Esports

Suomalaispelaajalle homokommentista sakot – huippunimen törttöilyt päättyivät potkuihin

Julkaistu: , Päivitetty:

ESPORTS
Suomalainen kilpapelaaja Timo ”Taimou” Kettunen on saanut asiattomasta kielenkäytöstä tuhannen dollarin sakot. Joukkuetoverin jatkuva törttöily sen sijaan johti potkuihin.
Overwatch League on jakanut rangaistuksia neljälle Overwatch-ammattilaiselle taannoisista hölmöilyistä. Yksi rangaistuista on suomalainen Timo ”Taimou” Kettunen.

Tammikuussa Kettunen lipsautti suorassa pelilähetyksessään homofobisen kommentin vastustajapelaajalle.

– Painu vittuun, senkin tyhmä homokersa. Poista koko peli. [...] Äh, avauduin vahingossa. (Fuck off, stupid fucking faggot kid, uninstall. [...] Uhh, accidental toxic.)

Kettusen kommentti nousi esille maaliskuun alussa ESPN:n uutisoitua asiasta. Suomalaispelaaja pyysi tämän jälkeen Twitterissä julkisesti anteeksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viestissä Kettunen pyytää anteeksi kaikilta faneiltaan, jotka hän on pettänyt tai joita hän on loukannut viime aikoina. Lisäksi hän kertoo lukeneensa kaikki saamansa kommentit ja olevansa hyvin pettynyt toimintaansa.

– En voi muuta kuin pyytää anteeksi ja mennä eteenpäin. Tavoitteeni on aina ollut paras Overwatch-pelaaja joukkueelleni, ja kehityn sekä pelaajana että julkisuuden henkilönä, kirjoitti Kettunen.
Viikonloppuna Overwatch League ilmoitti Kettusen saaneen tuhannen dollarin sakot homofobisista kommenteista [anti-gay slurs]. Kettusen joukkue Dallas Fuel ei antanut pelaajalle lisärangaistusta.

Huippunimen törttöilyt liigassa loppuivat – toinen rangaistus johti potkuihin

Kettusen lisäksi kolme muuta pelaajaa sai rangaistuksia. Houston Outlaws -valmentaja Tae-yeong ”TaiRong” Kim sai varoituksen jaettuaan Japanin ydinpommituksille irvailevan meemin sosiaalisessa mediassa. Rangaistusta lievensi Kimin julkinen anteeksipyyntö sekä Hiroshiman rauhankulttuurisäätiön tukeminen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Los Angeles Valiant -pelaaja Ted ”Silkthread” Wang sai Kettusen tavoin tuhannen dollarin sakot, mutta syy oli pelitunnuksen jakaminen, mikä on Blizzardin käyttäjäehtojen vastaista.

Tammikuussa Kettusen joukkuetoveri Félix ”xQc” Lengyel sai homofobisista kommenteista toista liigapelaajaa vastaan neljän ottelun pelikiellon ja 2000 dollarin sakot. Lisäksi Fuel päätti penkittää hänet muutaman viikon ajaksi.

Tällä kertaa neljän ottelun pelikielto ja 4000 dollarin sakot tulivat Twitch-emojin rasistisesta käytöstä liigan virallisen lähetyksen chatissa ja sosiaalisessa mediassa sekä loukkaavasta kielenkäytöstä selostajia ja muita liigapelaajia kohtaan sosiaalisessa mediassa sekä hänen omassa lähetyksessään.

Lengyel käytti TriHard-emojia chatissa. TriHard-emoji perustuu kuvaan Twitch-striimaaja TriHexistä. Emojin yhteyteen kirjoitetaan useasti 7, jolloin emoji näyttää tervehtivän.

Lengyel käytti emojia yhdessä 7:n kanssa samaan aikaan, kun ruudulla oli liigan afroamerikkalainen juontaja Malik Forté. Liiga piti emojin käyttöä rasistisena, mutta Lengyelin mukaan hän käyttää emojia useasti avatessaan striimin ja sanoakseen hei muille chattaajille.

Forté itse on sanonut Twitterissä, että hän ei usko Lengyelin käyttäneen emojia rasistisessa mielessä, mutta kokee tilanteen olevan silti ongelmallinen. TriHard-emoji itsessään ei ole Fortén mukaan rasistinen, mutta sen käyttäminen tietyissä tilanteissa voi antaa sellaisen kuvan.


Lengyelin osalta tapaus ei päättynyt sakkoihin, kun Dallas Fuel ilmoitti sunnuntaina antaneensa potkut kanadalaistähdelle. Lengyel ehti pelata kuusi ottelua Fuelissa.

Joukkueen omistaja Mike ”Hastr0” Rufail totesi kommentissaan, että sopimuksen purkaminen ennen vuoden loppua oli paras ratkaisu sekä organisaation että Lengyelin kannalta. Lengyelin ennenaikaisen Fuel-uran päättymisen seurauksena joukkue voi nyt kiinnittää uuden pelaajan loppukaudelle.

Fuel on tällä hetkellä on tällä liigassa kolmanneksi viimeisenä viidellä voitolla. Eroa liigaa johtavaan New York Excelsioriin on yhdeksän voittoa ja playoff-paikkaan on matkaa neljä voittoa. Kautta on pelaamatta vielä 24 ottelua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt