Williamsin suomalaisella F1-simukuski Janilla on hommat isollaan: hienot sijoitukset, tehdasvierailu tulossa...

Julkaistu:

ESPORTS
Jani Vitsaniemi on F1-talli Williamsin uusin kuljettaja. Vitsaniemi edustaa Williamsia virtuaaliradoilla.
Legendaarinen F1-talli Williams ilmoitti perustaneensa simulaattorikisoissa kilpailevan virtuaalitallin, Williams eSportsin, jossa ajaa alkuun kolme kuljettajaa. Yksi kuljettajista on suomalainen Jani Vitsaniemi.
Ilta-Sanomat tavoitti 27-vuotiaan Vitsaniemen kertomaan simu-urastaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. Vitsaniemi kertoo aloittaneensa kisaamisen virtuaaliradoilla tosissaan kaksi vuotta sitten. Sitä ennen hän oli pelannut suomalaista Battery Formula Racing -peliä sekä ajanut yhden kauden F1 2014 -peliä brittiläisessä Supreme Racing League -yhteisössä.

– Ajoin PS4-ohjaimella muutaman turnauksen JIM Racing -tiimille F1 2015 -pelissä. Into lajia kohtaan lisääntyi, minkä jälkeen hommasin ratin ja polkimet, muistelee Vitsaniemi uransa alkutaivalta.

Apex Online Racing -sarjan ensimmäisellä F1-yhteisökaudella, joka ajettiin F1 2016 -pelillä, Vitsaniemi sijoittui neljänneksi PlayStationilla ajetussa sarjassa. Seuraava kausi meni huomattavasti paremmin, sillä hän voitti mestaruuden.

– Viimeisimmältä kaudelta tuli kolme voittoa ja kuudes sija. Tällä hetkellä ajan AOR:n F1-sarjaa pc:llä.

JIM Racing -tallia pitkään edustanut Vitsaniemi kertoo, että sai tietää Williams-pestistä huhtikuun lopulla. Diilin seurauksena hän pääsee harjoittelemaan Williamsin tehtaalle muun muassa F1 Esports -tapahtumia varten virallisella kisakalustolla.

– Pääsemme myös testaamaan F1-simulaattoria henkilökunnan kanssa. On ollut puhetta tiimin managerin kanssa, että lähiaikoina tulisi tehdä tutustumiskäynti tehtaalle.

Tänä vuonna toista kertaa järjestettävä F1 Esports -sarja on monien simukuskien vuoden kohokohta, mukaan lukien Vitsaniemen. Sarjan kolmas karsinta on tällä hetkellä menossa, ja Vitsaniemen vauhti on ollut parhaimmasta päästä.

– Tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä, sillä olen PS4-kuskien esikarsinnassa toisena. Mutta vasta tänään selviää miten käy. Hyvillä fiiliksin mahdolliseen karsintakisaan.

Suomalaiskuskin ensimmäinen karsintakisa Kiinan virtuaaliradalla ei sujunut odotetusti, vaikka vauhtia riitti.

– Hajotin etusiiven kahdesti taistellessani neljännestä sijasta, mikä vei mahdollisuudet top3-sijoitukseen. Vauhti oli harjoitellessa samaa luokkaa kuin kisan voittajalla.

Mikäli nyt käynnissä olevasta Espanjan-karsinnasta ei tule jatkopaikkaa, Vitsaniemi on luottavainen toukokuun lopulla ajettavan viimeisen karsinnan osalta.

– Monaco on yksi lempiradoistani, joten hyvillä fiiliksillä [ajamaan], jos näin käy.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt