Kilpapelijoukkueet uskovat Fortniteen: 13-vuotias Kyle ”Mongraal” Jackson teki huippudiilin - Esports - Ilta-Sanomat

Huippudiili vasta 13-vuotiaalle koulupojalle: Pelijoukkueet uskovat Fortniteen

Useampi iso kilpapelitiimi on kiinnittänyt kevään aikana Fortnite-joukkueita. Team Secretin yksi ammattilaisista on 13-vuotias.

13-vuotias Kyle ”Mongraal” Jackson on yksi Team Secretin Fortnite-pelaajista.

30.4.2018 15:30

Battle royale -genren kuninkaaksi alkuvuoden aikana nousseen Fortniten ympärille ei ole rakennettu vielä varsinaista kilpapeliyhteisöä, mutta tästä huolimatta pelin suurimmat tähdet pystyvät yksin keräämään satoja tuhansia katsojia.

Myös useat isot kilpapelijoukkueet ovat noteeranneet pelin kilpapelipuolen potentiaalin ja kiinnittäneet omia joukkueitaan.

Amerikkalaisten FaZe Clanin ja Team SoloMidin lisäksi oman joukkueensa on esitellyt Dota 2 -pelin kärkinimiin lukeutuva Team Secret. Nelihenkisen joukkueen pelaajat tulevat Norjasta, Latviasta ja Britanniasta.

Joukkueen vanhimmat pelaajat ovat 21- ja 20-vuotiaat norjalaiset Michael ”VNHL” Gustad ja Mats ”Sak0ner” Sørum. 17-vuotiaan latvialaisen Domeniks ”Domentos” Buntsin lisäksi kokoonpanoon kuuluu 13-vuotias Kyle ”Mongraal” Jackson.

Secretin toimitusjohtaja John Yao kertoi ESPN:lle, että uskoo Fortniten julkaisijan Epic Gamesin ilmoittavan lähiaikoina suunnitelmistaan kilpapelipuolen osalta. Yao kertoi Secretin kiinnittäneen joukkueensa jo nyt, koska he eivät halua taistella pelaajista silloin, kun muut organisaatiot lähtevät mukaan.

Yao kertoo Secretin etsineen pelaajia Amerikasta ja Euroopasta. Kun he löysivät sopivan porukan, niin eivät he tienneet Jacksonin olevan vasta 13-vuotias.

– Kun katsoimme heidän pelaamistaan ja videoita, niin ei se näyttänyt siltä. Huomasin heti kuinka aikuismainen hän [Jackson] on ja miten hän on sulautunut porukkaan.

13-vuotias Jackson kertoo ESPN:lle aloittaneensa pelaamisen 9-vuotiaana Call of Dutyn parissa. Fortniteen hän tutustui loppuvuodesta 2017 kaveriensa suosituksesta.

Ammattilaissopimuksesta Secretin kanssa hän keskusteli pitkään vanhempiensa kanssa. Vanhemmat ovat päättäneet tukea Jacksonin pelaamista, johon hän keskittyy koulunkäynnin ohella.

– En voi uskoa saaneeni tätä tilaisuutta. [....] Unelma toteutuu, kuvaili Jackson tunnelmiaan ESPN:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?