Esports

ESPN: Portit rahaliigaan aukeavat 30–60 miljoonalla dollarilla – seuraavaksi laajennetaan tänne

Julkaistu:

ESPORTS
ESPN:n mukaan Overwatch Leaguen toiselle kaudelle pääsee 30–60 miljoonalla dollarilla.
Yhdysvalloissa alkoi alkuvuodesta kauan odotettu Overwatch-pelin megaliiga Overwatch League eli OWL. Liigan avausviikko keräsi tammikuussa yli kymmenen miljoonaa näyttökertaa.

Liigaa on pidetty yhtenä kilpapelaamisen historian virstanpylväistä. Mukana on useita tunnettuja pelitiimejä kuten Cloud9 ja OpTic Gaming, mutta myös perinteisen urheilun puolella menestyneet Kroenken veljekset sekä New York Metsin osaomistaja Jeff Wilpon.

Ensimmäisellä kaudella mukana olevat 12 joukkuetta ovat kukin maksaneet liigapaikastaan 20 miljoonaa dollaria. Pelijätti Blizzard ei ole vahvistanut liigapaikkojen summaa, mutta samaa lukemaa ovat toistaneet ESPN:n lisäksi useat arvostetut toimittajat.
Ensimmäinen kausi on nyt yli puolen välin. Liigavastaavat kiertävät tällä hetkellä ympäri maailmaa etsimässä 4–6 uutta joukkuetta liigan toiselle kaudelle, uutisoi ESPN.

Nykyisistä joukkueista yhdeksän on Yhdysvalloista. Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Britanniasta tulee yksi joukkue kustakin. London Spitfire -joukkueen taustalla oleva yhtiö tosin on yhdysvaltalainen Cloud9.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toiselle kaudelle joukkueita etsitään Aasiasta, Euroopasta ja yllättäen myös Pohjois-Amerikasta. Uusista liigapaikoista pyydetään reilusti enemmän kuin ensimmäisellä kaudella: Toiselle kaudelle pääsee 30–60 miljoonalla dollarilla.

ESPN:n mukaan hintaan vaikuttaa alueen lisäksi se, kuinka paljon kyseisellä alueella tai maalla on Overwatch-pelaajia. Lisäksi hinta voi nousta, jos alueella on useampi kiinnostunut ostaja, sillä silloin liigapaikasta syntyy huutokauppa.

Roimasti suurempaan hintapyyntöön on vaikuttanut lisäksi Overwatch Leaguen onnistunut alku sekä useiden mukana olevien joukkueiden arvon nouseminen viime aikoina. Esimerkiksi viime vuonna Cloud9:n (liigassa nimellä London Spitfire) ja Immortalsin (LA Valiant) hinnaksi arvioitiin 100 ja 140 miljoonaa dollaria, nyt molempien arvo on jo 160 ja 200 miljoonaa dollaria.

Blizzard on käärinyt huimat rahat alle vuodessa

Overwatch-julkaisija Blizzard on tienannut sievoisen summan liigasta. Liigapaikoista yhtiö kuittasi yhteensä 240 miljoonaa dollaria, mutta lisäksi Twitchin kaksivuotinen lähetyssopimus toi yhtiölle 90 miljoonaa dollaria.


HP ja Intel maksavat Blizzardille monivuotisista yhteistyösopimuksista 17 ja 10 miljoonaa dollaria. Kaiken kaikkiaan pelijulkaisijan laariin on satanut OWL:stä jo 390 miljoonaa dollaria.

Pelissä on myynnissä myös skinejä eli kosmeettisia ulkoasuja joukkueille, ja niiden myynneistä osa ohjautuu suoraan Blizzardille. Ulkoasujen myyntimääristä ei ole tietoa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Helsinkiläiseen vaatekauppaan on 30 euron pääsymaksu – ”Karsii huvisovittelijat”

  2. 2

   Liverpoolin maalivahti aneli kyynelsilmin anteeksipyyntöä faneilta – paljasti mitä pukukopissa tapahtui ottelun jälkeen

  3. 3

   Suosittu tosi-tv-tähti suoritti loppuun vankeustuomionsa: ensimmäinen päivitys vapaalta jalalta jakoi mielipiteet: ”Uusi pohjanoteeraus”

  4. 4

   Mitä rinnoille käy ilman liivejä? Asiantuntija vastaa

  5. 5

   Kalamiehen hullut päivät Keski-Suomessa: kalaa voi kauhoa käsin rannalta sankokaupalla – mutta vain parin tunnin ajan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Matkustaja kuvasi raitiovaununkuljettajan toimintaa ajon aikana ja kauhistui – HKL: ”Kuljettaja ei saa tehdä noin”

  2. 2

   Mitä kouluvuosista jäi päähän? Testaa, pääsisitkö läpi ala-asteelta

  3. 3

   Tähän vastattuaan Riina, 31, olisi voittanut historian suurimman Haluatko miljonääriksi? -potin – Olisitko tiennyt oikean vastauksen?

  4. 4

   Insinööri-Johannan, 26, vähäpukeiset kuvat keräävät huomiota – saa somessa kasoittain palautetta kurveistaan: ”Olen täysin luomu”

  5. 5

   Hanna Pakarinen sai esikoisensa – suloinen otos vastasyntyneestä isänsä kanssa: ”Miun elämäni miehet”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Noora ihmetteli yhtäkkiä ilmestyneitä punaisia näppylöitä – lääkäri tunnisti yleisen vaivan heti

  2. 2

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  3. 3

   Entinen Playboy-malli päätyi järkyttävään tekoon: hyppäsi pilvenpiirtäjästä pienen poikansa kanssa

  4. 4

   Meghanin elämä mullistuu täysin häiden jälkeen – nämä kaikki arkiset asiat ovat häneltä nyt jatkossa kiellettyjä

  5. 5

   Suvin postiluukusta kolahti tyly heippalappu: ”WC:n hanaa ei saa käyttää kello 21–08”

  6. Näytä lisää