Esports

Lassella ja Jessellä tiukka joulukuu – voittoa jännitetään kolmesti

Julkaistu:

Suomalaispelaajat ovat menestyneet kiitettävästi Dota 2:n alkukaudella. Seuraavan kahden kuukauden aikana edessä on useampi iso turnaus, jossa nähdään myös suomalaisia kilpailemassa voitosta.
Dota 2:n kilpapelikausi alkoi lokakuussa useammalla isolla turnauksella, joissa nähtiin myös suomalaismenestystä: Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen voitti Liquidin kanssa kauden avauksen.

Neljän pelatun turnauksen jälkeen eniten MM-karsintapisteitä ovat keränneet Virtus.pro, Team Secret ja Team Liquid.

Virtus.pro on voittanut toistaiseksi kauden ainoan Major-turnauksen, Liquid kaksi Minoria. Majorit ovat suuria miljoonan dollarin turnauksia, Minorit pienempiä 300 000 dollarin kisoja.

Parhaillaan Kiinassa pelataan kauden viidettä karsintaturnausta, Minor-tason Perfect World Mastersia, mutta kisaan ei osallistu yhtään suomalaispelaajaa. Loppuvuoden aikana pelataan vielä kolme muuta turnausta, joissa kaikissa nähdään suomalaisväriä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lasse suuntaa Ruotsiin, Jesse Kiinaan ja USA:aan

Urpalaisen ja Liquidin loppuvuoden viimeinen iso turnaus on Ruotsissa pelattava DreamLeague Season 8 -finaalivaihe. Liquid varmisti paikkansa turnaukseen sijoittumalla runkosarjassa kolmanneksi.

DreamLeaguen finaalivaihe pelataan kahdeksan joukkueen voimin Jönköpingissä 1.–3. joulukuuta. Major-turnauksen voittaja tienaa 750 karsintapistettä ja puoli miljoonaa dollaria.

OG-joukkueen ja suomalaispelaaja Jesse ”JerAx” Vainikan pelit päättyivät runkosarjaan yhden voiton päähän jatkopaikasta. Vainikka kilpailee tänä vuonna vielä kahdesti joukkueensa kanssa. OG:n pistesaldo on joulukuulle lähtiessä pyöreä nolla.

Joulukuun alussa OG ja Vainikka osallistuvat Kiinassa pelattaviin MDL-finaaleihin, josta matka jatkuu suoraan Yhdysvalloissa pelattavaan DOTA Summit 8 -turnaukseen. Molemmat turnaukset ovat luokitukseltaan Minoreita.

Ennen reissuja OG ja Liquid pelaavat vielä Midas Mode -turnauksen ottelut loppuun. Liquid on edennyt turnauksen finaaliin, OG:n taistelee vielä välieräpaikasta.

Alkuvuodesta useampi iso turnaus

Vainikan ensi vuoden kaksi ensimmäistä turnausta ovat heti uuden vuoden jälkeen pelattava Captains Draft 4.0 -turnaus Yhdysvalloissa ja Filippiineillä pelattava Galaxy Battles II: Emerging Worlds, johon myös Team Liquid osallistuu. Captains Draft on Minor-turnaus, Galaxy Battles puolestaan isompi Major.Jos upotus ei näy yllä, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt