Tom ”stonde” Glad voittaa puolet Fornite-peleistään – paljastaa nyt salaisuutensa - Esports - Ilta-Sanomat

Tom voittaa puolet Fornite-peleistään – paljastaa nyt salaisuutensa

Tom ”stonde” Glad on yksi Suomen taitavimmista Fortnite-pelaajista. IS:lle hän kertoi muutaman vinkin, jotka parantavat mahdollisuuksia voittaa pelejä.

Tom ”stonde” Glad on kilpaillut Counter-Strikessa muun muassa DreamHack-tapahtumissa.

28.4.2018 13:37

Entinen Counter-Strike-ammattilainen Tom ”stonde” Glad striimaa nykyisin Fortnitea. Suomen taitavimpiin pelaajiin lukeutuva Tom on voittanut 43 prosenttia kaikista pelaamistaan soolopeleistä.

Tom paljastaa Ilta-Sanomien lukijoille salaisuutensa kovan voittoprosentin takana. Hän kertoo, että kannattaa hypätä kauemmas bussireitistä, koska Tilted Towersin kaltaisissa suurissa kaupungeissa on liikaa sattumanvaraisia tekijöitä.

– Anarchy Acres, Retail Row, ”Svennoss” (tietäjät tietää)... Kyseisistä paikoista ne voitot haetaan, kunhan ei bussi lennä suoraan paikkojen yli, jotta jäisi itsellekin jotain armoria [suojia] ja medicalia [elämäpisteitä palauttavia tarvikkeita] kerättäväksi, vinkkaa Tom.

Hyvän Fortnite-pelaajan pitää osata luonnollisesti ampua ja rakentaa, mutta hahmottaa jatkuvasti myös pelialue ja sen tarjoamat edut. Hyvänä taktiikkana hän pitää valkoisen alueen [joka pienentää pelialuetta ja niputtaa pelaajia yhteen] reunan mukaan liikkumista.

– Valkoisen alueen ollessa pieni katson yleensä alueen korkeimman kohdan, jonka pyrin ottamaan haltuun ja linnoittautumaan. Tämän jälkeen pyrin katsomaan turvallisesti ympärilleni, missä jäljellä olevat vastustajat ovat ja sitä mukaan etenen. Alkuympyröissä ei kannata siis olla alueen keskellä, mutta lopussa suosin alueen keskikohtaa, jolloin minulla on itse rakennettu tukikohta suojanani.

 • Lue Tomin kymmenen vinkkiä Fornite-pelaajille jutun lopusta löytyvästä faktalaatikosta!

Tom näyttää, miten Fortnitea pelataan:

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Uskomattomat tilastot – voittaa joka toisen ottelun

Tällä hetkellä käynnissä olevalla kaudella Tom on pelannut paremmin kuin koskaan. Otteluita hän on pelannut tällä kaudella 979, joista hän on voittanut 515. Voittoprosentti on siis uskomaton 52 %.

Kuluvalla kaudella Tom on yltänyt kärkikymmenikköön 702 ottelussa. Keskimäärin hän tappaa kuusi pelaajaa per ottelu. Tomin tilastoja voi tarkkailla fortnitetracker-sivustolta.

Kirjoitushetkellä sivusto kertoo Tomin pelanneen urallaan kaikkia pelimuotoja yhteensä 2141 ottelua. Peleistä hän on voittanut 882 ja yltänyt kymmenen parhaan joukkoon 1273 kertaa.

Tomin kymmenen vinkkiä Fortnite-pelaajille:

 1. Älä hyppää lähelle bussin reittiä.

 2. Harjoittele käyttämään rakennusmateriaaleja vaikkapa kartan reunapaikoissa.

 3. Opettele ampumaan tarkasti.

 4. Kehitä peliälyä.

 5. Pyri sijoittautumaan paremmin ja korkeammalle kuin vastustaja.

 6. Älä lannistu häviöistä. Häviöt opettavat parhaiten ja lopulta huomaat voittavasi pelin.

 7. Vaihda rakennusnäppäimet omille sormillesi sopiviksi.

 8. Älä hätäänny, vaan pyri pysymään rauhallisena. Hätäilemällä ei synny mitään hyvää.

 9. Pyri järjestämään keräämäsi aseet tiettyyn järjestykseen, jotta aseen paikat tulevat jatkossa lihasmuistista.

 10. Pidä hauskaa pelatessasi!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?