Esports

Team Gigantti puolustaa EM-kultaa viikonloppuna – ”Meillä on tietyt paineet”

Julkaistu:

ESPORTS
Team Gigantti kilpailee viikonloppuna Puolassa Overwatch-pelin EM-tittelistä. Turnausta varten joukkue on harjoitellut kymmenen tuntia päivässä.
Suomalainen Overwatch-joukkue Team Gigantti matkaa viikonlopuksi Puolaan, jossa se kilpailee arvostetusta Contenders-EM-tittelistä.

Team Gigantti voitti viime syksynä ensimmäistä kertaa pelatun turnauksen. Voittajajoukkueen pelaajista jäljellä on vain 22-vuotias Tuomo ”Davin” Leppänen, kun muut pelaajat saivat paikat vuoden alussa alkaneesta Overwatch Leaguesta.

Leppäsen rinnalla pelaavat nykyisin Sebastian ”Nil” Apell (23), Roni ”LhCloudy” Tiihonen (19), Richard ”rCk” Kanerva (24), Petja ”Masaa” Kantanen (22) ja Riku ”Ripa” Toivanen (17). Huippuvalmentaja Joni ”Seita” Paavola jatkaa joukkueen kanssa.
Kevään aikana Gigantti on pelannut viikoittain netissä Contendersin lohkovaihetta. Tuloksena oli jaettu toinen sija kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Matka finaalitapahtumaan Puolaan varmistui 3–0-voitolla Eagle Gaming -joukkueesta pudotuspelien avauskierroksella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Alkuvuosi on mennyt yllättävän hyvin. Pari takaiskua tuli alkukeväästä, mutta sen jälkeen tiimipeli on vain parantunut, kertoo Richard Ilta-Sanomille.

Gigantin lisäksi Puolassa kilpailevat Angry Titans, CIS Hope ja British Hurricane, joka on Gigantin ohella selvä ennakkosuosikki. Roni toivoo, että mahdollinen finaalivastustaja olisi Hurricane, joka on Overwatch League -joukkueen London Spitfiren farmitiimi.

– Hävittiin heille ja Angry Titansille 0–4-lukemin [lohkovaiheessa], niin tässä kun voittaa Angry Titansin nyt 3–0-tuloksella ja sitten Hurricanesin 4–0-lukemin, niin saa hyvin kostettua.


Giganttia on pidetty koko kevään ajan yhtenä liigan kärkinimistä. Monet odottavat, että hallitseva mestari pitää tittelin Suomessa. Myös Richard ja Roni ymmärtävät tämän.

– Sanoisin, että meillä on tietyt paineet, kun lähdemme puolustamaan EM-kultaa. Meidän täytyy näyttää, että pystymme samaan tai jopa parempaan kuin vanha Team Gigantti. Aika isoihin kenkiin piti astua, mutta hyvin on mennyt tähän mennessä, tuumailee Richard.

Roni toteaa, että tässä vaiheessa heille ei kelpaa muu kuin voitto. Richard toteaa itsevarmasti, että torilla tavataan.

60 pelituntia viikossa – eivät ole huolissaan jaksamisesta

Puolasta palattuaan pelaajat pitävät viikon loman. Sen jälkeen on edessä paluu arkeen ja valmistautuminen seuraavaan Contenders-kauteen, joka pelataan näillä näkymin syksyllä.

Team Gigantin kaikki pelaajat ovat täysipäiväisiä ammattilaisia, mikä näkyy pelaamisen määrässä. Richard kertoo, että joukkue harjoittelee normaalisti kuusi päivää viikossa kello 17–03. Contenders-finaaleja varten joukkue on treenannut parhaimmillaan jokaisena viikonpäivänä.

Koko aikaa ei pelata. Treenien välissä pidetään kaksi taukoa, jotka kestävät yhteensä noin puolitoista tuntia. Pelaamisen lisäksi harjoitteluiden aikana käydään omaa peliä läpi katsomalla videoita harjoituksista.

– Seita [valmentaja] on koko homman mastermind. Hän hoitaa meille esimerkiksi harjoitusvastustajat ja tallentaa kaikki harjoituksemme. Hän tietää mitä tekee, kiittelee Richard valmentajaa.


Molemmat pelaajat kertovat, että hurjista pelitunneista huolimatta rasitusvammoilta on vältytty. Roni vinkkaa, että venyttely muutaman tunnin välein pelisessioiden aikana on auttanut häntä pienten yläselän ongelmien kanssa.

Richard kertoo alkaneensa pelata enemmän, kun jalkapalloharrastus jäi loukkaantumisen vuoksi. Hän sanoo olevansa hyvin kilpailullinen, joten peliura täyttää hyvin jalkapallon jättämän tyhjiön.

Kumpikaan pelaaja ei ole myöskään tällä hetkellä huolissaan omasta jaksamisestaan. Richardin mielestä jaksaminen on pitkälti omasta päästä kiinni, mutta muistuttaa myös ulkoisten seikkojen vaikuttavan uraan pidemmällä ajanvälillä.

– Jos et liiku tai syö kunnolla ja pelaat 12 tuntia päivässä, niin kyllä se alkaa näkymään vuosien päästä. Peruskunto kärsii ja selän kanssa tulee varmasti ongelmia.

Tulevaisuudessa molemmat haluaisivat päästä pelin ykkössarjaan Overwatch Leagueen, jossa pelaa tällä hetkellä seitsemän suomalaista. Roni on jättänyt lukion kesken keskittyäkseen peliuraansa.

Saatuaan ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Richard istui äitinsä kanssa alas keskustellakseen, mistä kilpapelaamisessa on oikein kyse. Kuusi tuntia kestäneen keskustelun päätteeksi Kanervan perheessä ymmärrettiin, että kilpapelaaminen on nykypäivänä todellinen ammatti.

Contenders-finaalit pelataan Puolassa viikonloppuna. Team Gigantti kohtaa välierissä Angry Titans -joukkueen lauantaina kello 15.30. Finaali pelataan sunnuntaina kello 14. Turnausta voi seurata Twitchistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt