Kova väite: Fortnite- ja Twitch-tähti Tyler ”Ninja” Blevins on somen kuningas – jätti taakseen Cristiano Ronaldon ja Zlatanin - Esports - Ilta-Sanomat

Kuka ihmeen ”Ninja”? Uusi supertähti jätti somessa varjoonsa Ronaldon ja Zlatanin

Fortniten kautta supertähdeksi noussut Tyler ”Ninja” Blevins on sosiaalisen median uusi kuningas, kertoo Hookit.

Tyler ”Ninja” Blevins päihitti Hookitin mukaan huhtikuun aikana sosiaalisessa mediassa Cristiano Ronaldon.

17.5.2018 13:37

Urheilijoiden sosiaalisen median tilien tilastoja seuraava Hookit on listannut huhtikuussa parhaiten somessa pärjänneet urheilijat. Listan kärjessä on Fortnite-peliä pääasiassa striimaava 26-vuotias yhdysvaltalainen Tyler ”Ninja” Blevins.

Blevinsin some-postauksiin reagoitiin 150 miljoonaa kertaa, kun toisena listalla olevan jalkapallotähden Cristiano Ronaldon postaukset keräsivät 139 miljoonaa reaktiota. Hookitin laskelmissa reagointiin lasketaan kaikki tykkäykset, kommentit, jaot ja näyttökerrat.

Twitchin uudella keulakasvolla Blevinsillä on Twitterissä reilut kaksi miljoonaa seuraajaa ja Instagramissa noin 4,3 miljoonaa. Vertauksen vuoksi Ronaldolla on Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa 126, 73 ja 122 miljoonaa seuraajaa.

Vaikka seuraajamäärät ovat Blevinsillä paljon pienemmät, hän on voittanut Ronaldon Hookitin tilastoissa aktiivisuudellaan: Huhtikuun aikana Blevins julkaisi 416 kertaa, kun taas Ronaldo oli aktiivinen some-tileillään 51 kertaa.

Blevinsin ja Ronaldon taakse listalla jäivät muun muassa jalkapallosuuruudet Sergio Ramos ja Zlatan Ibrahimovic sekä koripallolegenda Shaquille O’Neal. Maaliskuun listalla Blevins debytoi kolmannella sijalla.

Kuka ihmeen ”Ninja”?

26-vuotias Blevins on kilpaillut aikaisemmin Halo-pelisarjassa, mutta innostui viime vuoden lopulla Fortnitesta.

Blevins järjesti huhtikuussa Las Vegasissa oman Fortnite-tapahtuman.

Fortnite, joka on tällä hetkellä maailman suosituin peli ja johon ei ole voinut olla törmäämättä viime aikoina, on tehnyt Blevinsistä superjulkkiksen. 26-vuotiaalla Twitch-striimaajalla on yli 170 000 maksavaa tilaajaa ja hän tienaa pelilähetyksillään yli puoli miljoonaa dollaria kuukaudessa.

Oman pelitapahtumansa Las Vegasissa huhtikuun lopulla järjestänyt Fortnite-huippu on herättänyt kiinnostusta myös julkkispiireissä. Maaliskuussa hän pelasi peliä yhdessä suosikkiräppärien Draken ja Travis Scottin kanssa. Suora lähetys räppärien kanssa keräsi linjoille samanaikaisesti huimat 630 000 katsojaa.

15. maaliskuuta, jolloin Blevins striimasi Draken kanssa, hänellä oli Twitchissä 3,3 miljoonaa seuraajaa ja hänen kanavaa oli katsottu 87 miljoonaa kertaa. Nyt hänellä on 7,1 miljoonaa seuraajaa ja kanavaa on katsottu 176 miljoonaa kertaa.

Youtubessa Blevinsillä oli kaksi kuukautta sitten 4,5 miljoonaa tilaajaa ja videoita oli katsottu yli 200 miljoonaa kertaa. Nyt tilaajia on 11 miljoonaa ja näyttökertoja on 636 miljoonaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?