Esports

CS-huippu Aleksi Jalli palasi Suomeen – ”Intohimoprojekti saada suomalainen jengi maailman huipulle”

Julkaistu:

CS:GO
Counter-Strike-tähti Aleksi ”allu” Jalli kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, miksi hän päätti palata Suomeen ja mitä odotuksia hänellä on tulevalle vuodelle.
Kotimainen pelijoukkue ENCE eSports ilmoitti maanantaina aloittavansa yhteistyön Lahden Pelicansin kanssa. Monien mielestä maanantain ykkösuutinen oli kuitenkin ENCEn palaaminen Counter-Striken pelikentille.

Suomen tunnetuin Counter-Strike: Global Offensive -pelaaja Aleksi ”allu” Jalli tekee paluun ENCEn kokoonpanoon uuden CS-joukkueen kapteenina. Aleksi on aikaisemmin edustanut ENCEä vuosina 2013–14 ja 2016.

Aleksi kertoo Ilta-Sanomille, että alkuvuoden aikana hänelle tarjottiin mahdollisuutta muuttaa Amerikkaan. Hän ei kuitenkaan halunnut lähteä toiselle puolelle maailmaa, joten hän päätti jatkaa uraansa Euroopassa.

Tämä rajasi vaihtoehtoja uran jatkon kannalta. Lopulta hän kuitenkin päätyi palaamaan Suomeen, mistä hän unelmoi jo viime kesänä. ENCEen hän ei päätynyt rahan takia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Minulle on itselleni ollut aina intohimoprojekti saada suomalainen jengi maailman huipulle. Hetken vaihtoehtoja pyöriteltyäni totesin, että se on sellainen juttu, jota kannattaa tässä vaiheessa lähteä tekemään.

ENCE ei kertonut maanantaina kokoonpanon muita pelaajia. Tiimiin on huhuttu muun muassa 16 vuotta hiljattain täyttänyttä ”superlupausta ja maailmantähteäJere ”sergej” Saloa.

– Tähän on kasattu Suomesta tämän hetken lupaavimmat pelaajat, jotka ovat todistaneet, että heillä on halua ja tasoa päästä pitkälle. Nimiä en kommentoi.

Uuden joukkueen debyytistä tai kokoonpanon julkistuksesta Allu ei osaa vielä sanoa, mutta toteaa sen kuitenkin tapahtuvan ”lähitulevaisuudessa”.


Kolmas kerta toden sanoo?

Aleksin ensimmäinen kerta ENCEn riveissä päättyi hänen siirryttyään heinäkuussa 2014 ulkomaille Mousesports-joukkueeseen. Toinen vierailu päättyi Aleksin huippusopimukseen FaZe Clanin kanssa elokuussa 2016.

FaZen kanssa Aleksi saavutti monia huippusijoituksia ja yhden ison turnausvoiton. Kesällä 2017 pelatussa ykkösturnauksessa Majorissa pelit päättyivät FaZen osalta nolosti kolmeen tappioon.

Flopin seurauksena Aleksi sai potkut ja siirtyi nopeasti OpTic Gamingiin. ”Superjoukkueen” taival kesti vain puoli vuotta, minkä aikana Aleksi ehti reissata useamman kerran Amerikkaan ja ympäri Eurooppaa. Aleksi pelasi viimeisen pelinsä OpTicissa joulukuussa.
Nyt Aleksi on taas ENCEssä ja luottavaisempana kuin edellisellä kerralla. Vuoden 2016 kokoonpano ei menestynyt odotetusti. Aleksin mielestä edellinen hänen tähdittämänsä ENCE-kokoonpano ei ollut jälkikäteen ajateltuna kuitenkaan niin suuri pettymys kuin voisi kuvitella.

– Emme me edes jäänet niin kauas asettamistamme tavoitteista. Meillä oli vain tosi kova haippi ja taistelimme tasaisesti jengien kanssa, jotka nousivat siitä tosi lyhyen ajan päästä huippukarkeloihin. Olisi varmaan ollut meillä kanssa edessä sinne nousu, se pelaaminen olis vain jatkunut, mutta ehkä odotimme sitä vähän liian nopeasti.

Tälle vuodella tavoitteet on asetettu jälleen korkealle. Samaan aikaan on myös ymmärretty niiden saavuttamisen edellyttävän hurjasti töitä koko joukkueelta.

– Tämän vuoden puolella tavoitteena on päästä pelaamaan isoimpiin turnauksiin. Luulen, että tavoite on ihan realistinen, mutta vaatii paljon työtä, verta ja hikeä. Siitä on ihan hyvä lähteä, ja kun sinne päästään, katsotaan uudestaan tavoitteita.

Mitä Aleksi on sitten oppinut edellisen ENCE-yrityksen jälkeen?

– Joukkueessa kaikilla kannattaa olla samanlaiset tavoitteet. Myöskin se työmoraali, että niiden tavoitteiden eteen tehdään mitä tarvitsee, tulee olemaan suurin ero seuraavassa kokoonpanossa verrattuna edelliseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt