Esports

Lasikatto murtuu: Kim, 19, on superliigan ensimmäinen naispelaaja

Julkaistu:

ESPORTS
19-vuotias korealainen Kim ”Geguri” Se-Yeon on suositun Overwatch Leaguen ensimmäinen naispelaaja.
Tammikuussa alkaneen Overwatch Leaguen ensimmäinen vaihe päättyi viime viikonloppuna Los Angelesissa. Ensimmäisen vaiheen heikoimmin pärjännyt joukkue oli kiinalainen Shanghai Dragons, joka hävisi kaikki kymmenen otteluaan.

Toista vaihetta varten Dragons on kiinnittänyt neljä uutta pelaajaa. Dragonsin kokoonpanoa vahvistavat jatkossa korealaiset Chon ”Ado” Gihyeon, Lee ”Fearless” Euiseok ja kiinalainen He ”Sky” Junjian.

Uusista pelaajista mielenkiintoisin nimi on 19-vuotias korealainen Kim ”Geguri” Se-Yeon, joka on liigan ensimmäinen naispelaaja. Se-Yeonin liittymisestä Dragonsiin on huhuttu jo hetken aikaa, mutta nyt asia on virallisesti vahvistettu.
Dragonsin päätös kiinnittää Se-Yeon kokoonpanoon on herättänyt keskustelua Twitterissä ja Redditissä. Twitterissä monet ovat hehkuttaneet Dragonsin päätöstä ottaa ensimmäisenä liigajoukkueena naispelaaja. Tempauksen uskotaan rohkaisevan useampia naisia tavoittelemaan paikkaa huipulta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jotkut ovat olleet huolestuneita, onko kyseessä vain PR-temppu vai saiko Se-Yeon pelipaikan taitojensa ansiosta. Toiset ovat puolustaneet Se-Yeonin kykyjä, sillä hän on yksi maailman parhaimmista Zarya-hahmon pelaajista.
DOT Esports kirjoitti kesällä 2016 Se-Yeonin olevan niin kovassa iskussa Zaryalla pelatessaan, että hänen uskottiin huijaavan. Syytökset ammuttiin kuitenkin alas, kun Blizzard Korea sekä korealainen Inven-sivusto tarjosivat Se-Yeonille tilaisuuden pelata suorassa lähetyksessä tuhansille katsojille.

Se-Yeon tarttui tilaisuuteen ja todisti tuhansien katsojien edessä olevansa erittäin lahjakas pelaaja. Myös Redditissä keskusteltiin Se-Yeonin huijausepäilystä yli 2000 kommentin edestä. Pääosa kommentoijista oli häkeltyneitä Se-Yeonin taidoista.
Se-Yeonin ensimmäinen mahdollinen OWL-liigapeli on Suomen aikaa torstaiyönä 22. helmikuuta, jolloin Dragons kohtaa Timo ”Taimou” Kettusen edustaman Dallas Fuelin. Ottelu on osa toisen vaiheen avauspäivää.

Tältä näytti Se-Yeonin pelaaminen kesäkuussa 2016:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Seuraavien muutaman viikon ajan voidaan odottaa katsojamäärien nousevan merkittävästi Dragonsin pelatessa. Naispelaajia ei ole nähty pelaamassa miesten kanssa suosituimpien pelien korkeimmalla tasolla kuin muutamia kertoja koko esportsin historiassa.

Kilpapelaamisessa naisia ei ole muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta suljettu pois miesten sarjoista, mutta vain harva nainen on menestynyt miesten sarjoissa. Naisille järjestetään omia sarjoja, mutta sukupuolijaottelu jakaa mielipiteet. Esimerkiksi suomalainen CS-pelaaja Jenny Kåla on tyrmännyt naisturnaukset todeten, että ”sukupuolet ovat osa biologiaa, eivät esportsia”.

Menestynein naispelaaja on StarCraft II -ammattilainen Sasha ”Scarlett” Hostyn, joka voitti hiljattain Etelä-Koreassa pelatun IEM-turnauksen. Transsukupuolinen Hostyn on sanonut, että hän ei koe sukupuolen vaikuttavan pelaamiseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt