Ville, 25, pelasi unelmansa todeksi: ”Menneitä ei mietitä”

Ville Palola on yksi maailman tunnetuimmista Rainbow Six -pelaajista ja hallitseva maailmanmestari.

Ville Palola on Rainbow Six -pelin yksi huippunimistä koko maailmassa.

4.3.2018 13:37

Sotkamossa syntynyt Ville Palola tunnetaan paremmin nimimerkillä SHA77E. Nimimerkissä on viittauksia varsinaiseen klassikkopeliin.

– Aikoinaan World of Warcraftia pelaillessani mietin itselleni nimimerkkiä tulevaisuutta varten ja satuin olemaan silloin Shattrath cityssä. Ilman mitään mielikuvitusta otin sitten kaupungin nimestä osan ja muokkasin hieman. Nyt taitaa olla liian myöhäistä enää, avaa Ville nimimerkkinsä taustoja.

Ville on pelannut koko elämänsä ajan eri FPS-pelejä, kuten Doomia ja Wolfensteinia. Nuoruuden ykköspeli oli kuitenkin Counter-Strike 1.6, josta hän siirtyi vuonna 2012 pelisarjan uusimpaan osaan Global Offensiveen.

– Sitä tuli pelattua todella paljon, mutta se ei koskaan sytyttänyt niin kuin 1.6, kertoo Ville Ilta-Sanomille.

CS:GO:ssa Ville pelasi hetken aikaa suomalaisjoukkueissa kuten Team Refusessa, mutta menestys jäi vähäiseksi.

Vuonna 2015 julkaistuun taktiseen räiskintäpeliin Rainbow Six: Siegeen hän tutustui serkkunsa innoittamana. Pelaamisen hän aloitti ensin täysin hupipohjalla.

– Arvatenkin, kun on pelannut elämänsä CS, niin Rainbow6 tuntui aluksi aivan mahdottomalta edes ruveta yrittämään. Poistinkin pelin yhden tunnin beta-pelaamisen jälkeen, kun oli niin oudon tuntuista, mutta sitten annoin pelille vielä mahdollisuuden.

Kaveriporukan kanssa pelatut viikoittaiset ESL-turnaukset sujuivat hyvin ja pelaaminen alkoi tuntua ”ihan hauskalta”.

– Sitten kun pääsi kokeilemaan ensimmäiseen Pro League -tiimiin, niin alkoi miettiä, että voisiko tästä tullakin jotain, muistelee Ville polkuaan ammattilaiseksi.

Ville on yksi pelin nimekkäimmistä pelaajista nykyisin. Suurimmaksi heikkoudekseen hän nimeää itsepäisyyden.

– Yritän aina kuunnella mahdollisimman paljon neuvoja, mutta joskus sivuutan ne varsinkin nopeissa tilanteissa, koska luulen tietäväni itse paremmin tilanteen ja sitten osuukin omaan nilkkaan.

– Vahvuuteni ovat varmaankin rauhallisuus, monipuolisuus ja positiivisuus. Osaan pelata melkeinpä jokaista operaattoria hyvin huipputasolla sekä pysyn rauhallisena, oli tilanne mikä tahansa.

 

”Olihan se aivan älyttömän hyvä fiilis”

Ville on tällä hetkellä uransa huipulla. Viimeisen neljän kuukauden aikana hän on voittanut kaksi räiskintäpeli Rainbow Six: Siegen suurinta turnausta: Pro League -ammattilaisliigan ja The Six Invitational -maailmanmestaruuskisat.

Pro Leaguen Ville voitti suomalaisen ENCE eSports -joukkueen kanssa marraskuussa 2017 Brasiliassa.

ENCEssä koko R6-uransa käytännössä pelannut Ville siirtyi joulukuussa yllättäen ykkösvastustaja PENTA Sportsin leiriin, jossa hän pelaa nykyisin yhdessä suomalaisnimi Joonas ”jNSzki” Savolaisen kanssa.

– Otin paremman työtarjouksen vastaan. ENCEssä oli aivan mahtava pelata ja meillä oli todella hauskaa pitkän aikaa. Suuri arvostus kavereita kohtaan, mutta tämä on tosiaan työtä, niin sen mukaan mennään, avaa Ville siirtonsa taustoja.

PENTA Sportsin ensimmäinen turnaus Villen kanssa oli MM-kisat Kanadassa eli The Six Invitational -turnaus. Helmikuussa pelatut kisat päättyivät PENTAn uskomattomaan voittoon.

– En usko, että oltaisiin näitä Invitationaleja voitettu ENCEn kanssa, kun katsoi heidän pelejään. Ainahan voi spekuloida, mutta tämä turnaus meni heiltä hieman puihin.

Brasiliasta napattu liigamestaruus ENCEn kanssa oli Villen uran ylivoimaisesti suurin saavutus. Historiallinen voitto tuli 560 päivän odotuksen jälkeen.

– Ensimmäisenä liikkui päässä, että vihdoinkin! Kaikkien epäonnistumisien jälkeen todistettiin, että meistä oli voittamaan, ja kova työ tuo tulosta.

ENCEn liigavoitto teki joukkueesta maailman ykkösjoukkueen ja samalla maailmanmestareita.

– Kanadassa tuntui oikeastaan ensimmäistä kertaa oikealta maailmanmestarilta, koska Invitational on virallisesti se maailmanmestaruuskisa. Joten olihan se aivan älyttömän hyvä fiilis – ja se pysyy.

 

”Voitonnälkä ei lähde mihinkään”

Uransa kolmeksi parhaaksi muistoksi Ville listaa Brasilian ja Kanadan mestaruudet sekä hieman yllättäen myös yhden turnausmatkan entisen joukkueensa kanssa.

– Kolmantena on kyllä meidän GiFun [joukkue josta tuli myöhemmin ENCE] auto- ja laivamatka Ruotsiin DreamHackeille. Siinä tuli lause ”rakkaudesta lajiin” tutuksi.

Kahden ison turnausvoiton seurauksena voitonnälkä ei ole kadonnut. Jos jotain, niin Ville on nälkäisempi kuin koskaan.

– Voitonnälkä ei lähde mihinkään, ja jokainen turnaus on yksilöllinen. Voiton jälkeen mikään ei muutu. Kovaa treeniä ja uusia turnauksia kohti. Menneitä ei mietitä siinä vaiheessa.

Rainbow Sixin suosio on kasvanut tasaisesti viimeisen muutaman vuoden aikana. 25-vuotiaalla Villelä on vielä paljon uraa edessä, jos tämän hetkinen kasvutahti jatkuu.

– Lisää turnausvoittoja! Haluan kehittyä pelaajana ja harjoitella paljon, sillä kehitys ei lopu ikinä, listaa Ville tulevaisuuden tavoitteitaan.

Ville on ennen PENTA Sportsia pelannut ENCE eSports -joukkueessa.

The Six Invitationalin voittaminen helmikuussa oli tunteikas hetki koko joukkueelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?