Esports

ESPN: Portit rahaliigaan aukeavat 30–60 miljoonalla dollarilla – seuraavaksi laajennetaan tänne

Julkaistu:

ESPORTS
ESPN:n mukaan Overwatch Leaguen toiselle kaudelle pääsee 30–60 miljoonalla dollarilla.
Yhdysvalloissa alkoi alkuvuodesta kauan odotettu Overwatch-pelin megaliiga Overwatch League eli OWL. Liigan avausviikko keräsi tammikuussa yli kymmenen miljoonaa näyttökertaa.

Liigaa on pidetty yhtenä kilpapelaamisen historian virstanpylväistä. Mukana on useita tunnettuja pelitiimejä kuten Cloud9 ja OpTic Gaming, mutta myös perinteisen urheilun puolella menestyneet Kroenken veljekset sekä New York Metsin osaomistaja Jeff Wilpon.

Ensimmäisellä kaudella mukana olevat 12 joukkuetta ovat kukin maksaneet liigapaikastaan 20 miljoonaa dollaria. Pelijätti Blizzard ei ole vahvistanut liigapaikkojen summaa, mutta samaa lukemaa ovat toistaneet ESPN:n lisäksi useat arvostetut toimittajat.
Ensimmäinen kausi on nyt yli puolen välin. Liigavastaavat kiertävät tällä hetkellä ympäri maailmaa etsimässä 4–6 uutta joukkuetta liigan toiselle kaudelle, uutisoi ESPN.

Nykyisistä joukkueista yhdeksän on Yhdysvalloista. Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Britanniasta tulee yksi joukkue kustakin. London Spitfire -joukkueen taustalla oleva yhtiö tosin on yhdysvaltalainen Cloud9.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toiselle kaudelle joukkueita etsitään Aasiasta, Euroopasta ja yllättäen myös Pohjois-Amerikasta. Uusista liigapaikoista pyydetään reilusti enemmän kuin ensimmäisellä kaudella: Toiselle kaudelle pääsee 30–60 miljoonalla dollarilla.

ESPN:n mukaan hintaan vaikuttaa alueen lisäksi se, kuinka paljon kyseisellä alueella tai maalla on Overwatch-pelaajia. Lisäksi hinta voi nousta, jos alueella on useampi kiinnostunut ostaja, sillä silloin liigapaikasta syntyy huutokauppa.

Roimasti suurempaan hintapyyntöön on vaikuttanut lisäksi Overwatch Leaguen onnistunut alku sekä useiden mukana olevien joukkueiden arvon nouseminen viime aikoina. Esimerkiksi viime vuonna Cloud9:n (liigassa nimellä London Spitfire) ja Immortalsin (LA Valiant) hinnaksi arvioitiin 100 ja 140 miljoonaa dollaria, nyt molempien arvo on jo 160 ja 200 miljoonaa dollaria.

Blizzard on käärinyt huimat rahat alle vuodessa

Overwatch-julkaisija Blizzard on tienannut sievoisen summan liigasta. Liigapaikoista yhtiö kuittasi yhteensä 240 miljoonaa dollaria, mutta lisäksi Twitchin kaksivuotinen lähetyssopimus toi yhtiölle 90 miljoonaa dollaria.


HP ja Intel maksavat Blizzardille monivuotisista yhteistyösopimuksista 17 ja 10 miljoonaa dollaria. Kaiken kaikkiaan pelijulkaisijan laariin on satanut OWL:stä jo 390 miljoonaa dollaria.

Pelissä on myynnissä myös skinejä eli kosmeettisia ulkoasuja joukkueille, ja niiden myynneistä osa ohjautuu suoraan Blizzardille. Ulkoasujen myyntimääristä ei ole tietoa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Maailmankuulu aikuisviihdetähti bongattiin helsinkiläiskahvilassa – aikoo peuhata Suomen tunnetuimman pornokeisarin kanssa: mukana kaksoissisko

  2. 2

   Suvin postiluukusta kolahti tyly heippalappu: ”WC:n hanaa ei saa käyttää kello 21–08”

  3. 3

   Arvuutteleva kuulutus sai suut hymyyn Helsingin metrossa – kuljettaja nolasi matkustajan tarkoituksella

  4. 4

   Jaana on 50-vuotiaana elämänsä kunnossa: ”Itsestään huolehtiminen ei vaadi silikoneja ja fitnessiä”

  5. 5

   Sipoossa kaupataan taloa, joka on kuin suoraan suuresta maailmasta: ”Omistaja halusi rakentaa jotain hulppeaa”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Onko sinulla joku näistä laitteista? Viranomainen: Nollaa asetukset, tarkista päivitykset ja vaihda salasana

  2. 2

   Suvin postiluukusta kolahti tyly heippalappu: ”WC:n hanaa ei saa käyttää kello 21–08”

  3. 3

   Sipoossa kaupataan taloa, joka on kuin suoraan suuresta maailmasta: ”Omistaja halusi rakentaa jotain hulppeaa”

  4. 4

   Jaajo Linnonmaa täyttää huomenna 40 vuotta – tällainen on ollut miehen matka räsypokkajuontajasta perheenisäksi: Yksi päätös pelasti koko uran

  5. 5

   Seiska: Suosikkijuontaja Kimmo Vehviläinen eroaa vaimostaan alle kaksi vuotta häiden jälkeen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

  2. 2

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  3. 3

   Entinen Playboy-malli päätyi järkyttävään tekoon: hyppäsi pilvenpiirtäjästä pienen poikansa kanssa

  4. 4

   Meghanin elämä mullistuu täysin häiden jälkeen – nämä kaikki arkiset asiat ovat häneltä nyt jatkossa kiellettyjä

  5. 5

   Heikki, 61, jätti puhelimensa autoon – näytölle ilmestyi Suomessa harvinainen varoitus

  6. Näytä lisää