Esports

Jiri Masalinille pronssia, korealaiset hallitsivat – näin suomalaiset pärjäsivät OW-megaliigan avausjaksolla

Julkaistu:

ESPORTS
Overwatch Leaguen ensimmäinen vaihe päättyi korealaisten juhlintaan, mutta myös suomalaismenestystä nähtiin.
Overwatch-pelin ykkösliiga on Los Angelesissa pelattava Overwatch League, jonka ensimmäinen kausi pelataan tammi-elokuun aikana. Kausi on jaettu neljään noin kuukauden kestävään jaksoon sekä kesällä pelattaviin pudotuspeleihin.

Viisi viikkoa kestänyt ensimmäinen jakso päättyi viime viikonloppuna niin kutsuttuihin miniplayoffeihin, jossa kolme joukkuetta kisasivat 125 000 dollarin palkintopotista.

Miniplayoff-paikoista käytiin kovaa taistelua loppuun saakka, sillä ennen viimeistä päivää viidellä joukkueella oli mahdollisuudet playoff-paikkaan.

Ensimmäisen jakson runkosarjan voitti New York Excelsior ennen Jiri ”LiNkzr” Masalinin joukkuetta Houston Outlawsia. Viimeisen miniplayoff-paikan nappasi London Spitfire ennen Los Angeles Valiantia ja Seoul Dynastya.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Outlaws hävisi miniplayoffin välierän Spitfirelle, joka kaatoi finaalissa myös Excelsiorin. Spitfire tienasi ensimmäisen vaiheen voitosta 100 000 dollaria ja Excelsior toisesta sijasta 25 000.

Spitfire ja Excelsior ovat molemmat korealaisjoukkueita. Masalinin joukkueen pelaajat ovat pääosin Yhdysvalloista, mutta mukaan mahtuu myös ruotsalainen, kanadalainen ja belgialainen pelaaja.


Ennakkosuosikit romahtivat– suomalaisilla riittää parannettavaa

Ensimmäisen jakson suurin yllätys on ollut ennakkosuosikkeina liigaan lähteneiden Seoul Dynastyn ja Dallas Fuelin suoritukset.

Dynastyn 7–3-tulos on sama kuin kolmanneksi sijoittuneen Spitfiren, mutta karttavoittojen vuoksi Dynasty on kuitenkin vasta viides, kun edelle ylsi Spitfiren lisäksi vielä LA Valiant.

Dallas Fuel, jossa pelaa suomalainen Timo ”Taimou” Kettunen, voitti ensimmäisen jakson aikana vain kolme ottelua. Joukkue suuntaa toiseen vaiheeseen kymmenenneltä sijalta.


Fuelin taakse jäivät yhden voiton napannut Aleksi ”Zuppeh” Kuntsin edustama Florida Mayhem sekä kiinalaisjoukkue Shanghai Dragons, joka ei voittanut yhtään ottelua.

Liigan keskikastiin ylsi Joona ”Fragi” Laineen joukkue Philadelphia Fusion, joka voitti kuusi ottelua ja sijoittui lopulta seitsemänneksi. Kahdeksanneksi sijoittui Los Angeles Gladiators, jonka kokoonpanossa pelaavat Jonas ”Shaz” Suovaara sekä Benjamin ”BigGoose” Isohanni.Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Overwatch Leaguen toinen jakso pelataan 21.2.–24.3. Jokaisen jakson runkosarjatulokset lasketaan yhteen, joiden perusteella kuusi parasta joukkuetta kohtaavat jakson päätteeksi playoffeissa. Miniplayoffien tuloksia ei lasketa joukkueiden tilastoihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt