Williams perustaa virtuaalitallin – kiinnitti heti suomalaiskuskin

Julkaistu:

F1 ESPORTS
F1-talli Williams on perustanut oman simutallin, jonka yksi kolmesta kuljettajasta on suomalainen Jani Vitsaniemi.
Yhdeksän kertaa F1-sarjan tallimestaruuden voittanut Williams kilpailee jatkossa myös virtuaaliradoilla, sillä se on perustanut oman sim racing -tiiminsä. Sim racing on simulaattorilla käytävää kilpa-ajoa.
Williams eSports -nimiseen talliin kiinnitetty espanjalaiskaksikko Javier ja Bernardo Perez sekä suomalaiskuski Jani Vitsaniemi, joka on todennut Twitterissä olevansa erittäin innoissaan saadessaan olla osa uutta projektia.

Kaikki kolme kuljettajaa ovat aikaisemmin edustaneet JIM Racing -simutallia ja menestyneet Apex Online Racing -liigan F1-sarjoissa. Vitsaniemi voitti AOR F1 PlayStation 4 -sarjan 13. kauden vuonna 2016.

Williams kertoo tiedotteessa järjestävänsä tulevaisuudessa erilaisia karsintoja, joiden kautta pelaajat voivat lunastaa paikkansa eSports-talliin. Williams aikoo kilpailla useissa eri ajopeleissä, kuten F1-pelisarjassa ja Gran Turismossa.

Tallipäälliköksi Williams on kiinnittänyt espanjalaisen JIM Racing -simutallin perustajan Javier Guerran. JIM Racing jatkaa toimintaansa akatemiatallina, ja se tunnetaan jatkossa nimellä Williams JIM Racing Junior. Akatemiatallin kautta pelaajilla on mahdollisuus nousta ykköstalliin.

Williams eSports -tallin kuljettajat pystyvät hyödyntämään Williamsin tallitiloja Oxfordshiressä, jossa he pääsevät käsiksi esimerkiksi tallin omaan F1-simulaattoriin. Kuljettajilla on myös mahdollisuus työskennellä tallin tekniikkojen ja Williams-kuljettajien, kuten Robert Kubican, kanssa.

Williams vahvasti mukana F1 Esports -sarjassa

Williams ei ole ensimmäinen F1-talli, joka on kiinnostunut esportsista. McLaren ja Mercedes järjestivät viime vuonna omia simusarjojaan, minkä lisäksi Team Renault perusti alkuvuodesta oman virtuaalitallin yhteistyössä pelitiimi Team Vitalityn kanssa.

F1-kuskeista Max Verstappen on aikaisemmin kertonut harjoittelevansa paljon eri simupeleillä. Fernando Alonso on myös perustanut oman simutallinsa, FA Racing G2:n.

Williams on myös yksi yhdeksästä F1-tallista, joka on sitoutunut F1:n omaan esports-sarjaan. Ferrari on ainoa talli, joka ei kilpaile virtuaaliradoilla oman tallinsa kanssa.

Vitsaniemi menestynyt karsinnoissa – ajoi perjantaina kärkiajan

F1 Esports -sarjaa on jaettu tähän mennessä kaksi karsintaa. Vitsaniemi on osallistunut molempiin karsintoihin vaihtelevalla menestyksellä.

PlayStation 4:llä ajava Vitsaniemi kellotti ensimmäisessä esikarsinnassa kahdeksanneksi parhaan ajan, mutta jäi karsintakilpailussa viimeiseksi. Toisessa esikarsinnassa hän jäi karsintakisan ulkopuolelle.

Parhaillaan käynnissä olevassa Barcelonan-esikarsinnassa Vitsaniemi on viidentenä PS4-kuskeista. Hän ajoi perjantaina parhaan ajan, mutta on viikonlopun aikana pudonnut muutaman sijan. Näillä näkymin Vitsaniemi kisaa ensi viikolla taas paikasta F1 Esportsin valintatilaisuuteen.

Kesällä pidettävässä valintatilaisuudessa yhdeksän F1-tallia kiinnittää omat suosikkikuljettajansa edustamaan itseään syksyllä alkavalle F1 Esports -kaudelle. Suomalaiskuljettajista Joni Törmälä on tähän mennessä varmistanut paikkansa tilaisuuteen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt