Miljonääriksi itsensä pelannut Lasse Urpalainen osti asunnon Helsingin keskustasta

Julkaistu:

Pelaamalla miljonääriksi elokuussa noussut Dota 2 -ammattilainen Lasse Urpalainen on paljastanut haastattelussa, miten hän on käyttänyt voittorahojaan.
Dota 2:n kärkinimiin kuuluva Team Liquid kilpaili helmikuun lopulla Puolassa pelatussa IEM: Katowice -turnauksessa. Kolmanneksi sijoittunut Liquid tienasi Puolasta suomalaistähtensä Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen kanssa 120 000 dollaria ja tärkeitä MM-karsintapisteitä.

Turnauksen yhteydessä Cybersportin toimittaja Michael ”Tote de Lini” Cohen istui alas Urpalaisen kanssa puhumaan Liquidin nykytilanteesta sekä muistelemaan elokuussa voitettua historiallista maailmanmestaruutta.
Liquid on tällä hetkellä yksi pelin kolmesta kovimmasta joukkueesta koko maailmassa. Elokuun MM-kisojen jälkeen joukkue on napannut kolme turnausvoittoa.

Haastattelussa Urpalainen kertoo, että sisimmissään Liquid ei ole tuntenut olevansa ykkösjoukkue enää hetkeen. The Internationalin jälkeen peli alkoi niin sanotusti nollista, mutta he vain sattuivat olemaan maailmanmestareita.

– Minusta tuntuu, että joukkueet ovat hyvin nälkäisiä voittamaan meidät. He todella haluavat voittaa Team Liquidin, kertoo Urpalainen Cybersportille.

The Internationalin voittaminen oli Urpalaisen unelma. Hän haluaa yhä voittaa, mutta haaveilee, että Liquidista tulisi Dota-historian kaikkien aikojen dominoivin joukkue.

– Ainakin kolme Major-voittoa vielä olisi kiva juttu. On todella vaikeaa pysyä motivoituneena monta vuotta pelatakseen Dotaa huipputasolla. Ei ole mahdollista olla parhaassa kunnossa koko ajan.

Hurja nousu huipulle – osti palkintorahoilla asunnon

Suomalaisen 4 Anchors + Sea Captain -joukkueen kautta tunnetuksi syksyllä 2014 noussut Urpalainen aloitti ammattilaisuransa kunnolla lokakuussa 2015, jolloin hänen silloinen joukkue kiinnitettiin Team Liquidiin.

Liquidista tuli nopeasti yksi Euroopan ykkösnimistä. Keväällä 2016 joukkue nousi maailman kärkinimien joukkoon kahdella Major-hopealla sekä EPICENTER-mestaruudella. The Internationalissa pelit päättyivät jaettuun 7.–8. sijaan joukkueen pettymykseksi.

MM-kisojen jälkeen joukkue teki muutaman pelaajanvaihdoksen, joiden seurauksena joukkueen peli sakkasi muutaman kuukauden. Alkuvuodesta 2017 joukkue alkoi kuitenkin jälleen pärjäämään ja kesällä Liquid oli jälleen maailman ykkösnimiä. Kesän päätteeksi saavutettu MM-kulta oli Urpalaisen unelmien täyttymys.

Urpalainen on voittanut urallaan palkintorahaa jo lähes kolme miljoonaa dollaria. Pääosa summasta, oletettavasti noin 1,8 miljoonaa dollaria, on MM-kisoista, jonka voitettuaan Urpalaisesta tuli miljonääri.

Cybersportille Urpalainen kertoo ostaneensa voittorahoilla asunnon Helsingin keskustasta ja sijoittaneen osan. Hulluuksiin, kuten urheiluautoon, hän ei kuulemma käyttänyt rahaa.

Urpalainen ei näe muuttavansa pois Suomesta lähiaikoina, sillä hän pitää Suomesta. Lisäksi hänen perheensä ja ystävät ovat täällä.

– Minusta tuntuu, että jos muuttaisin pois, olisin aika onneton. Se ei olisi sen arvoista. Tietenkin voisin muuttaa toiseen maahan paremman veroprosentin perässä, mutta se ei olisi kaiken sen arvoista minulle. Raha ei ole kaikki elämässä.

Urpalainen kertoi tammikuussa Suomen Kuvalehdessä (maksumuurin takana) haluavansa kilpailla vielä 2–3 vuotta. Tämän jälkeen hän haaveilee Atlantin ylityksestä omalla purjeveneellä.

Kilpailee parhaillaan Romaniassa

Liquid ja Urpalainen pelaavat tällä hetkellä MM-karsintoja. Vain ihme estää Liquidia puolustamasta maailmanmestaruutta, sillä se on tällä hetkellä kolmanneksi eniten pisteitä kerännyt joukkue.

Parhaillaan Urpalainen kilpailee Romaniassa, jossa päättyy sunnuntaina miljoonan dollarin The Bucharest Major -turnaus. Liquid on edennyt turnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon varmistaen jo 30 000 dollaria palkintorahaa. Paikasta neljän parhaan joukkoon Liquid taistelee tänään kello 18, kun se kohtaa yhdysvaltalaisen Evil Geniusesin.

Juttua laajennettu klo 15.34 Urpalaisen pelihistorialla ja otsikkoa muutettu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt