Pelicansilla ja ENCEllä hurjat suunnitelmat: ”Seuraavaksi Suomi maailman kärkimaihin”

Julkaistu:

ESPORTS
Ilta-Sanomien haastattelussa Lahden Pelicansin ja ENCE eSportsin toimitusjohtajat kertovat odotuksistaan uudesta yhteistyöstä.
Jääkiekkojoukkue Lahden Pelicans ilmoitti maanantaina aloittavansa yhteistyön suomalaisen kilpapelijoukkue ENCE eSportsin kanssa. Samalla ENCE tekee paluun Counter-Striken pelikentille huippunimi Aleksi ”allu” Jallin kanssa.
Ilta-Sanomat tavoitti tiedotustilaisuuden päätteeksi Pelicansin toimitusjohtajan Tomi-Pekka Kolun kommentoimaan tuoretta yhteistyökuviota. Kolu kertoo, että Pelicans ja ENCE neuvottelivat yhteistyöstä vuoden ajan.

– Tämä on maailman nopeimmin kasvava laji ja meidän kohderyhmässämme, eli nuorissa aikuisissa. Haluamme tavoitella heitä ikään kuin yli laji- ja kaupunginrajojen. ENCE on oiva yhteistyökumppani, koska he ovat oman toimialansa ykkösnimi Suomessa. Näen tässä yhteistyössä vain mahdollisuuksia, Kolu valottaa Liiga-seuran motiiveja lähteä mukaan esports-kelkkaan.

Kolun mukaan molemmat tahot keskittyvät vahvuuksiinsa ja toimintaan, mutta lisäksi he yhdistävät molempien parhaita osa-alueita. Pelicans antaa esimerkiksi ENCEn vastata täysin siitä, missä peleissä ja millaisilla kokoonpanoilla joukkue kilpailee.

– Kyllähän tämä on myös meidän yhteistyökumppaneillemme erinomainen väylä ja kanava näkyä. Nyt olemme pystyneet tarjoamaan yhteistyökumppaneille näkyvyyttä Lahden ja Päijät-Hämeen alueella sekä tietenkin myös valtakunnallisesti. Nyt tähtäimet ovat kauempana. Haluamme pärjätä maailmalla, ja tämä on ainoa organisaatio, jolla on siihen lihaksia.

Yksi yhteistyön näkyvimmistä tuotoksista ovat tapahtumat, joita voidaan odottaa järjestettävän erityisesti Pelicansin kotihallilla. Kolun mukaan yhteistyökuvio tarjoaa molemmille osapuolille paljon mahdollisuuksia.

– Emme näe tässä uhkia tai riskejä, ainoastaan positiivista. Tässä on mahdollisuuksia ja molemmat pystyvät hyödyntämään toisten osaamista. Näen, että molemmat organisaatiot menevät eteenpäin ja kehittyvät yhteistyön myötä.

”Edelleenkin koko Suomen joukkue”

ENCE eSportsin toimitusjohtaja ja perustaja Petri Hämälä kertoo IS:lle, että Pelicans-yhteistyö tuo merkittävän määrän urheilupuolen osaamista ENCElle ja koko esports-kentälle.

– Vaikutuksia tulee olemaan urheilullisella puolella valmistautumisessa ja valmennuksessa, yleisesti organisaation rakenteissa, taustavoimissa. Lisäksi saadaan tukea markkinointiin ja viestintään.

Uudesta yhteistyökumppanista huolimatta ENCE ei halua profiloitua pelkkään Lahteen. ENCE on vahvasti mukana ympäri Suomen muun muassa nuorille suunnatuissa pelileireissä ja tapahtumissa, toteaa Hämälä.

– ENCE on edelleenkin koko Suomen joukkue, joka vie suomalaista elektronista urheilua kansainvälisille kentille tuoden mestaruuksia kotiin!

Hämälän mukaan ENCE näkyy kuitenkin Lahdessa ja erityisesti Isku-areenalla. Suunnitelmissa on pelitapahtumia sekä tuoda ENCE-pelaajia liigaotteluiden yhteyteen.

ENCEn markkinointipäällikkö ja CS-guru Joona ”natu” Leppänen on luonnollisesti innoissaan Aleksin eli ”allun” paluusta Suomeen ja ENCEen. Kapteeniksi palkatun Aleksin ympärille on suunniteltu yhtä sun toista.

– Luonnollisesti ensimmäinen tehtävä on kasata joukkue, jonka kanssa voimme taistella kohti kansainvälisiä isoimpia liigoja ja turnauksia. Aleksin mukaan ottaminen ja CS-joukkueen kasaaminen on iso satsaus, joten haluamme urheilullisesti saavuttaa huipputuloksia. Samalla haluamme myös tehdä faneille mahdollisimman paljon erilaista seurattavaa ja luettavaa joukkueen tekemisestä.

Tulospohjaisia tavoitteita joukkueelle, jonka kokoonpanoa ei ole vielä paljastettu, ei ole vielä asetettu.

– Tärkeintä näkökulmastamme on, että joukkue laittaa työhanskat käteen ja tekee pyyteettömästi töitä. Tiedämme kaikki, että mikään ei tapahdu yhdessä yössä tai parissa kuukaudessa. Pitää antaa itselleen aikaa ja olla ottamatta liikaa paineita yleisön odotuksista sekä joukkueen kasaamisen luomasta hypestä.

Tavoitteet korkealla: ”Seuraavaksi laitetaan Suomi maailman kärkimaihin”

ENCE on tällä hetkellä kovassa nousussa ja ylivoimaisesti Suomen suurin kilpapelijoukkue. Viime vuoden lopulla joukkue teki ison sponsorisopimuksen Telian kanssa.

Rainbow Six: Siege -joukkue oli hetken aikaa pelin ykkösnimi voitettuaan marraskuussa ammattilaisliigan finaalit Brasiliassa. Kokoonpanomuutoksen seurauksena joukkueen kurssi laski hieman, mutta uusi kausi ja näytönpaikat ovat kulman takana.

StarCraft II -edustaja Joona ”Serral” Sotala on yksi maailman ykkösnimistä ja paras ei-korealainen. Uuden CS-tiimin kohdalla odotukset on haastaa maailman kärkinimiä isoimmissa turnauksissa, kertoi Jalli IS:lle maanantaina.

– Seuraavaksi laitetaan Suomi maailman kärkimaihin ja pidetään suomalaiset huippupelaajat kotimaisessa organisaatiossa. Pyritään moninkertaistamaan se menestys, jota ollaan luotu StarCraftissa ja Rainbow Sixissä, listaa Hämälä tavoitteita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt