Esports

Suomalaiskaksikolle MM-titteli ja jättipotti Kanadasta: ”Vaikein ottelu ikinä”

Julkaistu:

ESPORTS
Suomalaispelaajat Joonas Savolainen ja Ville Palola ovat voittaneet Kanadassa pelatut Rainbow Six: Siege -pelin MM-kisat joukkueensa PENTA Sportsin kanssa.
Taktisen räiskintäpelin Rainbow Six: Siegen MM-turnaus ja vuoden kohokohta The Six Invitational -turnaus pelattiin Kanadassa 13.-18. helmikuuta.

500 000 dollarin turnaukseen osallistui 16 joukkuetta ympäri maailmaa. Mukana olivat muun muassa suomalainen ENCE eSports sekä Joonas ”jNSzki” Savolaisen ja Ville ”SHA77E” Palolan edustama PENTA Sports.

Oman lohkonsa ongelmitta voittanut PENTA kohtasi puolivälierissä ENCEn, jolla puolestaan oli ollut vaikeuksia päästä pudotuspeleihin. Ottelu oli ennakkoon yksi odotetuimmista kohtaamisista, sillä Palola siirtyi ENCEstä PENTAn riveihin joulukuussa.

Suomalaiskohtaamisen vei tällä kertaa PENTA, joka marssi välieriin 2–0-voitolla. ENCE kilpaili Montrealissa ensimmäistä kertaa Aleksi ”UUNO” Työppösen kanssa.

PENTA marssi finaaliin kaatamalla brasilialaisen Black Dragons e-Sportsin välierissä myös 2–0-lukemin. Finaalivastustajaksi nousi toiselta puolelta pudotuspelikaaviota yhdysvaltalainen Evil Geniuses, jonka kapteeni on kanadalainen Troy ”Canadian” Jaroslawski.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

EG:n kokoonpano oli voittanut Six Invitationalin viime vuonna nimellä Continuum.

Finaalilla yli 320 000 katsojaa

PENTA oli voittanut EG:n lohkovaiheessa 2–1-lukemin, mutta paras viidestä -sarjana pelattu finaali alkoi amerikkalaisten hallinnassa. Avauskartta Clubhouse päättyi EG:lle 5–2-lukemin ja seuraavana pelattu Oregon myös, kun EG siirtyi 2–0-johtoon 6–5-jatkoaikavoitolla.

Selkä seinää vasten tilanteessa PENTA näytti, miksi joukkue on yksi Rainbow Sixin legendaarisimmista nimistä. PENTAn taistelu alkoi kolmannesta Kafe Dostoyevsky -kartasta, kun joukkue kavensi tilannetta 5–3-karttavoitolla.

Neljäs kartta Bank meni täysin PENTAn hallinnassa, kun 5–2-voiton jälkeen kokonaistilanne oli tasan 2–2. PENTAn peli näytti erinomaiselta viidenteen karttaan suunnatessa, kun taas EG vaikutti olevan täysin hukassa tilanteesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ratkaisevaksi kartaksi jäänyt Coastline ei jättänyt katsojia kylmäksi: PENTA vei alkuun ja EG vikisi. 4–1-tilanteessa peli näytti olevan jo ohitse, kun PENTA oli vain yhden kierrosvoiton päässä mestaruudesta, mutta EG ei luovuttanut.

EG venytti pelin jatkoajalle voittaen kolme kierrosta peräkkäin. Jatkoaika kesti vain kaksi kierrosta, kun PENTA varmisti maailmanmestaruuden 6–4-jatkoaikavoitolla ja 3–2-kokonaistuloksella.
PENTAssa pelaavat Savolaisen ja Palolan lisäksi tanskalainen Niclas ”Pengu” Mouritzen, ruotsalainen Fabian ”Fabian” Hällsten sekä espanjalainen Daniel ”Goga” Mazorra Romero.

PENTA tienasi mestaruudesta 200 000 dollaria, EG:n tyytyessä 80 000 dollariin. Finaalia seurasi parhaimmillaan yli 320 000 silmäparia.Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

”En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa”, ”Olen sanaton”

Finaalin jälkeen PENTAn suomalaissoturit olivat häkeltyneitä mestaruudesta.

Palola hehkutti Twitterissä ylpeänä joukkuettaan.

– Olen sanaton, voin vihdoinkin kutsua itseäni maailmanmestariksi. Tämä oli vaikein ottelu ikinä.

sanaton ja että ottelu oli hänen uransa vaikein. Hän jatkoi kertomalla, että ei voisi olla ylpeämpi ja onnellisempi joukkueestaan.

Savolainen twiittasi puolestaan, että hän ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Hän myös totesi, että ei ole iloinen omasta suorituksestaan, mutta joukkue hoiti homman kotiin.

Finaalin jälkitallenne (finaali alkaa noin 25 minuutin kohdalla):Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt