Jos Fortnite ei ollut jo massiivinen, kohta on: 100 000 000 dollaria palkintorahaa!

Fortnite-julkaisija Epic Games satsaa pelin kilpapelipuoleen sata miljoonaa dollaria tänä ja ensi vuonna.

22.5.2018 9:31

Epic Games on ilmoittanut blogissaan laittavansa sata miljoonaa dollaria maailman tämän hetken suosituimman pelin Fortniten kilpapelipuoleen.

Blogissa yhtiö kertoo tukevansa Fortnite-turnauksien palkintopotteja vuoden 2019 loppuun mennessä sadalla miljoonalla dollarilla.

Epicin satsaus on kooltaan aivan omaa luokkaansa, kun sitä verrataan tähän asti jaettuihin palkintorahoihin muissa isoissa peleissä. Vuonna 2017 kaikissa esports-turnauksissa jaettiin palkintorahaa yhteensä 113 miljoonaa dollaria, kertoo Esports Earnings.

Dota 2:n historiassa on jaettu 141 miljoonaa palkintorahaa, kun taas Counter-Strike: Global Offensivessa ja League of Legendsissä on jaettu yhteensä 105 miljoonaa dollaria. Dotaa on pelattu seitsemän vuotta, CS:GO:ta pian kuusi ja LoLiakin jo viisi.

Epic kertoo tarkemmin kilpapelipuolen suunnitelmistaan tulevien viikkojen aikana. Avoinna on vielä esimerkiksi se, mitkä pelikoneet kuuluvat Fortniten esportsin piiriin.

Yksi iso ongelma ratkaistavana

Toistaiseksi battle royale -genren peleistä kilpapelipuolella menestynein on PlayerUnknown’s Battlegrounds, joka tosin ei ole noussut kovin suureksi katsojahitiksi. Lähetyspuolella pelin suurimmaksi ongelmaksi on nimetty suuret pelaajamäärät, mikä tekee pelin seuraamisesta hankalaa.

Tästä huolimatta monet isot pelijoukkueet ovat jo hankkineet omat PUBG-tiiminsä. Näitä ovat muun muassa FaZe Clan, Team SoloMid, Cloud9 ja Team Liquid.

Fortniten kilpapelipuoli on tällä hetkellä olematon, mutta tästä huolimatta TSM:llä, FaZella ja Team Secretillä on jo omat joukkueet. Secretin kokoonpanon nuorin pelaaja on 13-vuotias.

Megatähdellä valmiiksi kilpapelitaustaa

Fortnite on tällä hetkellä suosituin peli YouTubessa sekä pelaajien suosimassa suoratoistopalvelussa Twitchissä.

Pelin tunnetuin pelaaja on 26-vuotias yhdysvaltalainen Tyler ”Ninja” Blevins, jonka suorat lähetykset ja YouTube-videot keräävät miljoonia katsojia päivittäin.

Halo-pelisarjassa aikaisemmin kilpaillut Blevins on yksi lahjakkaimmista Fortnite-pelaajista. Epicin megauutiseen ”Ninja” ei ole vielä reagoinut somessa muuten kuin retwiittaamalla alkuperäisen twiitin.

Blevins on tällä hetkellä niin suosittu, että hän on pelannut ennätyksiä rikkoneessa lähetyksessä räppäri Draken kanssa sekä jättänyt Cristiano Ronaldon taakseen sosiaalisessa mediassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?