15-vuotias ”Suomen tuleva maailmantähti” lopettaa CS:n – huippunimiltä karu reaktio

Julkaistu:

CS:GO
Maailmantähdeksi povattu Jere ”sergej” Salo on ilmoittanut panevansa Counter-Striken telakalle toistaiseksi.
Suomen tänä vuonna menestynein Counter-Strike: Global Offensive -joukkue HAVU Gaming on kokenut kovan takaiskun.

Joukkueen ylivoimainen tähtipelaaja, 15-vuotias Jere ”sergej” Salo, on ilmoittanut jättävänsä kokoonpanonsa. Samalla Salo jättäytyy määrittelemättömälle tauolle.

HAVUn julkaiseman tiedotteen mukaan Salo vetäytyy tauolle henkilökohtaisten syiden sekä motivaation puutteen vuoksi.

Kesäkuussa joukkueeseen liittynyt Salo on ollut joukkueen tähtipelaaja turnauksesta toiseen. HAVUn kanssa Salo voitti kesä-joulukuun aikana huimat seitsemän turnausta. Mukaan mahtui Suomen mestaruuden lisäksi kaksi PM-titteliä sekä karmaiseva MM-pettymys.

Salo on myös syksyn aikana lyönyt itsensä läpi kansainvälisesti pärjäämällä erinomaisesti arvostetussa FPL-liigassa. CS:n ykkössivusto HLTV.org kirjoitti vasta muutama päivä sitten pitkän artikkelin Salosta, jossa häntä povattiin tulevaisuuden tähdeksi.

HAVU on ilmoittanut jatkavansa nykyisen CS-nelikkonsa kanssa takaiskusta huolimatta. Kokoonpanoon kuuluvat tällä hetkellä Aleksi ”Aleksib” Virolainen, Mikko ”xartE” Välimaa, Otto ”ottoNd” Sihvo ja Jesse ”KHRN” Grandell.

Joukkue ilmoittaa Salon toistaiseksi korvaavasta pelaajasta pian.

Suomalaiset huippunimet kommentoivat – ”Surullista”

Osa Suomen CS-konkareista suhtautuu karusti 15-vuotiaan nuorukaisen lopettamispäätökseen. Kaikilta ei ymmärrystä heru.

Twitterissä HAVUn yllätysuutista kommentoivat muun muassa entiset CS-ammattilaiset Joona ”natu” Leppänen ja Tomi ”lurppis” Kovanen. Miikka ”suNny” Kemppi, joka on yksi harvoista suomalaispelaajista maailmalla, kommentoi myös Salon päätöstä.

Kovasen mukaan Salo pelaa tällä hetkellä mieluummin World of Warcraftia kuin Counter-Strikea. Leppänen puolestaan kirjoittaa, että hän on suoraan sanottuna todella surullinen, ettei suurin osa tulevaisuuden toivoistamme ole kiinnostunut laittamaan tunteja tuloksien eteen.

Kemppi puolestaan sanoi, että hän on useasti kertonut Salolle hänellä olevan edessään lupaava tulevaisuus, kunhan hän jaksaa paiskia töitä sen eteen. Hän jatkaa kirjoittamalla, että hän toivoo Salon löytävän kipinän uudelleen, jotta hänen ei käy kuten Joel ”jOELZ” Aallon.

Aalto oli yksi Suomen lupaavimmista CS-pelaajista, joka on menestynyt yksilöpelaajana esimerkiksi FPL- ja ESEA-liigoissa. Joukkuepuolella visiitit ovat kuitenkin jääneet lyhyiksi, kun hän ei ole löytänyt sopivaa porukkaa.