Esports

Pelikriitikko ja tubettaja John ”Totalbiscuit” Bain on kuollut

Julkaistu:

Arvostettu pelikriitikko ja miljoonien rakastama YouTube-kasvo John ”Totalbiscuit” Bain on kuollut 33-vuotiaana.
Brittiläinen John ”Totalbiscuit” Bain on kuollut. Kuoleman on vahvistanut hänen vaimonsa Genna Bain. Heinäkuussa 1984 syntynyt John Bain oli kuollessaan 33-vuotias.

– Lepää rauhassa, rakkaimpani, twiittasi Genna pitkän kirjeen kera.

Keväällä 2014 Bainilla todettiin paksusuolen syöpä, jota vastaan hän taisteli pitkään. Vuonna 2015 syöpä vaikutti olevan voitettu, mutta se levisi maksaan ja selkärankaan. Taistelu päättyi eilen torstaina 24. toukokuuta.

Huhtikuussa 2018 Bain ilmoitti, etteivät hoidot enää tepsi. Samalla hän ilmoitti lopettavansa podcast-ohjelmansa ja YouTube-kanavansa parissa työskentelyn. Hän siirsi molemmat Genna-vaimolleen.


Ensisijaisesti pelikriitikkona YouTubessa uraa luonut Bain on ollut monessa mukana viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hänet tullaan muistamaan muun muassa peliselostajana, StarCraft II -pelin suurena fanina, esports-pioneerina, Axiom eSports -joukkueen perustajana sekä The Co-Optional Podcast -ohjelman isäntänä. Totalbiscuitin lisäksi hän käytti nimimerkkiä Cynicalbrit.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bainin tunnetuin YouTube-videosarja oli WTF is ..?, jossa hän tutustui uusiin peleihin tippaakaan kaunistelematta. Arvostelutapa vetosi katsojiin, sillä Bainin YouTube-kanavalla oli hänen kuolinhetkellään 2,2 miljoonaa tilaajaa. Twitterissä miehen taistelua seurasi yli 700 000 seuraajaa.

Iso tekijä kilpapelimaailmassa – vieraili useasti myös Suomessa

Bain toimi vuosia eri rooleissa kilpapelaamisen parissa. Hänet muistetaan erityisesti Blizzardin eri peliyhteisöjen parissa, kuten World of WarCraftin, StarCraftin ja Hearthstonen.

Reaaliaikaisesta strategiapeli StarCraftista tuli erityisen tärkeä Bainille. Hän järjesti vuonna 2010 julkaistussa pelissä turnauksia SHOUTcraft-brändin alla, selosti kymmeniä turnauksia sekä pyöritti myös omaa joukkuettaan Axiom eSportsia, jonka kautta hän tuki useampaa korealaispelaajaa vuosien ajan.

Suomessa Bain vieraili ainakin neljästi. Hän selosti StarCraftia muun muassa DigiExpo-tapahtumassa syksyllä 2011, minkä lisäksi hänet nähtiin kolme kertaa Assemblyillä vuosina 2011–2012.

Bain oli erittäin arvostettu henkilö esports-piireissä. Hänen poismenoaan ovat kommentoineet lukuisat kollegat.Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt