Esports

Miikka Kemppi hurjassa nousussa – joukkue kipusi maailmanlistan viidenneksi!

Julkaistu:

ESPORTS
Miikka Kemppi pelaa ammatikseen Counter-Strikea eurooppalaisessa Mousesports-joukkueessa.
Counter-Striken pääsivusto HLTV.org on julkistanut 5. helmikuuta päivätyn maailmanlistansa. Lista on kokenut useita isoja muutoksia.

Listan kärjessä on eurooppalainen FaZe Clan, joka tekee paluun kärkipaikalle vajaan kahden kuukauden jälkeen. FaZella on kasassa 980 pistettä, kun maksimimäärä on 1000. FaZe nousi kärkipaikalle sijoituttuaan Major-turnauksessa toiseksi.

Majorissa neljän parhaan joukkoon yltänyt ja entinen ykkösjoukkue SK Gaming on listalla toisena 843 pisteellä. Kolmantena jatkaa Major-voittaja Cloud9, jolla on 681 pistettä.
Neljäntenä olevan G2:n kintereille on noussut Miikka ”suNny” Kempin edustama Mousesports, joka oli edellisellä listalla seitsemäntenä. Majorissa puolivälieriin yltäneen Mousesportsin pistesaldo on 388, G2:n puolestaan 395.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tanskalainen Markus ”Kjaerbye” Kjærbye ilmoitti viime viikon lopulla siirtyvänsä Astraliksesta vastustajajoukkue Northiin. Siirron seurauksena Astralis on pudonnut listalla seitsemänneksi, kun taas North on tippunut neljä paikkaa. Northin uusi sijoitus listalla on 16:s.
  • Voit lukea jutun lopusta löytyvästä faktalaatikosta siitä, miten lista koostetaan.
Major-turnauksessa menestyneet Team Liquid (11.), Quantum Bellator Fire (12.), Vega Squadron (14.) sekä Space Soldiers (15.) ovat kaikki nousseet listalla vähintään kolme sijaa.

Eniten on pudonnut Majorissa flopannut Virtus.pro, joka hävisi turnauksessa kaikki kolme peliään. Virtus.pro oli edellisellä listalla vielä kärkikymmenikössä, mutta nyt sijoitus on vaatimaton 18:s. Major-flopin lisäksi joukkueen listasijoitukseen on vaikuttanut vanhojen turnausten tuomien pisteiden arvon tippuminen.

Kempin lisäksi listalla on suomalaispelaajista Aleksi ”allu” Jalli, kun 150 pistettä kerännyt OpTic Gaming on sijalla 13. Listan julkaisun jälkeen OpTic on ilmoittanut, että Jalli ei ole osa uutta kokoonpanoa.

Jalli ei itse ole kommentoinut tilannettaan. Myöskään OpTic ei ole kertonut mitä Jallille ja kahdelle muulle vanhan kokoonpanon pelaajalle tapahtuu.Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Muokattu 8.2. klo 12:40: Lisätty maininta OpTicin uudesta kokoonpanosta ja Jallin tilanteesta.

Näin HTLV:n ranking-lista toimii:

HLTV:n algoritmi ottaa huomioon joukkueiden saavutukset viimeiseltä vuodelta. Vanhemmat saavutukset menettävät arvonsa ajan kuluessa.

Jokaisella joukkueella on oltava vähintään kolme samaa pelaajaa [ core, eli joukkueen ”ydin”] jatkuvasti kokoonpanossa, jotta joukkue säilyttää keräämänsä pisteet.

Algoritmi ottaa huomioon myös joukkueiden suoritukset [form] offline-turnauksista viimeiseltä kolmelta kuukaudelta sekä viimeisen kahden kuukauden suoritukset yleisesti, mutta online-turnauksien suorituksilla on minimaalinen vaikutus kokonaispistemäärään varsinkin listan kärkipäässä. Online-turnausten vaikutus näkyy lähinnä uusien joukkueiden nousussa listalle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt