Homofobiset kommentit toivat pelikiellon huippunimelle – korealaiset jatkavat OWL:n kärjessä

Julkaistu:

ESPORTS
Korealaiset jatkavat Overwatch Leaguen kärjessä, mutta suomalaisittain toinen viikko sujui hyvin. Yksi ennakkosuosikeista odottaa yhä ensimmäistä voittoaan.
Overwatch Leaguen toinen viikko tarjosi jälleen jännittäviä otteluita Los Angelesissa. Liigassa on mukana kuusi suomalaista Overwatch-pelaajaa viidessä eri joukkueessa.

Joona ”Fragi” Laineen Philadelphia voitti viikon avausottelussa San Francisco Shockin 2–1-lukemin, mutta hävisi Benjamin ”Biggoose” Isohannin ja Jonas ”Shaz” Suovaaran edustamalle LA Gladiatorsille niukasti 2–3. LA Gladiators hävisi viikon toisen ottelunsa New York Excelsior -joukkueen korealaismiehistölle lauantaina tylysti 0–4-lukemin.

Aleksi ”Zuppeh” Kuntsin liigajoukkueen Florida Mayhemin saldo viikolta oli voitto ja tappio. Voitto tuli liigan heittopussista Shanghai Dragonsista 4–0-tuloksella, mutta ykkösnimi Seoul Dynasty näytti kaapin paikan floridalaisille 4–0-murskavoitolla.

Viikon ykkösottelu oli monien mielestä paikallisvastustajien Dallas Fuelin ja Houston Outlawsin kohtaaminen toisena päivänä. Houstonissa pelaa Jiri ”LiNkzr” Masalin, Dallasissa Timo ”Taimou” Kettunen.

Dallas oli hävinnyt yllättäen molemmat avausviikon ottelunsa, kun taas Houstonin saldo ennen toista viikkoa oli 1–1. Dallasin kurssi ei kohentunut toisella viikolla, sillä Kettusen tiimi kärsi 0–4-tappion Masalinin lainsuojattomille.

Viikon toisessa ottelussa Masalin ja Houston nappasivat 4–0-voiton Shanghai Dragonsista. Kettusen ja Dallasin tilanne synkistyi entuudestaan, kun joukkue päätti viikkonsa 1–3-tappioon London Spitfireä vastaan.

Masalinin yksilösuoritus Dallasia vastaan:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Dallasin tilanne paheni – tähtinimi sivuun kuukaudeksi

Perjantaina Dallasin leiri sai kovan iskun, kun kanadalaistähti Félix ”xQc” Lengyel määrättiin neljän ottelun pelikieltoon ja 2000 dollarin sakkoihin. Lengyel ei pelannut lauantaina Dallasin kohdatessa London Spitfiren.

Pelikieltoa Lengyel sai torstaina Twitch-lähetyksessä laukomistaan homofobisista kommenteistaan koskien Houston Outlaws -pelaajaa Austin ”Muma” Wilmotia.

Wilmot on kertonut olevansa homoseksuaali, ja Lengyelin hänelle osoittama ”turpa kiinni ja ime paksua m**aa, sillä siitähän se pitäisi” tulkittiin vahvasti homofobiseksi.

Lengyel pyysi myöhemmin kommenttejaan anteeksi, ja Wilmot hyväksyi anteeksipyynnön. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut pelikieltoon.

Dallas Fuel ilmoitti myöhemmin perjantaina, että Lengyel ei pelaa enää yhtään ottelua liigan ensimmäisen vaiheen aikana. Lengyel on sivussa ainakin kuukauden, sillä toinen liigavaihe alkaa 21. helmikuuta.

Kaikesta huolimatta Dallas Fuel jatkaa kuitenkin Lengyelin kanssa. Julkaisemassaan kommentissa joukkue toteaa tukevansa pelaajaansa kaikin mahdollisin tavoin.

Sarjataulukko ja kolmannen viikon otteluohjelma

Kahden viikon jälkeen Seoul Dynasty, London Spitfire ja New York Excelsior jatkavat puhtaalla pelillä. Kaikkien kolmen joukkueen pelaajat ovat korealaisia.

Suomalaispelaajat taistelevat tällä hetkellä keskenään jatkopaikoista. Kettusen edustama Dallas Fuel on Shanghai Dragonsin ohella ainoa joukkue, joka on toistaiseksi vielä ilman voittoa.

Liigan kolmas viikko alkaa Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 02. Avausottelussa kohtaavat San Francisco Shock ja London Spitfire. Viikon avauspäivä päättyy Los Angelesin joukkueiden kohtaamisen, josta Suovaara ja Isohanni tavoittelevat kauden kolmatta voittoa.Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt