The International Dota 2 -turnaukseen tulossa jättipotti – hurja rahankeruu menossa - Esports - Ilta-Sanomat

Dota 2 -turnaukseen tulossa jättipotti – hurja rahankeruu menossa

Dota 2 -pelin ykkösturnaus pelataan elokuussa Kanadassa. Turnauksen palkintopotti on näillä näkymin jälleen suurempi kuin edellisvuonna.

Dotan MM-kisoissa pelataan Aegis-mestaruuskilvestä. Hallitseva mestari on 10,8 miljoonaa dollaria viime elokuussa voittanut Team Liquid, jossa pelaa suomalainen Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen (toinen vasemmalta).­

21.5.2018 13:23

Vuosittain järjestettävä The International -tapahtuma toimii Dota 2:n MM-kisoina. Tänä vuonna TI-finaalitapahtuma järjestetään Kanadassa 20.–25. elokuuta.

Pelijulkaisija Valve tuo kisoja varten myyntiin Battle Pass -taistelupassin, jonka Passin omistajat saavat pelattavakseen uusia pelimuotoa, tehtäviä ja joukkuehaasteita sekä ranked-pelitilan haluamallaan roolilla. Passin ostotuloista ohjataan neljännes palkintopottiin, loput rahoista päätyvät pelijulkaisija Valvelle.

Potissa jo yli 10 miljoonaa dollaria – meneekö haamuraja rikki?

Tämän vuoden Battle Pass tuli myyntiin keskiviikkona 9. toukokuuta. Turnauksen palkintopotti oli aluksi 1,6 miljoonaa dollaria, mutta ensimmäisen päivän jälkeen se oli kasvanut jo 5,6 miljoonaan.

Kymmenen miljoonan dollarin raja ylittyi 12 päivän jälkeen. Tällä hetkellä palkintopotti on kymmenyksen suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan.

Viime vuoden TI:ssä kisattiin ennätyksellisestä 24 787 916 dollarin potista. Valve on luvannut pelaajille lisäherkkuja, jos summa ylitetään.

Kaikki passin omistajat saavat ylimääräiset 10 000 taistelupistettä, jos viime vuoden potti ylitetään. Jos palkintopotti rikkoo 30 miljoonan dollarin haamurajan, niin saavat pelaajat tästäkin ylimääräiset 10 000 pistettä. Pisteillä kasvatetaan taistelupassin tasoa.

Vaikka palkintopotti on kasvanut ennätysvauhtia, niin on Valvella todennäköisesti taskussaan vielä muutama yllätys. Viime vuosina kisojen lähestyessä on Valve pudottanut taistelupisteiden hintaa ja tuonut uusia ominaisuuksia sekä tavoitteita, jotta pelaajat käyttäisivät enemmän rahaa passiensa kehittämiseen.

Viime vuoden TI:n voitti Team Liquid -joukkue, jossa pelaa Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen. Liquid voitti viime vuonna 10,8 miljoonaa dollaria eli noin 9,1 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?