Esports

HIFK:n pelitiimi kiinnitti NHL-huipun – kisaa kesäkuussa Las Vegasissa MM-kullasta

Julkaistu:

NHL ESPORTS
Helsinki REDS laajentaa NHL:n virtuaalikentille kiinnittämällä varsinaisen huippunimen.
HIFK:n marraskuussa 2016 perustama pelijoukkue Helsinki REDS laajentaa uuteen peliin.

Hearthstonen, Dota 2:n ja Tekken 7:n lisäksi joukkueella on edustusta jatkossa myös NHL-pelisarjassa, kun HREDS-paidan pukee päälleen uutena kiinnityksenä 18-vuotias Erik ”I_EKI_I” Tammenpää.
Suomen NHL-huippuihin lukeutuva Erik kilpaili toukokuun alussa Tukholmassa kahdesta jatkopaikasta Las Vegasiin, jossa pelataan juuri ennen juhannusta NHL-pelisarjan MM-kisat. Las Vegasissa on jaossa 100 000 dollaria, josta voittaja kuittaa puolet.

Erik voitti Tukholmassa pelatut Euroopan-karsinnat häviämättä yhtään ottelua. NHL-finaalitapahtumaan osallistumisesta hän on varmistanut itselleen jo 2500 dollaria, mutta lisäksi hän sai karsintavoitosta muhkeat 5000 dollaria.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– On tosi hienoa päästä edustamaan esports-organisaatiota, joka tekee yhteistyötä oikean lätkäjengin kanssa. Se oli yksi isoista syistä miksi valitsin HREDSin. Luulen, että ”änäri” saa enemmän näkyvyyttä, kun oikea lätkäjengi lähtee mukaan ja siksi tämä olikin niin kiinnostava, kommentoi Erik uutta alkua Ilta-Sanomille.

”Suomi on kiekkohullua kansaa”

Helsinki REDSin GM Christer Kasurinen IS:lle, miksi organisaatio päätti lähteä mukaan NHL-pelisarjaan.

– Omistajamme HIFK-Hockey Oy toimii jääkiekossa, ja olemme pohtineet esportsin ja konventionaalisen urheilun tuomista lähemmäksi toisiaan Helsinki REDSin perustamisesta asti. Suomi on kiekkohullua kansaa ja uskomme, että NHL on pelinä sellainen, joka tuo perinteisen urheilun seuraajia myös lähemmäksi omaa toimintaamme.

Kasurisen mukaan Erik on nostanut osakkeitaan suomalaisten NHL-pelaajien keskuudessa kovasti viime vuonna ja erityisesti nyt voitettuaan ison karsintaturnauksen. Myös ei-pelilliset asiat vaikuttivat pelaajavalintaan.

– Erikin arvomaailma 13 vuotta kiekkoa harrastaneena nuorena miehenä ovat hyvin lähellä organisaatiomme. Eikä ole haitaksi, että Erik on myös pääkaupunkiseudulta.

Uuden aluevaltauksen lisäksi HREDSin kalenterissa pitää kiirettä, sillä Hearthstone-kolmikko suuntaa kesän aikana Ranskan lisäksi Ruotsiin ja Italiaan kisaamaan.

– Lisäksi Jani ”Exceed” Kosonen harjoittelee ja valmistautuu Grail Questeilla järjestettävään Tekken 7 eSM-turnaukseen sekä Dota-tiimimme jatkaa harjoitteluaan ja tavoittelee erilaisten turnausten karsinnoista menestystä.

Alkukeväästä HREDS kertoi ostaneensa Taurora-turnausjärjestäjän, jonka kautta joukkue järjestää jatkossa turnauksia. Ensimmäinen Dota 2 -turnaus päättyy viikonloppuna pelattaviin playoffeihin.

– Tämän jälkeen tehdään suunnitelmat seuraavasta askeleesta tapahtuma/turnausjärjestämisen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt