Hannes on Suomen NHL-pelimestari – ”Häviöstä saa kuulla siellä sun täällä”

Hannes ”Hansulinho” Kettunen on Suomen menestynein NHL-pelisarjan pelaaja. IS:n haastattelussa hän kertoo muun muassa uransa jatkosuunnitelmista.

Hannes ”Hansulinho” Kettunen on viisinkertainen NHL:n Suomen mestari ja IS Cup 2:n voittaja.

7.1.2018 13:37

– Aikoinaan oli futistähti nimeltä Ronaldinho, oma ylivoimainen suosikkipelaaja ja ylivoimaisesti paras pelaaja! Halusin sitten olla omassa lajissa yhtä maaginen, niin yhdistin vähän omaa nimeä ja Ronaldinhoa, siitä se kaikki sitten lähti.

Näin Hannes ”Hansulinho” Kettunen, Suomen menestynein NHL-pelisarjan pelaaja, kommentoi nimimerkkinsä syntyä.

Kettunen kertoo pelanneensa koko ikänsä, mutta NHL-sarjasta tuli lopulta hänen suosikkinsa. Rakkaus pelisarjaan syttyi toden teolla vuonna 2011.

– NHL 11:ssa tuli se hetki, kun aloin voittaa maailman rankingien tavallaan ”tähtinimiä” ja huomasin itsekin nousevani kohti sitä kirkkaimpaa kärkeä. Silloin ajattelin, että tästähän saattaa tulla jotain, minkä jälkeen alkoikin tulla Suomeen turnauksia ja ne sytyttivät liekkiä enemmän!

Puoliammattilaisena pelaava Kettunen edustaa tällä hetkellä SJK Esports -organisaatiota. Harrastuksen hyviä puolia löytyy useampi, huonommista puolista hän nimeää vain yhden.

– Parhaimpia puolia on totta kai organisaation tuki, mahtavat ihmiset ja peliuran eteenpäin vieminen. Huonoja puolia ei monia ole. Lähinnä se, että jos menee häviämään ja on tavallaan ammattilaispelaaja, niin siitä saa sitten kuulla siellä sun täällä.

Kettunen listaa marraskuussa voitetun IS Cup 2 -mestaruuden suurimmaksi saavutuksekseen. Uran paras hetki ja suurin pettymys ovat samasta turnauksesta, vuoden 2013 MM-kisoista.

– Las Vegasin kolmas sija oli itselle tosi iso saavutus, vaikka olisi parempaankin pystynyt. Tarjolla oli 70 000 dollaria, mutta jouduin tyytymään lopulta 5000 dollarin palkintosummaan.

Kettunen pelaamassa IS Cup 2 -turnauksessa Kampissa 18.11.2017.

NHL:n lisäksi Kettunen on pelannut muun muassa räiskintäpeli Counter-Strikea.

– CS-maailmaan tuli eksyttyä NHL 15 -pelin aikana, koska siihen ei ollut oikein mielenkiintoa. 6v6-pelimuoto oli kokonaan otettu pois ja peliä pystyi pelaamaan neljällä eri konsolilla, jos oikein muistan.

– Kämppis pelasi CS:sää ja siitä se sitten lähti – läppäriostoksille ja grindaamaan! Ei mennyt kauaakaan, kun haettiin kunnon koneet, 144 Hz -näytöt ja pelihiiret! CS on laji, joka vieläkin koukuttaisi pelaamaan, jos olisi aikaa ja joukkue...

Jokaiselle Hanneksen saappaisiin joku päivä haluavan tulisi muistaa, että mikään ei tule ilmaiseksi tai ilman kovaa työtä.

– Nöyränä pitää koittaa pysyä tilanteessa kun tilanteessa. Totta kai voittoa saa juhlia, mutta seuraavassa turnauksessa ei vanhoilla mestaruuksilla juhlita. Aina pitää olla fokus nykyhetkessä.

Kolmen vuoden päästä Kettunen toivoo vaikuttavansa vielä esportsissa, mutta roolistaan hän ei ole varma. Yksi asia varmistui sen sijaan äskettäin.

– Jos ei enää pelaajana, niin ehkä koutsina tai striimaajana, ei voi ikinä tietää, mutta ainakin naimisissa!

Kettunen meni jouluaattona kihloihin pitkäaikaisen tyttöystävänsä Saran kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?