Esports

LCS alkaa tänään – liigassa isoja muutoksia, mukana kaksi suomalaista

Julkaistu:

LOL
Matti Sormunen ja Aleksi Kaikkonen aloittavat viikonloppuna kautensa League of Legendsin ykkösliigassa.
League of Legends -fanien vuosi alkaa toden teolla viikonloppuna, kun Euroopan ja Amerikan ammattilaissarjojen ensimmäiset ottelut pelataan.

League Championship Series eli LCS on pelin ykkösliiga molemmilla mantereilla. Keväällä ja kesällä pelattavat kaudet ratkaisevat, mitkä joukkueet nähdään MM-kisoissa syksyllä.

Amerikan-sarja siirtyi vuodenvaihteessa franchising-malliin, eli joukkueet eivät enää pelaa kauden päätteeksi karsinnoissa. Eurooppa ei ainakaan toistaiseksi ole seuraamassa perässä.

Kuusi parasta pudotuspeleihin – kahdelle suora paikka välieriin

Molemmilla mantereilla mestaruudesta kisaa kymmenen joukkuetta. LCS on yksi kilpapelaamisen suosituimmista liigoista, jota seuraavat viikoittain miljoonat silmäparit.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mukana on kaksi suomalaista: Matti ”WhiteKnight” Sormunen pelaa Unicorns of Love -joukkueen kokoonpanossa ja Misfitsin valmentajana toimii Aleksi ”Hiiva” Kaikkonen. Molemmat joukkueet pelaavat Euroopan-sarjaa.
Näin tulevaa EU LCS -kautta on mainostettu:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Jokainen joukkue kohtaa toisensa kauden aikana kahdesti paras yhdestä -ottelussa. Runkosarja kestää yhdeksän viikkoa, minkä jälkeen pudotuspelit pelataan kolmen viikon sisään. Runkosarjan kaksi parasta jatkavat suoraan välieriin, sijoille 3.–6. yltäneet joukkueet pelaavat pudotuspelit puolivälieristä.

Euroopan ykkösnimenä kauteen lähtee MM-kisoissa menestynyt Misfits. Sen ykköshaastajia ovat moninkertaiset LCS-mestarit Fnatic sekä G2.

Ensimmäistä LCS-kautta pelaavan FC Schalke 04 -jalkapallojoukkueen tiimi on yksi potentiaalisista mitalinimistä. Myös Splyce ja Unicorns of Love nähdään todennäköisesti ainakin pudotuspeleissä.Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Amerikassa ykköstiimit ovat Team SoloMid ja Team Liquid. Joukkueet kohtaavat heti kauden ensimmäisessä ottelussa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Molempien tavoite on vähintään MM-kisoissa, todennäköisesti kuitenkin mitalipeleissä.

Lisäväriä uudistettuun Amerikan-sarjaan tuovat NBA-seurojen Golden State Warriorsin, Cleveland Cavaliersin ja Houston Rocketsin joukkueet. Warriorsin tiimin nimi on Golden Guardians, Cavaliers tunnetaan nimellä 100 Thieves ja Rocketsin nimivalinta oli Clutch Gaming. Joukkueist 100 Thievesin uskotaan pärjäävän alkuun parhaiten.
LCS:ää voi seurata suorasta lähetyksestä (englanniksi):Jos lähetys ei näy yllä, katso se täältä.

Euroopan LCS pelataan tänä vuonna perjantaisin ja lauantaisin. Perjantaina ottelut alkavat Suomen aikaa kello 19, lauantaina tuntia aikaisemmin kello 18.

Amerikan-LCS:n lähetyspäivät ovat lauantai ja sunnuntai. Suomen aikaa ottelut alkavat keskiyöllä.

Euroopan avausottelussa kohtaavat G2 ja Misfits. Amerikassa toisistaan mittaa ottavat TSM sekä Team Liquid.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt