Esports

Miljoonaliigan pomo myöntää: Perinteisellä urheilulla yksi valtti kilpapelaamisen rinnalla

Julkaistu:

ESPORTS
Overwatch Leaguen komissaari Nate Nanzer valotti suurimman kilpapeliliigan laajentumisaikeita ja suhdetta perinteiseen urheiluun.
Overwatchin jättimäinen ammattilaissarja Overwatch League (OWL) alkoi tammikuussa Los Angelesissa. Liigassa kilpailee kaksitoista kaupunkiaan edustavaa joukkuetta.

Ensimmäinen kausi pelataan kokonaan Los Angelesissa, mutta jatkossa joukkueiden on tarkoitus pelata ympäri maailmaa.

Liigajoukkueista yhdeksän on Yhdysvalloista ja loput Koreasta, Kiinasta sekä Englannista. Joukkueet ovat useiden väitteiden mukaan maksaneet vähintään 20 miljoonaa dollaria kisapaikastaan.

Liigan komissaari Nate Nanzer kertoi Ilta-Sanomille tammikuussa, ettei Overwatch League ole eikä sen tarvitse olla täydellinen heti alussa. Seuraavat vuodet menevät liigan kehittämiseen ja kasvattamiseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kaiken rakentaminen vie aikaa. Uskomme franchisingin olevan paras vaihtoehto liigan rakentamiseen, kertoi Nanzer tammikuussa.

Nyt Nanzer on kertonut korealaiselle Inven Globalille, että liigaan on tarkoitus saada yhteensä 28 joukkuetta eri puolilta maailmaa seuraavien vuosien aikana.

– Aloitamme juuri keskusteluja toisen kauden joukkuepaikoista. Keskitymme lisäämään joukkueita Aasiasta ja Euroopasta, kommentoi Nanzer tämän hetkistä tilannetta Invenille.

Nanzer kertoi IS:lle tammikuussa haluavansa nähdä joukkueita ainakin Saksasta, Italiasta ja Espanjasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

ESPN uutisoi helmikuussa, että Overwatchin alkutaival on ollut niin onnistunut, että pelijulkaisija Blizzard aikoo korottaa liigapaikkojen hintoja roimasti. ESPN:n mukaan liigapaikkojen hinnat ovat jatkossa 35–60 miljoonaa dollaria.
Overwatch League on näkynyt laajalti medioissa ympäri maailmaa koko alkuvuoden. Liiga on kiinnostanut myös katsojia.

Avausviikkoa tammikuussa seurasi kymmenen miljoonaa silmäparia. Tällä hetkellä pelkästään englanninkielinen Twitch-lähetys kerää noin viisi miljoonaa näyttökertaa joka viikko.

Liiga on tavoittanut myös isoja nimiä sponsoreiksi. Alusta asti mukana olleiden Intelin ja HP:n lisäksi mukaan ovat lähteneet Toyota, iso karkkimerkki Sour Patch Kids sekä teleoperaattori T-Mobile.

Etsii paikkaansa perinteisen urheilun rinnalla

Invenin haastattelussa Nanzer kommentoi myös, miten Overwatch vertautuu perinteisiin urheilulajeihin. Liiga päätyi kaupunkipohjaisiin joukkueisiin sen vuoksi, että yhä useammalla fanilla on mahdollisuus seurata otteluita paikan päällä pelien levitessä tulevaisuudessa ympäri maailmaa.

Liigan toisen kauden sijaintia ei ole vielä vahvistettu. Nanzer kertoo kuitenkin, että tapahtumapaikkoja liigafinaaleja ja kauden päättävää all-star-tapahtumaa varten on jo tutkittu. Liigan koti- ja vierasottelukäytäntö on tarkoitus aloittaa jo parin vuoden sisällä. Sitä ennen mietitään vuositasolla, miten ja mahdollisesti missä liigaa kannattaa pelata.

Nanzerin mukaan yksi esportsin heikkouksista perinteisiin urheilulajeihin verrattuna on sen lyhyt historia. Toisin sanoen lajia seuraamattomatkin tietävät jalkapallon perussäännöt, esportsissa tämä ei päde.

– Jos kaveri vie sinut katsomaan lajia, josta et tiedä mitään, niin hän selittää ensimmäiset 20–30 minuuttia sääntöjä sinulle. Yksi Overwatchin eduista on se, että se on melko yksinkertainen. Peliä on helppo avata, vaikka siinä on myös syvyyttä, mutta tämä pätee myös perinteisiin urheilulajeihin, selittää Nanzer.

Nanzer uskoo ajan kuluessa yhä useamman osallistuvan tapahtumiin ystäviensä kanssa, vaikka peli ei olisikaan tuttua. Nanzer totesi tammikuussa IS:lle, että koti- ja vierasotteluilla on tässä erityisesti tärkeä rooli tulevaisuudessa.

– Kotipelit ovat jotain erityistä. Matka areenalle, kotiyleisön kannustuslaulut, tuttu paikka... Tavoite on tehdä OWL:stä perhetapahtuma monien perheiden kalenteriin.

Overwatch Leaguen runkosarjaa on pelattu tämän viikon jälkeen puolet. Ensimmäinen liigamestari ratkeaa heinäkuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt