Esports

Suomalainen CS-legenda sai loistopestin Yhdysvalloista – huhut huippujoukkueen ympärillä kiihtyvät

Julkaistu:

ESPORTS
30-vuotias entinen Counter-Strike-ammattilainen Tomi Kovanen muuttaa maaliskuussa Yhdysvaltoihin saatuaan huipputyön Immortals-organisaatiosta.
Yksi Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmista Counter-Strike-pelaajista on 30-vuotias Tomi ”lurppis” Kovanen, joka lopetti aktiivipelaamisen vuonna 2012.

Kovanen on viimeiset kaksi vuotta työskennellyt investointipankille J.P. Morganille. Nyt hän on kuitenkin vaihtanut työpaikkaa, kun hän vahvistaa amerikkalaista Immortals-organisaatiota.

Immortalsissa Kovanen vastaa kaikesta Counter-Strikeen liittyvästä, kuten bisnespuolesta sekä sisältö- ja tapahtumasuunnittelusta. Kovanen on kertonut odottavansa innolla muuttoa Los Angelesiin sekä mahdollisuutta yhdistää liiketoimintapuoli ja esports uudessa roolissaan.

Immortalsin toimitusjohtajan Noah Whinstonin mukaan Kovanen on nappivalinta rooliin, sillä 30-vuotias suomalaisnimi tuntee esports-kentän läpikotaisin ja on lisäksi työskennellyt alan ulkopuolella menestyksekkäästi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tomi ei tule auttamaan meitä hankkimaan parempaa joukkuetta tai tekemään joukkueesta kymmenen prosenttia parempaa. Hän liittää meidät Counter-Striken ekosyysteemiin, jonka avulla pystymme pitämään yllä yhteyttä faneihin tavalla, jolla useimmat joukkueet eivät sitä tällä hetkellä tee, kommentoi Whinston Kovasen roolia.


Immortalsilla ei ole tällä hetkellä Counter-Strike-joukkuetta, mutta tammikuussa huhuttiin, että uusi joukkue olisi brasilialainen SK Gaming. Kaksinkertainen Major-voittaja SK Gaming on yksi pelin menestyneimmistä joukkueista kautta aikojen.

Väitteiden mukaan SK:n, joka on tällä hetkellä maailmanlistan sijalla kaksi, sopimukset ovat katkolla heinäkuussa, jolloin he siirtyisivät Immortalsiin. Huhujen mukaan Immortals on ostanut oikeudet legendaariseen Made in Brazil -nimeen, jota se käyttämään jollain tapaa uuden joukkueen kanssa.

Los Angelesissa toimiva Immortals on viime vuosina kasvanut yhdeksi kilpapelaamisen tunnetuimmista brändeistä. Joukkueen tunnettavuutta ovat kasvattaneet vuosina 2016-17 pärjännyt League of Legends -joukkue sekä viime vuoden lopulla kohun seurauksena muualle siirtynyt CS:GO-kokoonpano.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Amerikkalaisorganisaatioon kuuluvat tällä hetkellä korealainen Dota 2 -joukkue sekä kaksi tappelupelipelaajaa. Lisäksi Immortals on mukana Overwatch-pelin megaliigassa, jossa se kilpailee nimellä Los Angeles Valiant.

Kovaselle pitkä ja värikäs CS-historia – katso lyhytdokumentti

Vuonna 2004 Wings-joukkueessa uransa kunnolla aloittanut Kovanen on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä pelaajia.

Hän on urallaan pelannut muun muassa pelannut suomalaisessa 69°N-28°E-joukkueessa, joka oli hetken aikaa vuonna 2007 maailman ykkösjoukkue. Myöhemmin ura vei Yhdysvaltoihin, kun Kovanen edusti Evil Geniuses -joukkuetta vuosina 2009–2010.

Vuonna 2012 aktiivipelaamisen lopettanut Kovanen on jatkanut pelin parissa työskentelemällä muun muassa kommentaattorina ja toimittajana.

Tomin pikkuveli Niko ”naSu” Kovanen on veljensä tavoin menestynyt Counter-Strike-pelaaja. Veljesten CS-urasta on tehty reilu viisiminuuttinen lyhytdokumentti, The Kovanen Brothers, jossa he pääsevät ystäviensä kanssa ääneen.

Katso The Kovanen Brothers -lyhytdokumentti englanniksi alta:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt