Esports

Mutta missä on Ferrari? F1-tallit mukaan kilpapelaamiseen

Julkaistu:

F1 ESPORTS
Ferrari on ainoa F1-talli, joka ei perusta virtuaalitallia Formula 1:n esports-sarjaan.
Formula 1 -sarjaa ajetaan myös tänä vuonna virtuaalisesti, kun F1 Esports -sarja saa jatkoa.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty sarja oli hitti: Karsintoihin osallistui yli 60 000 kuljettajaa ja lähetykset keräsivät miljoonia katsojia. Sarja päättyi F1-kauden Abu Dhabissa ajetun päätöskisan yhteydessä. Voiton vei brittikuski Brendon Leigh.

Viime vuoden F1 esports -finaaliin osallistui suomalainen Joni Törmälä, joka sijoittui kymmenenneksi. Törmälä ajaa nyt Fernando Alonson nimitallissa FA G2 Racingissä eri simulaattoripelejä.

Isoja muutoksia ja haastava karsinta

Tänä vuonna F1 Esports -sarja on huomattavasti isompi. Ensimmäinen iso muutos on se, että kaikki F1-tallit Ferraria lukuun ottamatta ovat sitoutuneet sarjaan omilla virtuaalitalleilla. Jokainen talli kiinnittää sarjaa varten vähintään yhden simulaattorikuskin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kausi alkaa huhtikuussa ensimmäisellä karsinnalla. Karsintoja ajetaan yhteensä neljä ennen varsinaisen kauden alkua. Sarjaa ajetaan tänä vuonna ainakin F1 2017 -pelillä. Pelialustat ovat PlayStation 4, Xbox One sekä tietokone.

Ensimmäisessä karsinnassa pelaajat laitetaan Valtteri Bottaksen saappaisiin ajamaan Mercedestä. Pelaajan pitää sijoittua Shanghain osakilpailussa kolmen parhaan joukkoon. Lähtökohdat ovat kuitenkin hankalat: Kisaa on jäljellä viisi kierrosta, Bottas on sijalla kuusi ja rata on märkä, mutta kuivumaan päin.

Jokaisen pelialustan kymmenen parhaiten sijoittunutta kuljettajaa jatkaa loppukarsintaan, josta jokaisen pelialustan kolme parasta pääsee seuraavaan vaiheeseen.
Karsintojen lisäksi järjestetään vielä villi kortti -karsinta, jonka päätteeksi 40 kuljettajaa pääsee vakuuttamaan F1-tallit taidoistaan. F1-tallit valitsevat kuljettajansa valintatilaisuudessa heinäkuussa.

Kolme osakilpailua ja 200 000 dollarin palkintopotti


F1:n digitaalisen puolen kasvuvastaava Julian Tan kertoo, että tavoite on ollut alusta asti saada tallit mukaan sarjaan mahdollisimman nopeasti. Hän on erittäin iloinen, että sarjan potentiaali on huomattu jo näin varhaisessa vaiheessa.

– Panostamme jatkossakin Esports-sarjaan, sillä se on erinomainen tapa aktivoida ja tavoittaa uutta yleisöä, jatkaa Julian.

Kausi koostuu kolmesta osakilpailusta, jotka ajetaan syksyn aikana oikeiden F1-kisojen yhteydessä. Vielä ei ole tietoa, milloin tai missä kisat ajetaan.

F1 Esportsin palkintopotti on vähintään 200 000 dollaria. Potin jakamisen yksityiskohtia ei ole paljastettu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt