19-vuotias Otto ”Metsanauris” Kaipiainen pelaa ammatikseen erikoista jalkapallopeliä Rocket Leagueta – ”Pitää olla itseluottamusta koko ajan” - Esports - Ilta-Sanomat

Otto, 19, pelaa työkseen autojalkapallopeliä – ”Pitää olla itseluottamusta koko ajan”

19-vuotias Otto Kaipiainen pelaa ammatikseen Rocket League -autojalkapallopeliä suomalais-ruotsalaisessa joukkueessa.

Otto Kaipiainen eli ”Metsanauris” on yksi Rocket Leaguen huippunimistä maailmalla.

18.3.2018 13:37

Kuopiolaisen Otto Kaipiaisen Rocket League -joukkue, johon kuuluvat lisäksi toinen suomalainen sekä yksi ruotsalaispelaaja, on yksi pelin huippunimistä koko maailmassa.

Rocket League on jalkapallopeli, jossa rakettimoottoreilla varustetut autot ottavat toisistaan mittaa areenalla kolmen hengen joukkueina. Autot pystyvät hyppimään, lentämään ja ajamaan seiniä pitkin.

Otto tunnetaan maailmalla paremmin nimimerkillä Metsanauris. Otto kertoo Ilta-Sanomille keksineensä ”fiksumman nimimerkin” aloittaessaan Rocket Leaguen pelaamisen.

– Bussissa koetin keksiä vain uuden nimen puolen tunnin aikana. Jotenkin ajatukset päätyivät metsäkauriiseen, josta sai helpolla sanaleikillä ”metsänauris”. Myöhemmin nimi vaihtui muotoon ”Metsanauris”, kun menestystä alkoi tulla ja en halunnut aiheuttaa sekaannuksia.

Heinäkuussa 2015 julkaistun Rocket Leaguen Otto löysi Youtuben kautta. Hän koitti saada kavereita ostamaan pelin peliseuran toivossa, mutta nämä eivät innostuneet ajatuksesta.

– Silloin päätin vain ostaa pelin itsekseni ilman pelikavereita noin neljä kuukautta pelin julkaisun jälkeen.

Noin vuosi pelin julkaisun jälkeen Otto huomasi, että hän on erittäin hyvä pelaamaan ja lähellä ammattilaistasoa.

– Tajusin, että kannattaa yrittää päästä sinne.

Lokakuu 2016 oli Oton uran kannalta merkittävä kuukausi, kun hänen silloiseen joukkueeseensa Aerialityyn liittyi toinen suomalaispelaaja Joonas ”Mognus” Salo.

Suomalaiskaksikko on sen jälkeen pelannut yhdessä joukkueesta toiseen. Heidän rinnallaan on pelannut nyt vuoden verran ruotsalainen Linus ”al0t” Möllergren.

– Rocket Leaguessa ei ole yhtään joukkuetta, jonka kaikki pelaajat tulisivat samasta maasta. Kun etsimme Joonaksen kanssa uutta kolmatta pelaajaa, yhtään suomalaista ei ollut ikinä pelannut pääliigan aloituskokoonpanossa. Siksi yritimme vain löytää hyvän eurooppalaispelaajan. Sattumalta päädyimme sitten ruotsalaiseen.

Kaipiaisesta marraskuussa 2017 julkaistu pelaajaprofiili (englanniksi):

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

”Pitää olla itseluottamusta koko ajan”

1. maaliskuuta Oton joukkue Run’n’Hide, joka edusti aikaisemmin Methodia, teki sopimuksen tunnetun yhdysvaltalaisorganisaation compLexity Gamingin kanssa. CompLexity on yksi vanhimmista kilpapelijoukkueista koko maailmassa. Uusi sopimus mahdollistaa Oton, Linusin ja Joonaksen ammattilaisuran jatkumisen.

Kaksi vuotta huipputasolla nyt pelannut Otto kertoo, että hänen perheensä tukee uravalintaa. Aina asia ei ole kuitenkaan ollut näin.

– Ennen perheellä oli paljon enemmän ennakkoluuloja, sillä se oli vain ajanhukkaa ja koneella istumista. Mitä enemmän alkoi tulla menestystä, sitä paremmin perhe on alkanut suhtautua siihen. Nykyään he seuraavat pelejäni ja twiittejäni sekä ovat tukena.

Oton mielestä vaikeinta Rocket Leaguessa eivät ole pelilliset asiat, vaan pelaajan pään sisällä pyörivät ajatukset tai ongelmat. Huipulle pääsemiseksi pitää hallita erityisesti kaksi asiaa.

– Pitää olla itseluottamusta koko ajan ja tasaisen hyvä pelaamaan.

Viimeksi Ottoa on ottanut kunnolla päähän tammikuussa pelattu DreamHack Leipzig -turnaus. Silloin vielä Methodia edustanut joukkue hävisi kaksi tasaista peliä putkeen. Lisäksi pelit päättyivät jaettuun 9.–12. sijaan, eli huomattavasti aikaisemmin kuin mitä joukkue olisi halunnut.

Rocket Leaguessa pelataan kilpaa kolmen hengen joukkueina. Pelissä koetetaan tehdä maaleja rakettivoimilla varustetuilla autoilla.

Oton uran kovin saavutus on viime vuoden lopulla Washingtonista napattu RLCS-liigan toinen sija. Liiga on pelin suurin ja arvostetuin.

– NBC Universal Open 2v2 -turnaukseen karsiutuminen ja siellä toiseksi tuleminen sekä ensimmäisen kerran RLCS:ään pääseminen kaudella kolme, listaa Otto uran muita kohokohtia.

Urallaan Otto haluaisi vielä saavuttaa maailmanmestaruuden ja menestyä muutenkin isoissa turnauksissa. Myös uusien kontaktien, kokemuksien ja elämyksien hankkiminen kuuluvat tulevaisuuden suunnitelmiin.

– Tuleva vuosi näyttää todella positiiviselta. Olemme juuri vaihtaneet organisaatiota, ja en malta odottaa tulevaa vuotta ja kilpailuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?