ENCEn pommi myllertää Suomen CS-kenttää: Siirtoruletti käy kuumana

Julkaistu:

CS:GO
Suomen Counter-Strike-kentällä on erikoinen tilanne, kun ENCEn uusi kokoonpano on muuttanut kolmen muun joukkueen kokoonpanoa.
ENCE esitteli keskiviikkona uuden Counter-Strike: Global Offensive -kokoonpanonsa. Aleksi ”allu” Jallin rinnalle on kiinnitetty muun muassa 16-vuotias huippulupaus Jere ”sergej” Salo sekä HAVUn luottonimi Aleksi ”Aleksib” Virolainen.

SuperJymyn, iGamen ja HAVU Gamingin kokoonpanot ovat kokeneet muutoksia ENCEn uuden kokoonpanon myötä. Näillä näkymin myös NYYRIKKI Esports ja FC Lahti Menace saattavat elää koostumukseltaan huhtikuun aikana, kun isommat ja rikkaammat nimet etsivät kuumeisesti korvaavia pelaajia.

Ilta-Sanomat koosti yhteen viime viikkojen muutokset. SuperJymy, HAVU ja NYYRIKKI Esports kommentoivat IS:lle myös tulevaisuuden CS-suunnitelmiaan.
  • Juttu jatkuu grafiikan jälkeen.


Jos grafiikka ei näy yllä, katso se täältä.

SuperJymy testaa jo uutta pelaajaa – ”katsotaan rauhassa”

SuperJymyn manageri Niklas Pehkonen kertoo, että tähtipelaaja Jani ”Aerial” Jussilan kauppaaminen sekoittaa koko joukkueen toimintaa, mutta vain väliaikaisesti. Jussilan tilalle Jymy on kiinnittänyt koeajalle entisen iGame-pelaaja Juho Lampisen.

– Katsotaan ihan rauhassa joukkueen ja organisaation kanssa tätä tilannetta. Meillä ei ole kiire tehdä hätiköityjä päätöksiä, kertoo Pehkonen, mutta ei halua kommentoida tarkemmin Lampisen koeaikaa.

Pehkosen mielestä SuperJymyn tulevaisuus näyttää hyvältä. Joukkue ei tunne painetta nykytilanteesta.

– Tämä on joukkuelaji, eikä yksi pelaaja hommaa muuta. ENCEllä tässä enemmän on näyttämisen paineet, meillä on oma asema jo niin Suomessa kuin ulkomailla. Kyllä Jymystä vielä jokainen tulee kuulemaan!

HAVU jatkaa CS:n parissa

HAVUn toimitusjohtaja Lasse Salminen vahvistaa IS:lle, että organisaatio jatkaa CS:n parissa. HAVUn uudesta joukkueesta kuullaan vielä huhtikuun aikana.

– Kaikkien pelaajien sopimukset päättyivät samaan aikaan. Kasaamme nyt uutta kokoonpanoa, jossa on luultavasti mukana vanhoja pelaajia.


LanTrek-tapahtumassa SuperJymyn yllättänyt ja toiseksi yltänyt iGame ei vastannut IS:n kommenttipyyntöön koskien joukkueen tilannetta ja tulevaisuutta.

Joukkue kiinnittää todennäköisesti kahdessa edellisessä tapahtumassa heidän kanssaan pelanneen Olli ”sLowi” Pitkäsen, joka on aikaisemmin edustanut Conquer Gamingiä. Tästä huolimatta tiimillä on yksi paikka täyttämättä.

HAVUn ja SuperJymyn yksi haastajista on ollut viime aikoina NYYRIKKI Esports. Kokoonpanoon kuuluvat Roope ”tomsku” Simpanen, Toni ”STOVVE” Liukkonen, Lauri ”pietola” Hietala, Ville ”wils0n” Järvi ja Aaro ”Hoody” Peltokangas.

Joukkueen manageri Matt Wright viestittää IS:lle, että joukkue teki alkuvuodesta kokoonpanomuutoksia, jonka yhteydessä pelaajat tekivät uudet sopimukset. Tällä hetkellä kokoonpanoon ei ole suunnitteilla muutoksia.

Vanhoja tuttuja nimiä vai uusia kasvoja?

Vastausten perusteella huhtikuusta on tulossa mielenkiintoinen, sillä vain Jymyllä ja Nyyrikillä on valmis joukkue uuden ENCEn lisäksi.

IGame ja HAVU tutkivat vaihtoehtojaan todennäköisesti Nyyrikin kokoonpanon lisäksi FC Lahti Menacesta, RCTIC eSportsista ja Conquer Gamingistä, joissa pelaa useampi kokeneempi pelaaja.

Suomalaiset CS:GO-joukkueet eivät ole ottaneet isoja riskejä pelaajavalintojen kanssa viime vuosina. Tässä kohtaa nuoren ja kenties hieman tuntemattomamman, mutta lahjakkaan pelaajan lisääminen kokoonpanoon olisi peliliike, joka voisi pidemmän päälle osoittautua kannattavaksi liikkeeksi.

Hyvä esimerkki on 16-vuotias Salo, joka liittyi viime keväänä HAVUn kokoonpanoon. Hän oli väläytellyt potentiaaliaan jo ennen HAVUa, mutta joukkueeseen liityttyään hän nousi loppuvuoden aikana yhdeksi maailman kuumimmista CS-nimistä. Nyt hän pelaa ENCEssä.

Salon kaltaisen lahjakkaan ja oikealla asenteella liikkeellä olevan pelaajan löytäminen on hankalaa, mutta ei mahdotonta. Sellaisen löytäminen kuitenkin edellyttäisi joukkueilta riskinottoa, jollaista ei ole viime vuosina nähty.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt