Esports

Joona, 17, ajoi rallipelin mestariksi 20000 kuskin joukosta: ”En voi uskoa tätä”

Julkaistu:

ESPORTS
17-vuotias Joona Pankkonen on voittanut DiRT 4 -pelin maailmanmestaruuden Britanniassa.
DiRT 4 -rallipelin maailmanmestaruuskisat ajettiin viikonloppuna Britanniassa legendaarisella Silverstonen radalla pidetyssä Speedmachine-tapahtumassa. Sarjaan osallistui yli 20 000 kuljettajaa, kertoo Autosport.

Yksi maailmanmestaruudesta ajanut kuljettaja oli 17-vuotias Joona Pankkonen. Hänen lisäkseen finaaliin osallistuivat eteläafrikkalainen Nicholas Steere, saksalainen Robin Sieren, ruotsalainen Anders Robin Jonsson, ranskalainen Quentin Dall’omo ja espanjalainen Alejandro Aroca Garcia.

Finaalissa ajettiin neljä kisaa: Ruotsi (lumiolosuhteet), Norja (rallicrossia asvaltilla), Australia (yökisa) ja Ranska (rallicrossia hiekalla ja asvaltilla). Voitosta sai kuusi pistettä ja muista sijoista aina yhden pisteen vähemmän.

Pankkonen aloitti vahvasti voittamalla talviolosuhteissa ajetun Ruotsin-rallin. Toisessa kisassa suomalaiskuski jäi neljänneksi, mutta nousi Australian yökisan voitettuaan takaisin kärkeen.
  • Juttu jatkuu videon jälkeen


Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Viimeiseen kisaan lähdettäessä Pankkonen johti vain pisteellä ruotsalaiskuski Jonssonia. Ranskan Loheac-virtuaaliradalla ajettu kisa oli täynnä tapahtumia, kun Pankkonen ja Jonsson osuivat toisiinsa useamman kerran. Pankkonen ajoi lopulta ruutulipulle kolmantena ja Jonsson viimeisenä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuomaristo ilmoitti kuitenkin tutkivansa useita kilpailutilanteita, joten voittajan julkistusta jouduttiin odottamaan hetki. Tuomaristo totesi kuitenkin lopulta Pankkosen olevan DiRT-pelisarjan ensimmäinen maailmanmestari.

Mestaruudesta 17-vuotias suomalaiskuski voitti tehokkaan pc:n, DiRTin oman rallipelituolin ja siihen sopivan ratin sekä tilaisuuden päästä ajamaan RX2-autoa Ruotsiin. Pankkosella ei ole vielä ajokorttia, eikä hän ole koskaan ajanut oikeaa autoa.

– Uskomaton fiilis, en voi uskoa tätä. Viimeinen kisa oli niin huono, teimme kaikki paljon virheitä, koska meillä oli niin kovat paineet, kertoi Joona voiton jälkeen tunnelmia suorassa lähetyksessä.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt