Esports

”2,3 sekunnin päässä häämöttänyt eläke muuttui sankaritarinaksi” – Hanneksesta, 24, NHL-pelin ykkösnimi

Julkaistu:

IS CUP 2
24-vuotias Hannes Kettunen voitti lauantaina Kampissa pelatun Suomen suurimman NHL-peliturnauksen, IS Cup 2:n.
IS Cup 2 -turnaus keräsi Kampin Kauppakeskukseen viikonloppuna 16 NHL-pelisarjan huippunimeä kisaamaan 6000 euron palkintopotista.

Mukana olivat kaikki Suomen ykkösnimet, paitsi keväällä pelatun IS Cupin voittanut Paul ”Pleemaker” Arontie, joka oli turnauksen aikaan matkalla Yhdysvalloissa.

IS Cupin voittoon ylsi viisinkertainen Suomen mestari Hannes ”Hansulinho” Kettunen, joka voitti matkalla mestaruuteen kaikki haastajansa.

Välierissä Kettuselle hävisi SM-hopeamitalisti Erik ”I_EKI_I” Tammenpään ja finaalissa puolestaan hallitseva Suomen mestari Juho ”eskoeinari” Sillantaus.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Fiilis on vieläkin loistava. Ei ihan vieläkään ymmärrä miten kaikki tapahtui, kommentoi Hannes voittoaan sunnuntaina Ilta-Sanomille.

Lohkovaiheessa Kettunen oli alle kolmen sekunnin päässä pelien päättymistä toisessa ottelussa. Kuin ihmeen kaupalla syntynyt tasoitusmaali, ja sitä seurannut jatkoaikavoitto muuttivat kuitenkin kaiken.

Kettusen mukaan hän ei miettinyt mitään erikoista ennen tasoitusmaalia, joka syntyi vain 2,3 sekuntia ennen summeria.

– 2,3 sekunnin päässä häämöttänyt eläke muuttuikin sankaritarinaksi, naureskelee Kettunen.


”Välierät olisivat voineet päättyä miten vain”

Kettunen kertoo, että välieräottelu Erik Tammenpäätä vastaan oli hänelle turnauksen vaikein. Ottelu olisi voinut päättyä hänen mukaan miten päin vaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– 2–1-otteluvoitotkin sen varmaan kertovat. Eki on noussut muutaman vuoden sisällä ihan huikeaksi pelaajaksi. En oikein tiennyt mitä odottaa, koska emme olleet pelanneet ikinä vastakkain.

Turnauksen taso oli Kettusen mielestä älyttömän kova. Suomesta löytyy NHL:n parhaat pelaajat, ja uusia lahjakkuuksia nousee esiin jatkuvasti.

– Ehdottomasti vaikein ja maukkain mestaruus uran aikana Suomessa!

”Ajattelin ottaa ne varmuuden vuoksi mukaan”

IS Cupista Kettunen mieleen jää parhaiten tietenkin mestaruus, mutta myös uusien kasvojen yhdistämisen tuttuihin nimimerkkeihin.

– Tapahtumaan tuli niin paljon NHL-skenen ihmisiä, joiden nimimerkit oli tiedossa, mutta naamavärkeistä ei ollut hajuakaan. Sen kautta oli mahtava saada uusia tuttavuuksia, ja nähdä miten jengi oikeasti arvostaa tätä touhua.

Voittajahaastatteluun Kettunen saapui kädessään kultaiset hanskat, jotka hän kertoo tilanneensa striimikatsojiensa viihdyttämiseksi. Kettusella on Twitchissä kultahanska-emote, joka kuvastaa hänen ”silkkisiä käsiään”.

– Ajattelin ottaa ne varmuuden vuoksi mukaan, jos vaikka voitan, niin tuulettelen ne kädessä sitten ehdottomasti. Niinhän siinä sitten pääsi käymään!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt