Esports

Heti kakkoseksi! Joni Törmälältä hurja suoritus F1:n virtuaalisarjan karsinnassa

Julkaistu:

F1 ESPORTS
Suomalainen Joni Törmälä oli toiseksi nopein kuljettaja F1 Esports -sarjan ensimmäisessä maailmanlaajuisessa karsinnassa. Ilta-Sanomat tavoitti Itävallassa olevan Törmälän.
F1:n viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestämä esports-sarja jatkuu tänä vuonna entistä suurempana. Tänä vuonna sarjaan ovat lähteneet mukaan kaikki F1-tallit Ferraria lukuun ottamatta.

Huhti-kesäkuun aikana ajetaan neljä karsintaa, ja jokaisesta pääsee yhteensä 30 kuljettajaa kisaamaan paikoista heinäkuussa pidettävään valintatilaisuuteen. Siellä jokainen sarjassa mukana oleva F1-talli valitsee vähintään yhden kuljettajan edustamaan itseään virtuaaliradoille. Tänä vuonna sarjassa ajetaan kolme kisaa oikeiden osakilpailuiden yhteydessä.

Tutut nimet kärkikahinoissa – Törmälä toinen!

Sarjan ensimmäinen karsinta alkoi viime viikon perjantaina ja päättyi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa. Karsintaan pystyivät osallistumaan niin Xbox One-, PlayStation 4- kuin pc-pelaajat.

Ensimmäisessä haasteessa simulaattorikuljettajat laitettiin F1 2017 -pelissä Valtteri Bottaksen saappaisiin ja Mercedeksen rattiin. Pelaajan piti sijoittua Shanghain-osakilpailussa kolmen parhaan joukkoon. Lähtökohdat olivat kuitenkin hankalat: Kisaa on jäljellä viisi kierrosta, Bottas on sijalla kuusi ja rata on märkä, mutta kuivumaan päin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Parhaiten haasteessa pärjäsi saksalainen Patrik Holzmann, joka sijoittui viime vuoden F1 Esports- sarjassa neljänneksi. Tietokoneella pelaavan saksalaiskuskin jälkeen nopein oli suomalainen Joni Törmälä. Jatkoon etenivät lisäksi muun muassa eri simulaattoripeleissä menestyneet Isaac Price, Salil Timur Saltunç ja Bono Huis.

Kymmenestä nopeimmasta kuljettajasta yhdeksän ajoi pc:llä. Seitsemänneksi ajanut Salil eli ”TheFlyingFinn08” ajoi Xboxilla. Salihin käyttämä nimimerkki on kunnianosoitus idolilleen Mika Häkkiselle. Paras PlayStation-kuski oli sijalle 16. yltänyt Sebastian Job, joka ajaa Törmälän tavoin F1-kuski Fernando Alonson nimikkotallissa FA Racing G2:ssa.

Jokaisen alustan kymmenen nopeinta kuljettajaa kisaa ensi viikon alussa Shanghain radalla paikoista valintatilaisuuteen. Jokaisen kisan kolme parasta lunastaa paikan tilaisuuteen. Xbox-kuskit kisaavat maanantaina, pc-pelaajat tiistaina ja PlayStation 4 -käyttäjät keskiviikkona.

Törmälä näyttää, kuinka Shanghaissa ajetaan:”Olosuhteet olivat tosi hankalat”

Ilta-Sanomat tavoitti parhaillaan Itävallassa olevan Törmälän kommentoimaan karsintasuoritustaan.

– Pakkohan tuohon on tyytyväinen olla, vaikka karsinnat olivatkin huonoon aikaan muiden velvoitteiden takia. Silti kilpailu oli todella kovaa, joten hyvän fiiliksen jättää tulevaan!

Törmälä saavutti huippuajan heti ensimmäisenä karsintapäivänä, mutta paransi suoritustaan vielä seuraavien päivien aikana kymmenyksillä.

– Olosuhteet olivat tosi hankalat, varmaan vaikeimmat mitä koko pelissä voi olla, ja samaan aikaan pitäisi ajaa viisi kierrosta niin nopeasti kuin mahdollista. Haastetta tuli pelailtua varmaan 10–15 tuntia.

Törmälä on tällä hetkellä yksi kuumimmista nimistä simulaattoripiireissä ja todennäköisiä ykkösvalintoja kesän valintatilaisuudessa, jos hän siihen osallistuu. Mahdollisella tallipaikalla ei ole väliä, kunhan tiimin ilmapiiri ja työympäristö ovat hyvällä mallilla.

– Jos sarjan muutokset onnistuvat niin kuin pitäisivät, niin kaudesta tulee varmasti parempi ja vielä tasokkaampi, koska F1-tallit tarjoavat kuskipaikat ja kilpailu niistä on varmasti kovaa.

Ennen tiistain tärkeää karsintakilpailua Törmälä kilpailee kahdessa muussa pelissä. Perjantaina hän osallistuu Project Cars 2 -pelin A1 Esports League -finaaleihin Itävallassa. Finaalien voittaja kuittaa 6000 euroa.

– Sunnuntaina on DiRT World Championship -sarjan semifinaali, joten eiköhän tässä kaikkea mielenkiintoista ole tulossa!Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

F1 Esports -sarjan toinen karsinta sijoittuu Bakun katuradalle, jossa ajetaan virtuaalisesti 27.4.–2.5.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt