Esports

Arttu tienasi 10 000 euroa kotoa ajamalla – näin virtuaalikuskien SM-sarja päättyi

Julkaistu:

Arttu Ylöstalo voitti AKK:n alaisesta virtuaalikilpasarjasta 10 000 euroa. Ylöstalo oli ainoa kuljettaja, joka voitti kauden aikana enemmän kuin yhden osakilpailun.
Autourheilun kansallisen keskusliiton eli AKK:n alla ajettava virallinen sim racingin SM-sarja on päättynyt.

Sim racing -termiä käytetään ajosimulaattoripeleistä virtuaalisessa autourheilussa. AKK:n SM-sarjan järjestää Circuit eMotorsports, ja simulaattoripelinä toimii ilmainen Live for Speed.

Huhtikuussa alkanut kausi päättyi marraskuun lopulla Westhill Internationalilla ajettuun kahdenteentoista osakilpailuun. Kauden päätöskisan voitti Pekka Koivunen ennen uutta Suomen mestaria Arttu Ylöstaloa, joka oli varmistanut mestaruuden jo toiseksi viimeisen osakilpailun päätteeksi.

Kolmanneksi Westhillissä sijoittunut Joni Katila varmisti suorituksellaan SM-sarjan toisen sijan ennen Toni Lähteenmäkeä, joka sijoittui kisassa seitsemänneksi ja koko sarjassa kolmanneksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Eniten voittoja kauden aikana nappasi Suomen mestari Ylöstalo, joka voitti neljä osakilpailua. Kaksi voittoa kauden aikana nappasi Jesse Nieminen, jonka lisäksi voittoja pääsivät juhlimaan kertaalleen Mika Vähämäki, Tuomas Pöntinen, Olli Pitkänen, Toni Lähteenmäki ja Pekka Koivunen.

Ylöstalo tienasi SM-tittelistä 10 000 euroa, Katila hopeasijasta 6000 euroa ja Lähteenmäki pronssista 4000 euroa. Kaudella jaettiin lisäksi kisakohtaisia palkintosummia nopeimmasta paalupaikasta ja palkintokorokesijoista.Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Kolmanneksi sijoittuneen Lähteenmäestä mielestä ero virtuaalikisaamisen ja oikean autourheilun välillä on pienentynyt.

– Eivät ne enää niin eri planeetoilla ole toisistaan. Virtuaalimaailmassa pystyy säätämään autoa tosi hyvin, ja pienilläkin jutuilla saa autoa kehitettyä koko ajan nopeammaksi. Vaikka pelimaailmassa mennäänkin, niin taso on kova ja se ei kestä virheen virhettä, kertoo Lähteenmäki Circuitin haastattelussa.

– Ja parastahan tässä on edulliset kustannukset ja matala kynnys kilpailla ihan SM-tasolla.

Tältä näytti kauden viimeinen osakilpailu:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt