”Tuntui helvetin pahalta elää mutsin rahoilla” – Timo nostaa nyt ammattipelaajana huippupalkkaa Amerikassa

Timo Kettusen peliuraa tukee hänen koko perheensä, mukaan lukien lähes 90-vuotiaat isovanhemmat.

Timo Kettunen on yksi Suomen menestyneimmistä kilpapelaajista.

23.2.2018 14:30

Timo ”Taimou” Kettunen on yksi kuudesta suomalaisesta Overwatch-pelaajasta, joka on mukana megaliiga Overwatch Leaguessa.

24-vuotias Juankoskella kasvanut Timo elää liigan takia Yhdysvalloissa, mutta on jo ennen sitä viettänyt pääosan viimeisestä kahdesta vuodesta ulkomailla.

Tällä hetkellä hän nostaa yli 100 000 dollarin vuosipalkkaa, mutta aina asiat eivät olleet näin hyvin rahallisesti.

– Olen yrittänyt viimeiset kuusi vuotta olla ammattilainen eri peleissä. Tuntui helvetin pahalta elää mutsin rahoilla tai käydä sossussa, kertaa Timo edellisvuosien selviytymistään.

Kun Overwatchin beta-testaus alkoi loppuvuodesta 2015, Timo antoi pelille kaikkensa. Pelaamisen vuoksi päättyi parisuhde ja osa kavereista jäi.

– Se oli kova paikka, mutta tämä ei ole niin helppoa kuin luulisi. Pitää antaa tosi paljon kaikesta muusta, että voi oikeasti tehdä tästä ammatin itselleen.

Timo kertoo, että hänen äitinsä on tukenut aina hänen pelaamistaan. Isän suhtautuminen on muuttunut vuosien saatossa, mutta nykyisin hän tukee pojan pelaamista täysin.

– Faija on ollut koko perheen tavoin aina kova tekemään töitä. Kun hän huomasi, että tällä elää ja pystyy asumaan Amerikassa, niin hän tuumi, että tee mitä haluat, kunhan elätät itsesi omilla rahoillasi.

Timo kertoo myös muiden sukulaistensa seuraavan hänen uraansa aktiivisesti.

– Lähes jokainen seuraa jollain tavalla. Se on hauskaa, että 87- ja 88-vuotiaat isovanhemmat eivät ymmärrä pelistä muuta, kuin milloin joku voittaa tai häviää, mutta he heräävät silti aamuneljältä katsomaan pelejä. Se tuntuu tosi hyvältä.

”Vihaan häviämistä enemmän kuin tykkään voittamisesta”

Nykyisin Timo on yksi Overwatchin huippunimistä, jolle kelpaa vain ja ainoastaan voitto.

– Luonnoltani olen kilpailuhenkinen, mutta vain asioissa, jotka kiinnostavat minua. Tietokonepelit tulivat tutuksi jo kahdeksanvuotiaana, jolloin oli jo tärkeää olla paras yleisillä servereillä, vaikka sillä ei ollut mitään väliä.

– Minun pitää olla paras tietokonepeleissä, naureskelee Timo.

Uralta mikään asia ei ole jäänyt harmittamaan erityisemmin, mutta jokainen häviö tuntuu Timon mukaan pahalta. Tämä johtuu Timon mukaan hänen hyperkilpailullisesta luoneestaan.

– Vihaan häviämistä enemmän kuin tykkään voittamisesta. Häviäminen tuntuu siltä, että koko maailma kaatuu, vaikka se fiilis kestääkin vain hetken pään sisällä.

Timo vihaa häviämistä enemmän kuin hän tykkää voittamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?