Esports

Maailman rahakkain peliturnaus siirtyy Kanadaan – viime vuonna Lasse Urpalainen voitti miljoonapotin

Julkaistu:

ESPORTS
Dota 2 -pelin MM-turnaus pelataan tänä vuonna Kanadassa 20.–25. elokuuta.
Dota 2:n jättiturnaus The International, josta puhutaan yleisemmin TI:nä, järjestetään tänä vuonna kahdeksannen kerran.

Tänä vuonna kisat viedään ensimmäistä kertaa Kanadaan, kun TI rantautuu Vancouveriin 20.–25. elokuuta. Kisapaikkana toimii Rogers Arena, johon mahtuu jopa 18 000 katsojaa.

Kisat ovat edellisvuosina kestäneet lähes kaksi viikkoa, kun ennen päätapahtumaa eli pudotuspelejä on pelattu lohkovaihe suljettujen ovien takana. Näillä näkymin lohkovaihe pelataan 13.–18. elokuuta, mutta asiaa ei ole vahvistettu. Turnauksen formaatti tai tarkka joukkuemäärä on myös epäselvää vielä tässä vaiheessa.

Historian ensimmäinen TI järjestettiin Saksassa kesällä 2011. Viimeiset kuusi vuotta turnaus on järjestetty Washingtonissa, Yhdysvalloissa, joko Seattlessa tai Bellevuessa. Seattlessa sijaitsee Dota-julkaisija Valven pääkonttori.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

MM-kultamitalisti Lasse osti mestaruusrahoilla asunnon

Vuosina 2011–12 TI:ssä pelattiin silloin vielä järisyttävästä 1,6 miljoonan dollarin palkintopotista. Vuonna 2013 palkintopotti kasvoi liki kolmeen miljoonaan dollariin, kun Valve tarjosi pelaajille mahdollisuuden kasvattaa pottia pelin sisäisillä ostoilla.

Vuonna 2014 pelaajat kasvattivat potin alkuperäisestä 1,6 miljoonasta peräti 10,9 miljoonaan. Vuosina 2015 ja 2016 kisoissa pelattiin jälleen ennätyspoteista, kun jaossa oli 18,4 miljoonaa ja 20,7 miljoonaa dollaria.

Viime vuonna turnauksen palkintopotti rikkoi aikaisemmat ennätykset ylivoimaisesti: Kisojen 24,6 miljoonan dollarin palkintopotista voittajan osuus oli 10,8 miljoonaa. Historiallisen mestaruuden vei Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen edustama Team Liquid -joukkue.
Viimeisen viiden vuoden ajan TI on ollut vuosittain eniten palkintorahaa jakanut peliturnaus. Maailman sadan eniten palkintorahaa voittaneen pelaajan joukkoon mahtuu huimat 80 Dota-ammattilaista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yksi joukkue on varmistanut paikkansa Kanadaan

Osa joukkueista varmistaa paikkansa Dotan MM-karsintasarjan eli Dota Pro Circuitin kautta.

Ensimmäisenä joukkueena paikkansa The Internationaliin on varmistanut venäläinen Virtus.pro, joka on voittanut kaksi Major-luokan karsintaturnausta.

Urpalaisen Liquid on karsinnoissa kolmanneksi eniten kerännyt joukkue tällä hetkellä. Vain ihme estää Urpalaisen ja Liquidin maailmanmestaruuden puolustamisen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt