Esports

”Suomessa on maailman parhaat pelaajat” – Erik, 18, tavoittelee ”Änärin” MM-kultaa

Julkaistu:

HELSINKI REDS
18-vuotias Erik Tammenpää edustaa HIFK:n pelitiimiä virtuaalikaukalossa. Kesäkuussa hän tavoittelee Las Vegasista 50 000 dollarin arvoista MM-kultaa.
Helsinki REDS ilmoitti tänään laajentavansa NHL-pelisarjaan kiinnittämällä Erik ”I_EKI_I” Tammenpään. 18-vuotias Erik on yksi pelin kärkinimistä Suomessa. Kesällä hän kisaa pelisarjan maailmanmestaruudesta Las Vegasissa.
Ilta-Sanomille Erik kertoo olevansa innoissaan sopimuksesta, joka on voimassa alkuun tämän vuoden loppuun. Mahdollista jatkosopimusta mietitään loppuvuodesta.

– On tosi hienoa päästä edustamaan esports-organisaatiota, joka tekee yhteistyötä oikean lätkäjengin kanssa. Se oli yksi isoista syistä miksi valitsin HREDSin. Luulen, että ”änäri” saa enemmän näkyvyyttä, kun oikea lätkäjengi lähtee mukaan, ja siksi tämä olikin niin kiinnostava.

HIFK-faniksi Erik ei tunnustaudu, vaikka on innoissaan saamastaan tilaisuudesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen pelannut 15 vuotta jääkiekkoa Espoon Bluesin junioriseuroissa, joten Bluesia kannatin. Nykyään varmaan HIFK on suosikkini Liigassa, kun Espoosta ei ole joukkuetta. Tosin liigan seuraaminen on jäänyt aika vähälle juuri Espoon puuttumisen takia.

”Suomessa on maailman parhaat pelaajat”

Toukokuun alussa Erik osallistui Tukholmassa pelattuihin NHL:n MM-kisojen loppukarsintoihin, jossa Euroopan kahdeksan parasta pelaajaa pelasivat paikoista Las Vegasiin. Osallistujista seitsemän oli suomalaisia.

Erik voitti karsinnan puhtaalla pelillä ja kuittasi kisamatkan lisäksi 5000 dollaria palkintorahaa. Las Vegasista hän on varmistanut itselleen jo vähintään 2500 dollaria. Erik kertoo pelien menneen Tukholmassa hyvin vaikka taso oli tosi kova.

– Omasta mielestä Suomessa on maailman parhaat pelaajat, ja Euroopan-karsinnoissa ei saanut mitään ilmaiseksi. Reissusta jäi hyvä fiilis, turnaus oli tosi ammattimaisesti järjestetty, eikä minulla ole siitä oikein mitään valittamista, vaikka välillä joutuikin odottelemaan vähän liian pitkään seuraavaa peliä. Mutta ymmärrän sen, kun kaikki grafiikat ja selostukset halutaan tehdä täydellisesti.

Las Vegasissa pelataan MM-kullasta 19. kesäkuuta juuri ennen NHL Awards -tapahtumaa. Voittaja tienaa MM-tittelin lisäksi 50 000 dollaria. Turnausta varten Erik aikoo pelata mahdollisimman paljon muita huippunimiä vastaan.

– Ainoa tavoite on voitto. Suurempaa tietoa Pohjois-Amerikan vastustajista ei ole, mutta näkemäni perusteella uskoisin pahimpien pelien olevan jo takana. Jos pelaan omalla tasollani, niin luulen, että minulla on täydet mahdollisuudet voittoon.

MM-kisojen jälkeen kalenterissa on tyhjää. Syksyllä julkaistavan NHL 19 -pelin SM-kisat pelataan vielä tämän vuoden aikana.

– SM-kulta olisi tietenkin itselle tärkeä, kun en ole sitä vielä voittanut. Tärkeintä on, että peli saisi nyt mahdollisimman paljon näkyvyyttä MM-kisojen ja kaiken muun johdosta, jotta tästä saataisiin oikeasti jotain isoa vielä joskus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt