Esports

Perjantaina ilmestyvä laajennus parantaa Hearthstonea huikeasti – tuo täysin uuden pelin ilmaiseksi

Julkaistu:

ILMAINEN YKSINPELITILA
Hearthstone-korttipelin uusin lisäosa ilmestyy perjantaina 8. joulukuuta. IS tutustui pelin uuteen ilmaiseen yksinpelitilaan.
Pelijätti Blizzardin Hearthstone on digitaalisten korttipelien ylivoimainen markkinajohtaja.

Peli on nimellisesti ilmainen, mutta kolme kertaa vuodessa kasvava korttivalikoima tarkoittaa sitä, että käytännössä pelaajat maksavat helposti yli sata euroa vuodessa pelatakseen peliä parhailla pakoilla.

Perjantaina 8. joulukuuta ilmestyvä Kobolds and Catacombs -laajennus lisää peliin uusien korttien lisäksi myös kokonaan uuden yksinpelitilan, Dungeon Runin, joka on aidosti ilmainen.

Yksinpelitila on sekoitus luolastoseikkailua ja pakanrakennuspeliä, eikä sen pelaaminen vaadi minkäänlaista korttikokoelmaa.

Uusi lisäosa esiteltiin alla olevalla trailerilla:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Luolastoseikkailun alussa valitaan sankari pelin yhdeksästä hahmoluokasta. Jokainen hahmoluokka tarjoaa erilaisen pelikokemuksen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Peli antaa seuraavaksi kymmenen kortin pakan hahmoluokalle tyypillisiä kortteja. Tuorekin pelaaja voittaa helposti ensimmäisen haasteen – matka on kuitenkin vasta alussa.

Yksittäinen luolastoseikkailu koostuu kahdeksasta vastustajasta, jotka arvotaan 48 mahdollisen vastuksen joukosta. Jokainen vastustaja on edellistä vaikeampi voittaa. Erityisen haastavia loppuvastustajia on viisi erilaista. Tappio päättää seikkailun, ja pelin joutuu aloittamaan alusta.Voitoista palkitaan

Pakkaa pääsee parantelemaan jokaisen voiton jälkeen valitsemalla siihen kolmen kortin täydennysosan. Välillä tarjolle tulee myös vain yksinpelissä olevia erityisen voimakkaita kortteja ja pysyviä ominaisuuksia.

Hearthstonessa on ollut yksinpeliseikkailuja aiemminkin, mutta pakka niiden pelaamiseen on pitänyt rakentaa omasta kokoelmasta. Tämä on ollut aloittelevalle pelaajalle hankalaa, joidenkin vastustajien kohdalla jopa mahdotonta.

Dungeon Run sen sijaan tarjoaa kortit ja aloittelevakin pelaaja voi päästä käyttämään pelin parhaita kortteja luolastoseikkailunsa ajan. Useat erilaiset vastustajat ja tarjolle tulevat kortit varmistavat, että jokainen luolastoseikkailu on ainutkertainen – tällaista aitoa yksinpeliä ei ole Hearthstonessa ennen nähty.

Odotettu uudistus, joka ei ole kuitenkaan täydellinen

Hearthstonen yksinpelin uudistuksia osattiin odottaa, koska Dave Kosak siirtyi Hearthstonen pariin World of Warcraftin johtavan tarinasuunnittelijan paikalta vuosi sitten.

Kehitystiimissä on myös Peter Whalen, jonka edellinen peli ennen Blizzardin palkkalistoille siirtymistä oli pakanrakennuspelien kulttiklassikko Dream Quest. Dungeon Runin myötä tuloksia alkaa näkyä.Ei mitään niin hyvää, ettei jotain huonoakin. Dungeon Runia pelataan samoilla korteilla kuin Hearthstonea muutenkin, mutta muuten uusi pelimuoto on irrallinen lisä. Yksinpeliä pelaamalla ei saa uusia kortteja korttikokoelmaansa, joten oman pysyvän korttikokoelman kasvattaminen on yhtä työlästä kuin ennenkin.

Hearthstonessa on nyt kaksi peliä yhdessä: perinteinen keräilykorttipeli ja ilmainen pakanrakennuspeli.

Pakanrakennuspelin ansiosta kaikki pelaajat pääsevät käyttämään pelin parhaita kortteja, joihin aloittavan pelaajan on muutoin ollut työlästä päästä käsiksi.

Pelin kokeileminen on nyt houkuttelevampaa kuin koskaan ennen, mutta keräilykorttipuolella korttikokoelman kartuttaminen on edelleen ison työn tai rahan takana. Korkealaatuista, ilmaista pakanrakennuspeliä on kuitenkin vaikea vastustaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt