Esports

Elämäänsä striimissä jakava Anniina on huippujulkkis, josta et ole välttämättä koskaan kuullut

Julkaistu:

TWITCH
Anniina Pohjosen yksi monista harrastuksista on suorat pelilähetykset, joita seuraa tuhannet katsojat.
Anniina Pohjonen on yksi Suomen tunnetuimpia striimaajia. Hänen Twitch-kanavaansa on katsottu yli miljoona kertaa ja hänellä on tällä hetkellä lähes 36 000 seuraajaa.

Pelaamisen Anniina aloitti jo nuorena. Saatuaan veljensä vanhan tietokoneen käyttöön hän ei ole ollut pelaamatta muutamaa viikkoa kauempaa.

– Intohimo pelaamiseen on mahtava tunne. Se, että on jotain missä haluaa kehittyä, päästä eteenpäin ja samalla viettää aikaa ystävien kanssa, on parhaita harrastuksia mitä minulla on koskaan ollut, kertoo Anniina Ilta-Sanomille.

Striimaamisen hän aloitti noin kaksi vuotta sitten ystäviensä ehdotuksesta. Silloin motiivi oli tarjota viihdettä ystäville muiden harrastusten ohella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Twitch.tv tuli minulle tutuksi ensimmäistä kertaa veljeni kautta, mutta silloin ei käynyt mielessäkään, että jonain päivänä olisin itsekin striimaaja ja kiertäisin isoimpia pelitapahtumia ympäri maailmaa.

Anniinan striimien suosio kasvoi nopeasti: Kolmen kuukauden striimaamisen jälkeen hän sai arvostetun Partner-yhteistyösopimuksen Twitchin kanssa.

Pelit ja autot lähellä sydäntä

Alun perin Anniinan striimien sisältö oli lähinnä Counter-Strike: Global Offensiven pelaamista, mutta nykyään keskittymistä vaativien taktisten ammunta- ja selviytysmispelien vastapainona ovat erilaiset kasinopelit. Anniinan lähetyksistä voi myös seurata hänen elämäänsä ja harrastuksia IRL-striimien muodossa.

IRL on lyhenne sanoista in real life, tosielämässä.

– Tämä uusi ominaisuus [IRL-striimit] mahdollisti minulle sen, että voin jakaa katsojilleni sitä, mistä pidän eniten. IRL-striimaamisella saan katsojat mukaani myös vapaa-ajalleni, kun en pelaa tietokoneella.

27-vuotias Pohjonen on myös harrastanut lapsesta saakka moottoriurheilua. Hän työskentelee tällä hetkellä autojen parissa ja on opiskellut alaa seitsemän vuotta. Tulevaisuudessa hänen tavoitteensa on tehdä mahdollisimman paljon autoihin ja moottoripyöriin liittyviä striimejä.

– Toivoisin mahdollisuutta käyttää striimaamisessa omaa osaamisaluettani, ja sitä kautta luoda mahtavaa sisältöä kaikille katsojilleni sekä mahdollisuuden muille tutustua uusiin ihmisiin oman yhteisöni kautta.

Anniina ei kuitenkaan halua suunnata kanavaansa vain peleistä tai autoista kiinnostuneille, vaan kaikenlaiset ja kaikenikäiset ihmiset ovat tervetulleita mukaan.

– Huumori ja hyvä yhteishenki ovat kaikki kaikessa. Toivoisin myös saavuttavani uusien ihmisten luottamuksen.

Yhdessä Anniinan IRL-striimissä testattiin uutta Audia:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Perhe tukena: ”Ystävät ovat kiinnostuneita”

Lähipiiri on myös pysynyt Anniinan tukena ja apuna alusta asti.

– On hienoa, kun oma perhe ja ystävät ovat kiinnostuneita siitä, mitä teen ja haluavat myös osallistua. Vieraiden seurassa pidän usein omana tietonani sen mitä teen, mutta totta kai se herättää ihmisissä kysymyksiä jos asia otetaan esille, samoin kuin koulutukseni.

Parasta yksittäistä striimaamisen kautta saatua kokemusta Anniinan on mahdotonta sanoa. Hienoimpina hän kuitenkin mainitsee uudet tuttavuudet, ympärilleen syntyneen yhteisön sekä pelitapahtumat ympäri maailmaa.

– Olen saavuttanut tähän mennessä enemmän kuin koskaan osasin edes kuvitella striimaamisen kautta olevan mahdollista. Olen saanut mahtavan yhteisön ympärilleni, johon kuuluu paljon hienoja ihmisiä. Sponsorini ovat sellaisia, joista en ole osannut edes unelmoida.

Striimaamista Pohjonen uskoo jatkavansa vielä niin kauan kun se antaa enemmän kuin se ottaa.

– Viiden vuoden päästä toivon, että minulla on sellainen työ missä saan käyttää koulutuksiani hyväksi ja olla luova. Toivottavasti siihen liittyy myös striimaaminen.