Esports

Pelicans lähtee järeästi esportsiin – supertähti Aleksi ”allu” Jalli rakentaa Counter-Strike-joukkueen

Julkaistu:

Pelijoukkue ENCE ja Lahden Pelicans aloittavat yhteistyön. Suomen tunnetuin Counter-Strike-pelaaja Aleksi ”allu” Jalli rakentaa organisaation uuden CS-joukkueen.
Lahden Pelicans ja kilpapelijoukkue ENCE eSports ovat aloittaneet strategisen yhteistyön.

Seurauksena Pelicans tukee ENCEn toimintaa monella eri tapaa. Yhteistyö näkyy muun muassa markkinoinnissa sekä tapahtumatuotannossa.

Lahden Pelicans on kolmas esportsiin toimintaansa laajentava jääkiekkojoukkue. Pelicansia ennen ovat ehtineet HIFK ja Porin Ässät, jotka molemmat ovat perustaneet omat joukkueet.

– Esports on nopeasti kasvava ala. Esimerkit ympäri maailmaa osoittavat, että tulevaisuus näyttää valoisalta ja monet isot urheiluseurat maailmalla ovatkin jo lähteneet mukaan bisnekseen. Olemme etuoikeutettuja aloittaessamme yhteistyön näin korkean kaliiperin esports-organisaation kanssa, kommentoi Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

ENCEllä on tällä hetkellä viisihenkinen Rainbow Six: Siege -joukkue, kaksi Hearthstone-pelaajaa, kuusihenkinen Overwatch-joukkue sekä maailman kärkinimiin lukeutuva StarCraft II -ammattilainen Joona ”Serral” Sotala.

Huippunimi tekee paluun – katseet syksyn miljoonaturnauksessa

Erityisesti historiastaan Counter-Strike-pelisarjassa tunnettu ENCE eSports tekee uuden yhteistyökuvion ohella myös paluun CS-kentille. ENCEn uuden kokoonpanon on koonnut huippunimi Aleksi ”allu” Jalli, joka on edustanut ENCEä viimeksi vuonna 2016.

Jalli muistetaan muun muassa Ninjas in Pyjamas- ja FaZe Clan -joukkueiden kokoonpanoista, joissa hän saavutti lukuisia mitalisijoja. Hänen uransa suurimmat saavutukset ovat Major-hopea keväältä 2015 ja StarLadder-turnausvoitto huhtikuulta 2017.
Suomen tunnetuin CS-ammattilainen on tehnyt ENCEn kanssa kahden vuoden sopimuksen. Uuden CS-joukkueen loput pelaajat kerrotaan tulevien viikkojen aikana.

Jalli kertoo päättäneensä edellisen joukkueensa OpTicin hajottua, että hän ei muuta pelaamisen vuoksi Yhdysvaltoihin. Vaikka menestystä on tullut eniten kansainvälisten joukkueiden kanssa, hän on aina halunnut kilpailla voitoista suomalaisjoukkueen kanssa.

Jallin mukaan uudesta kokoonpanosta löytyy Suomen lupaavimpia ja lahjakkaimpia pelaajia. Hän odottaa innolla ENCEn ja koko Suomen edustamista jälleen.

– Toivon, että pystymme todistamaan Suomen olevan yksi pelin kärkimaista.

Uuden kokoonpanon päätavoite on kilpailla syksyllä pelattavassa Major-turnauksessa, jonka järjestää FACEIT. Lontoossa pelattava Major-turnaus on CS:GO:n suurin ja arvostetuin turnaus, jossa kilpaillaan miljoonan dollarin palkintopotista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt