Esports

Miten käy ”MATUMBAMANin” ja ”JerAxin” Puolassa? Näistä asetelmista lähdetään vuoden ensimmäiseen miljoonaturnaukseen

Julkaistu:

DOTA 2
Miljoonan dollarin palkintopotista kilpailee 16 joukkuetta ympäri maailmaa. Suomalaispelaajia on kahdessa joukkueessa.
Dota 2:n vuoden 2018 ensimmäinen Major-turnaus pelataan 20.–25. helmikuuta Puolassa. Katowicessa kisataan miljoonan dollarin palkintopotista kuudentoista joukkueen voimin.

Kahden edellisen Majorin voittajajoukkueet Virtus.pro ja Team Secret ovat ennakkosuosikkeja yhdessä Team Liquidin kanssa. Suomalaispelaajista turnaukseen osallistuvat Team Liquid -tähti Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen sekä OG-joukkueen Jesse ”JerAx” Vainikka.

Puolassa joukkueet on jaettu kahteen lohkoon, joista molemmista kolme parasta jatkavat pudotuspeleihin. Lohkovoittajat jatkavat suoraan välieriin, loput joukkueet kohtaavat puolivälierissä.

Liquid ja OG on molemmat sijoitettu A-lohkoon. Lohkossa kilpailevat lisäksi esimerkiksi OpTic Gaming, Vici Gaming ja Virtus.pro. Mikäli molemmat suomalaisten edustamat joukkueet voittavat avauskierroksen ottelunsa, niin kohtaavat he toisella kierroksella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ensimmäiset ottelut alkavat tiistaina kello 13 Suomen aikaa. Liquid kohtaa päivän avausottelussa venäläisen Effectin, kun OG taistelee samaan aikaan kiinalaista Vici Gamingia vastaan.

Seuraa otteluita Puolasta (englanniksi):Jos lähetys ei näy yllä, katso se täältä.

Lohkovaihe pelataan tiistaista torstaihin. Perjantaina pelataan ainoastaan ensimmäinen puolivälierä, kun lauantaille on listattu toisen puolivälierän lisäksi molemmat välierät. Sunnuntaina pelataan pronssiottelu ja finaali, joka alkaa kello 16 Suomen aikaa.

Kautta jäljellä yli kymmenen turnausta

Dota 2:n MM-karsinnat alkoivat lokakuussa 2017 ja päättyvät kesäkuussa 2018. Tähän mennessä on pelattu yksitoista karsintaturnausta.

Karsintaturnaukset on jaettu Minor- ja Major-tasoihin. Majorit ovat vähintään miljoonan dollarin turnauksia, Minoreissa pelataan puolestaan vähintään 300 000 dollarin potista. MM-karsintapisteitä jaetaan palkintopotin suuruuden perusteella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Katowicen jälkeen pelataan vielä kuusi Majoria ja viisi Minoria. Viimeinen MM-karsintaturnaus pelataan 4.–10. kesäkuuta, kun PGL ja Perfect World järjestävät kauden päättävän Major-turnauksen

Karsintojen päätteeksi parhaat joukkueet saavat suorat paikat The International -turnaukseen. The International on Dota 2:n vuoden ykkösturnaus, jossa pelattiin viime vuonna yli 20 miljoonan dollarin palkintopotista. Voiton vei Urpalaisen edustama Team Liquid.Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt