Esports

Suomalaiset mukana huippujen R6-turnauksessa – Aleksi lähtee ”lakaisemaan vastustajat maton alle”

Julkaistu:

ESPORTS
Aleksi ”UUNO” Työppönen suuntaa sunnuntaina kohti Montrealia, jossa pelataan ensi viikolla 500 000 dollarin Rainbow Six: Siege -turnaus.
Taktisen räiskintäpelin Rainbow Six: Siegen maailman ykkösnimi on tällä hetkellä suomalainen ENCE eSports. Suomalaisjoukkue voitti marraskuussa pelin ammattilaisliigan finaalit Brasiliassa.

Joulukuun alussa ENCE ilmoitti, että tähtipelaaja Ville ”Sha77e” Palola siirtyy ykköshaastaja PENTA Sportsin riveihin. Hieman ennen jouluaattoa kokoonpanoon liittyi Aleksi ”UUNO” Työppönen.

Aleksi oli aikaisemmin pelannut PENTAn akatemiajoukkueessa. Tiimiin hän pääsi tryoutien kautta.

– Näytönpaikka meni vissiin ihan hyvin, kun tiimiin pääsin. Ihan yllätyksenä tuli itsellenikin joulukuussa, tavallaan joululahjaksi, myhäilee Aleksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Reilun kuukauden tiimissä olleen Aleksin mukaan homma on lähtenyt hyvin käyntiin. ENCE kilpailee ensi viikolla Kanadassa Six Invitational -turnauksessa, joka on Rainbow Sixin ykkösturnaus 500 000 dollarin palkintopotilla.

Aleksin mukaan ENCE lähtee hyvin mielin turnaukseen, jota hän pitää näytönpaikkana.

– Tosi kovat paineet sinänsä, kun liityin suoraan voittajajoukkueeseen ja lähdetään ainakin joidenkin mielestä ennakkosuosikkeina sinne. Pitää koittaa tsemppaa ja painaa vielä kovaa duunia ennen sitä!

Turnausta varten ENCE valmistautuu vetäytymällä perjantaina koko joukkueen voimin organisaation Vantaalla sijaitsevaan pelitaloon. Sunnuntaina joukkue aloittaa matkan kohti Kanadaa.

– Normaalisti olisi vissiin pidempi bootcamp, mutta kun reissu on yhdeksän päivää, niin päätettiin viikonlopun riittävän.

Bootcampin ohjelmassa on muun muassa vastustajien peliin tutustumista sekä runsaasti myös harjoituspelejä.

Pelit Montrealissa alkavat tiistaina lohkovaiheen otteluilla. ENCEn kanssa samaan lohkoon arvottiin brasilialainen FaZe Clan, japanilainen eiNs sekä yhdysvaltalainen eRa Eternity.

– Mielestäni saatiin hyvä lohko. Mukana on tosi kova nimi FaZe, joten päästään kokeilemaan rajoja heitä vastaan.

Montrealissa ENCEn tavoite on luonnollisesti voittaa.

– Niin pitkälle kun päästään, niin kaikki on kotiinpäin aina jollain tavalla. Voittoa tavoitellaan, ja mikään muu ei kelpaa ainakaan itselleni.

ENCEn ykkösvastustaja ja Euroopan kakkosnimi PENTA Sports osallistuu myös turnaukseen. PENTAssa pelaavat entinen ENCE-pelaaja Ville ”Sha77e” Palola, joka liittyi kokoonpanoon joulukuussa, sekä suomalaispelaajille tuttu Joonas ”jNSzki” Savolainen.

Aleksin mielestä uudistunut PENTA on paperilla erittäin kova tiimi.

– Mutta uskon, että meillä riittää rahkeet lakaista heidät maton alle.

Muokattu 10.2. klo 13:44: Kuva vaihdettu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt