Assemblyilla yli 2000 pelaajaa – tässä viikonlopun viisi kohokohtaa

Julkaistu:

ASSEMBLY WINTER 2018
Ilta-Sanomat listasi viikonloppuna Helsingissä järjestettävän Assembly-tapahtuman viisi kohokohtaa.
Suomen suurin verkkopelitapahtuma Assembly järjestää viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa vuoden ensimmäisen tapahtumansa, Assembly Winterin. Päätapahtuma Summer järjestetään elokuun alussa samaisessa paikassa, mutta hieman isommin.

Wintereille pelaajia saapuu oman koneen kanssa reilut 2000. Summereilla konepaikkoja on tarjolla noin tuhat enemmän. Kävijöitä tapahtumissa käy 5000–8000 välillä.
Ilta-Sanomat listasi tapahtuman viisi kohokohtaa. Mukaan mahtuu peliturnausten lisäksi hieman erikoisempaa ohjelmaa.

1. CS:GO-turnaus – miten käy suomalaisten

Tapahtuman suurin kilpapeliturnaus järjestetään Counter-Strike: Global Offensivessa, jossa kahdeksan joukkuetta kilpailee 15 000 dollarin kokonaispotista.

Mukana ovat muun muassa Suomen ykkösjoukkueet HAVU Gaming ja SuperJymy sekä kovat ulkomaiset nimet Team LDLC.com sekä Alternate aTTaX.

Suomalaisjoukkueiden välinen finaali, ei ole poissuljettu, mutta vaatisi joukkueilta nappisuoritukset. Yle näyttää finaalin lauantaina suorana lähetyksenä TV2:lta

Yksi asia on kuitenkin varmaa: Viikonlopun kovimmat yksilösuoritukset nähdään takuuvarmasti CS:GO-turnauksessa.


2. Anniina haastajaa Assy-kävijät lauantaina IS Streamcornerissa

IS Streamcorner on jälleen mukana Assemblyilla! Streamcornerin ohjelma sisältää tällä kertaa esimerkiksi roolipelaamista, luennon kilpapelaamisesta ja harjoittelusta sekä muun muassa pelien pelaamista häkellyttävän nopeasti.

Lauantaina ohjelmaa alkaa Anniina ”AnniinaP” Pohjosen haastaessa Assembly-kävijöitä muun muassa Counter-Strikessa. IS Streamcornerissa ovat paikan päällä koko viikonlopun muun muassa YouTube-starat Eetu ”eeddspeaks” Pesonen ja Tuomo ”MrTuomo” Kaski.


3. Miten käy Overwatchissa? Huippunimien uudet tiimit debytoivat

CS:GO:n ohella Assemblyilla pelataan iso 10 000 euron Overwatch-turnaus. Mukana on neljä kotimaista huippunimeä, kuten Team Gigantti ja ENCE eSports. Molemmat joukkueet debytoivat tapahtumassa uusilla kokoonpanoilla.

ENCEn kokoonpanon mielenkiintoisin nimi on pelikentille paluun tekevä 27-vuotias entinen StarCraft II -ammattilainen ja viime aikoina valmentajana toiminut Samuli ”elfi” Sihvonen.

Gigantin kokoonpano on puolestaan yhdistelmä kokeneita pelaajia ja nousevia lupauksia. Kokoonpanon tunnetuin pelaaja on Gigantin Contenders-mestaruusjoukkueessakin pelannut Tuomo ”Davin” Leppänen.

Viime Assemblyjen yksi kohokohdista oli ENCEn yllätysvoitto Gigantista SM-finaalissa. Tällä kertaa joukkueiden mahdollisessa kohtaamisessa ei ole vastaavanlaista panosta, mutta ENCEn ja Gigantin välinen finaali olisi takuuvarmasti yksi Assemblyjen kohokohdista.

4. 36 tunnin pelimaratonissa mukana Quake, Doom, Zelda, Crash...

Speed Games United on suomalaisen FinnRuns-ryhmän järjestämä speedun-tapahtuma. Ideana on läpäistä pelejä erilaisten sääntöjen ja vaatimusten puitteissa.

FinnRunsin toinen Assembly-maraton kestää hulppeat 36 tuntia. Lauantaiaamuna järjestäjät pitävät noin neljän tunnin tauon, jonka aikana he näyttävät videolta aikaisempia suorituksia.

Assemblyn aikana pelaajat kahlaavat läpi yli 25 peliä. Ennätysnopeasti pelataan läpi muun muassa Resident Evil 7: Biohazard, Far Cry 4, Grand Theft Auto III, Crash Team Racing sekä klassikkoräiskinnät Quake ja Doom.

5. Rainbow Six: Siege -näytösottelu lauantaina

Rainbow Six: Siege on kovassa nousussa oleva räiskintäpeli, joka ei kuitenkaan mahtunut tällä kertaa Assemblyn viralliseen turnaustarjontaan.

Peli on tapahtumassa mukana kuitenkin näytösottelulla, jossa kohtaavat suomalaiset ENCE eSports ja Moti on Gaming.

ENCE on pelin ykkösnimi voitettuaan marraskuussa Pro League -finaalit Brasiliassa. Moti on Gaming on puolestaan kovassa nosteessa oleva joukkue, joka saa ottelusta ainakin elintärkeää kokemusta, jos ei muuta.

Taktinen Rainbow Six on hyvää vaihtelua legendaariselle CS:lle tai nopealle ja värikkäälle Overwatchille.
  • Lauantaina noin kello 20.30 (Twitch)

Assembly Winter 2018 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 2.–4. helmikuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt