Keski-ikä 72 vuotta – suomalainen eläkeläisten CS-tiimi käy Ruotsin seniorien kimppuun

Kesällä Helsingissä pelataan erikoinen Counter-Strike-ottelu, kun molempien joukkueiden pelaajien keski-ikä on yli 70 vuotta.

Grey Gunners -joukkueen pelaajat tiedotustilaisuudessa: Yrjö ”Ice” Warma (vas), Harry ”Dirty Harry” Mälkki, Ulla ”General Ulla” Ström ja Kari ”Nap_time” Walden. Kuvasta puuttuu Markku ”Mac 10” Puska.

12.4.2018 10:22

Viime vuoden lopulla Ruotsista kuului kummia, kun räiskintäpeli Counter-Strike: Global Offensivea pelaava Silver Snipers -joukkue nousi otsikoihin.

Syy oli se, että joukkueen pelaajien keski-ikä oli 71 vuotta. Pelaajista nuorin oli 62-vuotias Monica ”Teen Slayer” Idenfors, vanhin taas 81-vuotias Bertil ”Berra-Bang” Englund. Joukkueessa pelasi Monican ja Bertilin lisäksi 75-vuotiaat Abbe ja Öivind sekä 63-vuotias Wanja.

Nyt Silver Snipers saa vastustajan Suomesta, kun Lenovo on perustanut Suomeen Grey Gunners -eläkeläisjoukkueen. Joukkueen slogan on ”We will Finnish you”, suomeksi jotakuinkin ”hoitelemme teidät” – suomalaisittain väärinkirjoitettuna.

– E-urheilu [...] ole vain nuorten laji, vaan sitä voivat pelata kaikenikäiset ihmiset, toteaa Lenovon kuluttajatuotteiden Suomen vastaava johtaja Aki Salminen.

Joukkueen pelaajat tulevat eri puolilta Suomea ja joukkueen keski-ikä on 72. Nuorin pelaajista on 70-vuotias, vanhin 77.

Joukkueeseen kuuluvat 71-vuotiaat Ulla ”General Ulla” Ström ja Harry ”Dirty Harry” Mälkki, 73-vuotias Markku ”Mac 10” Puska, 70-vuotias Yrjö ”Ice” Warma sekä 77-vuotias Kari ”Nap_time” Walden.

Counter-Strike on kaikille viidelle uusi tuttavuus ja Kari on ainoa, joka ei ole aikaisemmin pelannut mitään. Harry on kokeillut aikaisemmin matopeliä, Markku ja Yrjö ovat puolestaan pelanneet aikaisemmin Tetristä. Ulla on pelannut tabletilla Candy Crushia ja Alphapetiä.

Eläkeläiset kohtaavat Helsingissä

Grey Gunners ja Silver Snipers pelaavat toukokuussa CS:n eläkeläismestaruudesta, kun Battle of the Nordics -tapahtuma järjestetään Helsingissä 19. toukokuuta.

Ottelun selostaa Ylen CS-lähetyksistä tuttu Teemu Hiilinen. Suomen joukkuetta valmentaa koitosta varten Otto Takala, joka valmensi viime vuonna Suomen esports-maajoukkuetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?