Naispelaaja vei Pyeongchangin peliturnauksen, Korean huippunimi teki historiaa – Sotalan pelit päättyivät pettymykseen

Julkaistu:

ESPORTS
Joona Sotalan pelit Pyeongchangissa pelatussa StarCraft II -turnauksessa päättyivät pettymykseen. Mestaruus meni Kanadaan.
Talviolympialaisten alla pelattu IEM: Pyeongchang StarCraft II -turnaus päättyi Suomen aikaa hieman kahdeksan jälkeen aamulla.

Turnaukseen osallistunut 19-vuotias suomalaishuippu Joona ”Serral” Sotala ei pelannut keskiviikon ratkaisevissa peleissä, kun hän hävisi tiistaina puolivälierissä kanadalaiselle Sasha ”Scarlett” Hostynille. Sotala hävisi ottelun 1–3-lukemin.

Sotala kommentoi tappiota lyhyesti Twitterissä todeten, että hän ei näyttänyt parastaan, mutta yritti parhaansa.Hostynin lisäksi mestaruudesta pelasivat keskiviikkona meksikolainen Juan Carlos ”SpeCial” Tena Lopez, puolalainen Mikołaj ”Elazer” Ogonowski sekä korealainen Kim ”sOs” Yoo Jin.

Hostyn pudotti Ogonowskin finaalista 3–1-voitolla, Yoo Jinin voittaessa myöhemmin Lopezin suoraan kolmessa kartassa. Finaalissa Hostyn oli täysin pitelemätön, kun hän voitti paras seitsemästä -finaalin kolme ensimmäistä peliä. Yoo Jin voitti neljännen pelin, mutta lopulta Hostyn kruunattiin mestariksi 4–1-tuloksella.

Hostynin voitto on yksi kovimmista tuloksista mitä ei-korealaispelaaja on koskaan saavuttanut StarCraftissa. Finaalivastustaja Yoo Jin on yksi StarCraftin menestyneimmistä pelaajista, joten 24-vuotiaan Hostynin mestaruus ei tullut missään nimessä helpolla.
Voiton vienyt Hostyn tienasi 50 000 dollaria, Yoo Jin joutui tyytymään 25 000 dollariin. Sotala tienasi puolivälieräsijoituksestaan 6500 dollaria.

Yoo Jin nousi turnauksen aikana eniten palkintorahaa voittaneeksi StarCraft II -pelaajaksi. Hän on voittanut turnauksista nyt noin 523 000 dollaria, kun taas entinen ykkösnimi Jang ”MC” Min Chul ehti urallaan voittaa 506 000 dollaria.
IEM: Pyeongchang -turnausta tuki kansainvälinen olympiakomitea, minkä myötä kaikki 18 osallistujaa pelasivat oman maansa edustusvaatteissa. Turnaus ei ollut kuitenkaan osa virallista olympiaohjelmaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt