Esports

Suomalaisille murskavoitto ja niukka tappio megaliigan avauspäivältä – ”Luultiin heidän olevan paljon parempia”

Julkaistu:

OVERWATCH LEAGUE
Suomalaispelaajien Overwatch Leaguen avauspäivä päättyi murskavoittoon ja niukkaan tappioon.
Los Angelesissa koettiin keskiviikkoiltana historiallinen hetki, kun pelijätti Blizzardin kauan odotettu Overwatch League alkoi.

OWL:ksi yleisesti kutsuttu liiga on yksi kilpapelaamisen historian kunnianhimoisimmista projekteista. Liiga on ottanut mallia perinteisestä urheilumaailmasta, kun joukkueet edustavat kaupunkeja.

Liigan ensimmäisellä kaudella 12 joukkuetta kilpailee mestaruudesta tammi-heinäkuun aikana. Liigapaikoista joukkueet ovat joutuneet maksamaan eri väitteiden mukaan 20 miljoonaa dollaria.


Suomalaiskaksikolle murskavoitto

Keskiviikkona Burbankissa sijaitseva Blizzardin oma esports-areena oli loppuunmyyty. Reilu tunti ennen ovien avautumista paikalla oli jo useampi sata fani odottamassa sisäänpääsyä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Avauspäivänä estradille pääsivät kaikki kuusi Pacific-divisioonan joukkuetta. Suomalaispelaajista avauspäivänä pelasivat LA Gladiatorsin Jonas ”Shaz” Suovaara ja Benjamin ”BigG00se” Isohanni sekä Dallas Fuel -joukkueen Timo ”Taimou” Kettunen.

Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat LA:n toinen joukkue Valiant, joka voitti San Francisco Shockin vaivatta 4–0-lukemin. Suovaaran ja Isohannin LA-joukkue aloitti myös voitolla, kun kiinalaisjoukkue Shanghai Dragons kärsi tylyn 0–4-tappion Gladiatorsille.

Molemmat suomalaiset keräsivät kiitosta suorituksistaan. Suovaara valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, mutta myös Isohannia kehuttiin vuolaasti.

Ennakkosuosikit kohtasivat huippuottelussa

Päivän viimeisessä ottelussa koko kauden suurimmat voittajasuosikit Dallas Fuel ja Seoul Dynasty ottivat yhteen. Fuel voitti avauskartan Kettusen pelatessa erinomaisesti. Toinen kartta oli tiukkaa vääntöä, mutta voitto meni niukasti Dynastylle.

Dynasty siirtyi 2–1-johtoon voitettuaan kolmantena karttana pelatun Iliosin. Sarja päättyi lopulta Dynastyn 2–1-voittoon, kun viimeinen kartta Numbani päättyi tasapeliin.

– Harjoiteltiin ihan vääriä juttuja ja ajateltiin liikaa asioita. Luultiin heidän [Dynastyn] olevan paljon parempia, mutta eihän ne ollut, kommentoi Kettunen pelin jälkeen ottelua Ilta-Sanomille.

– Ei vain tiedetty mitä tehdä, kun harjoiteltiin vääriä juttuja. Ihan ok fiilis vaikka harmittaakin.

Tappiosta huolimatta Kettusen yksilösuoritukset kahdessa ensimmäisessä kartassa noteerattiin laajasti.


Overwatch Leagueta pelataan avausviikon aikana vielä torstaina, perjantaina ja lauantaina. Joka päivä pelataan kolme ottelua.

Kaikki avauspäivän ottelut:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt