Esports

Maailmanmestarin yllätyspäätös – jättää pelikentät: ”Pelaaminen ei tehnyt onnelliseksi”

Julkaistu:

ESPORTS
Rainbow Six: Siege -pelin maailmanmestaruuden alkuvuodesta voittanut Ville ”SHA77E” Palola laittaa ammattilaisuransa jäähylle.
Rainbow Six: Siege -pelin ykkösnimiin lukeutuva PENTA Sports etsii uutta pelaajaa suomalaisen Ville ”SHA77E” Palolan tilalle. Palola ilmoitti tiistaina ottavansa taukoa kilpapelaamisesta.

Reilu viikko sitten pelatuissa Pro-liigafinaaleissa Palola ei pelannut, sillä hän jätti kisat väliin henkilökohtaisten syiden vuoksi. Hänen tilallaan pelasi ENCEn Juhani ”Kantoraketti” Toivonen, joka nappasi tiimin kanssa hopeaa.
Twitteriin kirjoittamassaan viestissä Palola ei liiemmin avannut päätöksensä taustoja. Hän totesi keskittyvänsä toistaiseksi striimaamiseen, mutta sanoo palaavansa pelikentille vielä joku päivä.
Viime vuoden lopussa PENTA Sportsiin liittynyt Palola voitti The Six Invitational -MM-turnauksen Kanadassa helmikuussa. Palola sanoin Ilta-Sanomien haastattelussa vielä maaliskuussa, että mestaruus ei hillinnyt voitonnälkää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Lisää turnausvoittoja! Haluan kehittyä pelaajana ja harjoitella paljon, sillä kehitys ei lopu ikinä, listasi Palola tulevaisuuden tavoitteitaan IS:lle maaliskuussa.

Palolan tiimikaveri, ruotsalainen Fabian ”Fabian” Hallsten, vahvisti päätöksen olleen täysin Palolan tekemä ja ettei siihen liity draamaa.

– Joukkuekavereina ja ystävinä arvostamme hänen päätöstään, jos se on sitä mitä hän oikeasti haluaa, kirjoitti Hallsten.

PENTAssa pelaavat tällä hetkellä Hallstenin lisäksi tanskalainen Niclas ”Pengu” Mouritzen, espanjalainen Daniel ”Goga” Mazorra Romero ja suomalainen Joonas ”jNszki” Savolainen. PENTAlla on muutama viikko aikaa löytää uusi pelaaja Palolan tilalle ennen Pro-liigan kahdeksannen kauden alkua.

”Tuntui, että valinta oli tehtävä oman parhaansa mukaan”

IS tavoitti Palolan tiistai-iltana kommentoimaan yllättävää päätöstä. Palola kertoo päätöksen syntyneen, kun pelaaminen oli alkanut tuntua väkinäiseltä ja motivaatio oli ollut hukassa jo pidemmän aikaa.

– Siinä joukkueessa pelaaminen ei tehnyt onnelliseksi ja motivoituneeksi. Pelin meta meni kokoajan myös huonompaan suuntaan, mikä laski motivaatiota.

Palola sanoo suoraan, että ongelmia hänellä ei ollut tiimikavereiden kanssa, mutta jotakin puuttui.

– Sen joukkueen synergia ei oikeen täsmää omaan ajatusmaailmaan jos vertaa, kuinka mukava ENCEssä oli aikoinaan pelata ja kuinka hyvin kaikilla synkkasi. Tuntui, että valinta oli tehtävä oman parhaan mukaan.

Toistaiseksi Palola keskittyy striimaamiseen täysipäiväisesti. Tulevaisuutta hän ei mieti toistaiseksi liikaa.

– Joku päivä palaan kyllä vielä 100 % varmuudella Pro-liigaan, kun on ensin pidetty taukoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt