Esports

Järjetön joukkopako hittipelistä – nyt pelaajia yritetään houkutella ilmaisuudella

Julkaistu:

H1Z1
Battle royale -genren suosikkeihin vielä kesällä lukeutunut H1Z1-peli on muuttunut ilmaiseksi. Huhtikuussa Vegasissa alkaa pelin ammattilaissarja.
Niin kutsutut battle royale -genren pelit, joista puhutaan myös selviytymis- ja nälkäpeleinä, ovat tällä hetkellä kovassa suosiossa. Genren ykköspelit ovat tällä hetkellä kymmeniä miljoonia kappaleita alle vuodessa myynyt PlayerUnknown’s Battlegrounds sekä ilmainen Fortnite.
  • Battle royale -pelien idea on hyvin yksinkertainen. Pelaajat laitetaan hyppäämään lentokoneesta saarelle, josta löytyy sattumanvaraisesti aseita, ajoneuvoja sekä terveyspisteitä palauttavia tarvikkeita. Viimeisenä elossa oleva pelaaja tai joukkue voittaa pelin. Pelaajia toistensa kimppuun ajaa alati pienentyvä pelialue.
Vuosi sitten genren ykköspeleihin mahtui myös H1Z1, joka on kahden uuden tulokkaan vuoksi menettänyt satoja tuhansia pelaajia.

Steamcharts-palvelun tilastot kertovat, että H1Z1:n kulta-ajat olivat keväällä ja kesällä 2017. Helmikuussa 2017 pelaajia oli keskimäärin 42 000 ja parhaimmillaan lähes 100 000.

Heinäkuussa keskimääräisten pelaajien määrä oli jo kaksinkertaistunut, jolloin näitä oli parhaimmillaan samanaikaisesti huimat 150 000. Syyskuussa pelaajia oli kuitenkin keskimäärin enää 45 000, vaikka hetkittäin pelaajamäärä rikkoi palvelimilla yli 100 000 pelaajan rajan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helmikuussa pelaajia oli enää keskimäärin 7000 ja parhaimmillaan reilut 14 000. Pitkään early access -pelinä myydyn H1Z1:n ensimmäinen täysi versio julkaistiin helmikuun viimeinen päivä.

Uuden version myötä pelistä tehtiin myös ilmainen uusien pelaajien toivossa. Uusi Auto Royale -pelitila on jatkossa myös ilmainen. Auto Royalessa pelaajat taistelevat hengestään autoilla, joita voi kehittää pelin aikana.

Pelistä maksaneille asiakkaille tarjotaan muutoksen seurauksena korvauksena joko rahat takaisin, jos osto on tehty viimeisen kahden viikon aikana, tai tavaraa peliin 30–50 dollarin edestä.

Ammattilaisliigaa pelataan Vegasissa – minimipalkka 50 000 dollaria

H1Z1-turnauksia on pelattu ympäri maailmaa, mutta nyt pelin takana oleva Daybreak Game Company laittaa uuden vaihteen silmään myös kilpapelipuolella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vegasissa alkaa 21. huhtikuuta pelin uusi ammattilaisliiga H1PL (H1Z1 Pro League), kun Daybreak on aloittanut yhteistyön Caesars Entertainemnt Groupin kanssa.

Yhteistyön seurauksena otteluita pelataan viikoittain Vegasissa yleisön edessä. Otteluita voi seurata luonnollisesti myös netistä, mutta ainoastaan Facebookista, joka näyttää ottelut yksinoikeudella.

Liigan ensimmäisellä kaudella kilpailee 15 joukkuetta. Mukana on tunnettuja nimiä kuten Alliance, Cloud9, Team SoloMid, Counter Logic Gaming sekä Echo Fox.

Joukkueet asuvat Vegasissa useita kuukausia kestävän kauden ajan. Liigan minimipalkasta ei olla vielä päästy sopuun, mutta näillä näkymin jokainen pelaaja saisi vuodessa vähintään 50 000 dollaria.Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt