Netin superjulkkis tahkoaa tajuttomia summia – pelilähetykset tuovat 26-vuotiaalle Tylerille 500000 dollaria kuukaudessa

Tyler Blevins eli ”Ninja” on tällä hetkellä yksi kuumimmista nimistä internetissä. Hän tienaa pelilähetyksillä ja videoilla yli puoli miljoonaa dollaria kuukaudessa.

Tyler Blevins eli ”Ninja” on Twitchin tunnetuin nimi tällä hetkellä.

20.3.2018 21:00

Tyler ”Ninja” Blevins on tällä hetkellä yksi maailman suurimmista pelijulkkiksista.

Useassa eri ensimmäisen persoonan räiskintäpelissä menestynyt 26-vuotias Blevins nousi viime viikolla esille näyttävästi, kun hän rikkoi Twitchin katsojaennätyksiä. Blevins pelasi torstaina tällä hetkellä kovassa suosiossa olevaa Fortnite-peliä yhdessä suosikkiräppärien Draken ja Travis Scottin kanssa.

Yhteinen lähetys megajulkkisten kanssa keräsi yhteensä viisi miljoonaa katsojaa. Parhaimmillaan lähetystä seurasi samanaikaisesti 628 000 silmäparia, joka on Twitchin uusi katsojaennätys ei-turnauskanavilla.

Aikaisempi ennätys kuului tammikuussa paluun tehneelle Guy ”Dr. DisRespect” Beahmille, jonka paluu keräsi samanaikaisesti 388 000 katsojaa. Blevinsin ennätysyleisöllä taakse jäävät myös supernimien lisäksi pääosa isoimmista peliturnauksista.

Tienaa kuukaudessa yli puoli miljoonaa dollaria

Blevins eli ”Ninja” on yksi pelin suosituimmista pelaajista. Alkuvuoden aikana Blevinsin suosio on suorastaan räjähtänyt, kun hänen katsojamääränsä ovat nousseet kymmenistä tuhansista satoihin tuhansiin.

Viimeisen 30 päivän aikana Blevinsin kanavaa on seurannut lähes kaksi miljoonaa ihmistä ja lähetyksiä on katsottu 35 miljoona kertaa.

Vertailun vuoksi: Twitchin suosituimpiin striimaajiin lukeutuvat Beahm ja Michael ”Shroud” Grzesiek jäävät kauas Blevinsin lukemista. Kaikki kolme pelaavat Fortnitea ja samaan genreen kuuluvaa PUBGia eli PlayerUnknown’s Battlegrounds -peliä lähetyksissään pääosan ajasta.

Beahmin kanavaa on katsottu viimeisen kuukauden akana 7,7 miljonaa kertaa ja hän on kerännyt noin 193 000 seuraajaa. Grzesiekin kanavaa on katsottu samassa ajassa 13,1 miljoonaa kertaa ja seuraajia hän on saanut lisää 283 000.

Blevinsin suuret katsojamäärät näkyvät myös hänen ansioissaan. CNBC:n tuoreessa haastattelussa Blevins kertoo, että hän tienaa tällä hetkellä yli puoli miljoonaa dollaria kuukaudessa.

Tulot muodostuvat katsojien lahjoituksista, Twitchin tarjoaman tilauspalvelun maksuista – halvin maksaa viisi dollaria kuukaudessa, kallein 25 dollaria, sponsoreilta saatavista rahoista sekä Youtuben mainosrahoista.

Twitchissä Blevinsin kanavalla on yli 170 000 tilaajaa. Suureen tilaajamäärään on vaikuttanut Twitchin omistajan Amazonin tarjoama Prime-tilauspalvelu, jonka tilaajat saavat tällä hetkellä ilmaistavaraa Fortniteen. Prime-tilaajat voivat kerran kuukaudessa tilata yhden Twitch-kanavan maksutta.

Blevins kertoo CNBC:lle suosionsa salaisuuden olevan todennäköisesti hänen erinomaiset pelitaitonsa yhdistettynä hänen hauskaan, vekkulimaiseen persoonaansa. Blevins on striimaamisen ohella pelannut aikaisemmin muun muassa Halo-pelisarjaa ammattilaisena. Hän on kilpaillut myös H1Z1- ja PUBG-peleissä.

– Sijoitan ja säästän varmasti osan rahoista. En ole suunnitellut tekeväni rahoilla mitään hullua. Vaimoni kanssa sponsoroimme tällä hetkellä kuukausittain jotain eläintä. Pidämme heistä huolta ja maksamme esimerkiksi eläinlääkärimaksut, kertoo Blevins CNBC:n videolla.

Blevins kertoo haastattelun lopulla, että helmikuussa hän keräsi striimillään yli 140 000 dollaria itsemurhien ehkäisyyn ja valistustoimintaan.

– Teemme tämänkaltaisia hyviä juttuja niin paljon kuin mahdollista tulevaisuudessakin.

Blevinsillä on Youtubessa yli 5,2 miljoonaa seuraajaa. Tilaajista 2,8 miljoonaa on viimeiseltä kuukaudelta. Blevinsin videoita on katsottu yhteensä 234 miljoonaa kertaa ja viimeisen kuukauden aikana yli 127 miljoonaa kertaa.

Fortnite on ilmaispeli, johon julkkiksetkin ovat hurahtaneet

Fornite on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista peleistä. Battle royale -genreen kuuluvassa pelissä idea on selvitä viimeisenä erossa alati pienenevällä pelisaarella. Alueelta löytyy aseiden lisäksi erilaisia tarvikkeita, jotka auttavat pelaajaa selviytymään loppuun asti.

Peliä voi pelata yksin, kaksin tai jopa neljän kaverin kanssa. Fortnite on saatavilla pc:n lisäksi PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Android- sekä iOS-mobiililaitteille.

Monet huippujulkkikset ovat innostuneet Fortnitesta. Draken ja Scottin lisäksi muun muassa jenkkiräppäri Lil Yachty on kertonut pelaavansa peliä. Suomen tunnetuimpiin räppäreihin lukeutuva Mikael Gabriel on myös lähettänyt pelaamistaan suorana Twitchiin.

Blevins pelaamassa Fortnitea Draken ja Scottin kanssa:

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?